İncir Yaprağı

İncirin tazesi ve kurusunun müthiş faydalarının olduğunu biliyoruz ama incirden daha fazla faydası olan incir yaprağıdır. İncirin yaprağının mucizevi faydaları vardır. Sizlere bu yazımda incir yaprağının faydalarından, nasıl yaprak almanız gerektiğini anlatmaya çalışacağım.

Herşeyden önce önünüze gelen incirin yaprağını almamanız gerekir. Çünkü incir yetiştiriciliğinde çok yüksek miktarlarda tarım ilaçları kullanılmaktadır. Çok tehlikeli olan kimyasal ilaçlar direk yapraklara temas etmektedir. Fayda sağlamak amacıyla aldığınız incir yaprakları sizin için daha tehlikeli olabilir. Bu yüzden yaprak alırken dikkat etmeniz gerekenleri size anlatacağım.

İlaçsız incir yaprağını nasıl anlarım

İncirin yaprağında ilaç olup olmadığını çıplak göz ile anlamanız mümkün değildir. İncirin yaprağının test edilip kimyasal ilaç kalıntısı testi yapılması gerekmektedir. Evde kullanacağınız az miktarda ürün için test yapmak zor olduğu için alırken dikkat etmeniz gerekenler vardır.

Birçok üründe organik sertifikanın çok gerekli olmadığını, ülkemizde organik sertifikanın suistimal edildiğini anlattım. Ancak yaprak alırken organik sertifika çok önemli bir öneme sahiptir.

İncir yaprağı için organik sertifika neden önemli

Üretici organik sertifika alırken yaprak, ürün, toprak numunesi alınmaktadır. İncelemeler sonucunda hiçbir kalıntı çıkmaması sonucunda organik sertifika verilmektedir. Bu sebeple organik sertifikası bulunan incirlerde incirin yaprağını gönül yaprağı ile alabilirsiniz. Çünkü yaprak başka hiçbir aşamadan geçmediği, dalından toplandığı için ilaçsız olduğu kesindir. Ürünü alırken organik sertifikasını sormalı ve istemelisiniz.

İncir Yaprağı

İncir yaprağının faydaları

  • Siğil, et beni yok edilmesi için incir sütü
  • Sivilce ve iltihap için incir yaprağı
  • Hemoroid, basur, mayasıl tedavisinde incirin yaprağı
  • Varis tedavisinde incirin yaprağı
  • Diyabet, şeker hastalığı tedavisinde incir yaprak çayı
Siğil tedavisi için incir sütü

İncir yaprağının iç kısımları süt doludur. Yaprağın bütün bölümlerinde incir sütü vardır. Özellikle yaprağın sap kısmında yoğun süt bulunmaktadır. İncir sütünü siğil üzerine sürünüz ve kurumasını sağlayın. Birkaç saat yıkamadan veya silmeden bu şekilde beklesin. Günde 2 defa bu işlemi uygulayın. Birkaç gün sonra siğilin küçüldüğünü ve yok olmaya başladığını hissedersiniz. Çok eski dönemlerden bu yana uygulanan geleneksel bir tedavi yöntemidir. İncir sütü vücutta kaşıntı yapabilir. Kaşıntı yapması normal bir durumdur.

Sivilce, çıban ve iltihap için

Sivilce, çıban, yağ bezesi ve vücutta oluşan iltihaplar için incirin yaprağı harika bir çözümdür. İncirin yaprağını döverek bir beze sarın. Bezi sıkıntılı bölgeye sarın. Bu şekilde 1 gün civarında beklesin. Yağ bezesi, çıbanları patlatır. Sivilcelerin yok olmasını, iltihapların iyileşmesini sağlar. Dedelerimiz bu yöntemi eski zamanlardan bu yana sürekli kullanmaktaydı.

Hemoroid, basur, mayasıl sorunlarının tedavisinde incirin yaprağı

Özellikle erkeklerde görülen basur, hemoroid sorunu için incirin yaprağı çok etkili bir çözüm yöntemidir. Yaprak güneşte kurutulacak. Kurutulmuş incir yaprakları 200 ml su içerisinde 2 gün boyunca bekletilir. İncir yapraklarını özünü suya karıştırır. Sonrasında suyu basur olan bölgeye süreriz. Basurlu bölge su ile temizlenir. Hergün bu yöntem uygulandığı taktirde basur, hemoroid sorunlarının düzeldiğini görürsünüz.

Varis tedavisinde incirin yaprağı

Varis sorunlarında incirin yaprağı oldukça tedavi edici bir yöntemdir. Kuru incir yaprağı su içerisinde bekletilir ve varisli bölgeler su ile masaj yapılır. Bu sayede varis tedavisinde çok etkili olduğu görülmüştür.

Diyabet, şeker hastalığı tedavisinde incir yaprağı çayı

Şekerin düşmesi için incir yaprağı çayı tüketilir. İncir yaprağı çayı evde çok rahat yapabilirsiniz.

İncir yaprağı çayı nasıl yapılır

Taze veya kuru incir yaprağını kaynar su içerisinde 15 dakika civarında bekletin. Demlenmiş olan suyu tüketin. İsterseniz bir miktar limon kullanabilirsiniz.

Yukarıdaki tedavi yöntemlerinin haricinde zona hastalığı, kan basıncının düşürülmesi, böcek-arı sokan bölgelerin tedavi edilmesi, yüksek tansiyonun düşürülmesi gibi birçok konuda kanıtlanmış tedavi yöntemleri vardır.

İncirler oldukça hassas meyve türleridir. Bu sebeple çok kolay hastalık kapabilir. Birçok üretici hastalıkları önlemek için bilinçsiz şekilde tarım ilaçları kullanmaktadır. Tarım ilaçlarının hemen hemen tamamı yapraklara temas etmektedir. Tarım ilaçları için belli bir süre sonra etkisi yok oluyor diyorlar ama ben bu konuya çok sıcak bakmıyorum. Endüstriyel ilaç firmalarının söylemleri olarak görüyorum.

Bu sebeple incir yaprağı satın alırken organik incirden üretilmiş yapraklar olmasına özen gösterin. Özellikle incir sertifikasını isteyin.

Karaot incir yaprağı

Karaot Köyü’nde çok uzun yıllardır incir üretimi yapmaktayız. Dedelerimizin bize aktardığı tarlalarda üretimlere devam ediyoruz. Bahçelerimizde tarım ilacı kullanmıyoruz ve %100 doğal üretim yapıyoruz. İncirlerimizin organik sertifikaları mevcuttur.

Karaot Köyü Üreticileri olarak görüşlerinizi ve düşüncelerinizi yazmanız bizi mutlu eder.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ana Sayfa
WhatsApp
Instagram
Alışveriş
0