Kuru İncir Kürü

Binbir derde deva olan kuru incir kürü nasıl yapılır ve bizim yaptığımız incir kürünü nasıl yaptığımızı yazımızda bulabileceksiniz. Zeytinyağlı incir kürü ile ilgili bütün detayları yazımızda bulabileceksiniz.

Kuru incir kürü binlerce yıldır anadolu topraklarında kullanılan bir karışımdır. Köyde ninelerimiz ile konuştuğumuzda her yıl incirler olduğunda zeytinyağı içerisinde kuru inciri beklemeye alırlarmış. Karın ağrısı, mide rahatsızlıkları yaşandıklarında incir kürünü kullanırlarmış.

Ninem anlatmıştı: hergün sabah uyandığımda incir kürünün içinden bir adet yerdim ve zeytinyağından bir kaşık içerdim.

İncir kürü nelere iyi gelir

Erkeklerde sperm arttırmak, kadınlarda doğurganlık arttırıcı, astım hastalıklarında şifa, öksürük sorunlarına çözüm, kabızlık sorunlarına çözüm, hafızanın güçlendirilmesi, sindirim ve bağırsak sorunları, mide sorunları gibi birçok soruna şifa olmaktadır.

Kuru incir kürünü nasıl yapıyoruz

Kuru inciri 2 veya 3 parçaya bölüyoruz ve cam kavanoz içerisine atıyoruz. Kavanozu doldurduktan sonra zeytinyağı ile dolduruyoruz. Kavanozun ağzını kapattıktan sonra yaklaşık 1 hafta civarında serin bir ortamda bekletiyoruz.

Bir hafta boyunca zeytinyağı ve incir birbirine güzelce karışıyor ve hazır hale geliyor.

İncir kürü hazırlarken en önemli nokta incirin ve zeytinyağının kalitesidir. Her bulduğunuz incir veya zeytinyağını kullanarak bu karışımı yapamazsınız. Hakiki zeytinyağı olmalı ve dağ inciri olmalıdır. İkisinde de ilaç kullanılmamış olması gerekir.

  • Kuru İncir: Dalında kendisi kurumuş ve aflatoksin maddesi oluşma ihtimali olmayan dağ incirleridir. Beyazlatma işlemi uygulanmamış, geleneksel bandırma yöntemleri uygulanan kuru incirlerdir. Kuru incirlere ait organik sertifikalar mevcuttur.
  • Zeytinyağı: Hakiki zeytinyağıdır. Eski ege ağaçlarından ürettiğimiz 100-150 yıllık eski zeytinlerdir. Soğuk sıkım yapılmaktadır ve asit oranları düşük seviyededir. Üretim esnasında kimyasal gübre ilaç kullanılmamıştır. Organik sertifikaları mevcuttur.

Yukarıda bahsetmiş olduğumuz gibi kuru incir olarak kendi bahçemizde ürettiğimiz dağ inciri veya bardacık incirini kullanarak incir kürü yapıyoruz. Zeytinyağı olarak yine kendi tarlamızda ürettiğimiz soğuk sıkım zeytinyağını kullanıyoruz.

Nasıl tüketmeliyiz

Her gün aç karnına bir veya iki parça incir yemelisiniz. Bir yemek kaşığı kavanoz içinde bulunan zeytinyağından içmelisiniz. Özellikle önemli rahatsızlıklara çözüm olması açısından 6 ay boyunca tüketmek iyi olur.

Sipariş vermek ve daha fazla bilgi almak için mağaza bölümünü ziyaret edebilirsiniz.

Karaot Köyü Üreticileri olarak görüşlerinizi ve düşüncelerinizi yazmanız bizi mutlu eder.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ana Sayfa
WhatsApp
Instagram
Alışveriş
0