KARAOT KÖYÜ ORGANİK ÜRÜNLER

Halkımızın sağlığını kazancından fazla düşünen üreticileriz. 1800’lü yıllardan beri İzmir – Karaot Köyü organik ürenler olarak üretim yapıyoruz. Dedelerimizin, babalarımızın bize aktarmış oldukları üretim tekniklerini biz geliştirmeye çalışarak günümüze uyarlamaya çalışıyoruz.

Zarar etsek de kimyasal gübre, ilaç, hormona bulaşmadık. GDO’lu tohuma düşmanız. Yerel tohum ile üretim yapmaya çalışıyoruz ve yerel tohumu yaygınlaştırmak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Dedemizin bize verdiği nasihat “kendi çocuğunuza yedirmediğiniz ürünleri SATMAYIN” sözüne riayet ediyoruz. Sattığımız bütün ürünler evde kendimizin kullandığı ürünlerdir.

Ürettiğimiz birçok ürünümüz var ama her ürünü kargo ile göndermemiz bazen mümkün olmuyor. Paketleme, gönderim ve maliyet açısından uygun hale getirdiğimiz ürünleri sitemizde, facebook sayfasımızda ve instagram sayfamızda yayınlıyoruz. Bunun dışında olan ürünlerimizin gönderim bölümlerini geliştirdikçe sayfalarımızda yayınlayacağız.

YEREL TOHUM İLE ÜRETİM VE YEREL TOHUM TAKASI

Türkiye’de ilk sayılacak olan Karaot Köyü tohum derneği ile birçok kişiye ücretsiz yerel tohum dağıttık. Yerel tohumları çoğaltmak ve daha fazla üretim yapılması için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Tohum satışımız yoktur. Çünkü yerel tohumlar bizce para ile karşılığı ölçülemeyecek kadar değerlidir. Değerini bilecek, çoğaltmaya meyilli üreticilere ücretsiz olarak gönderebiliriz. Sadece belli dönemlerde yerel tohum ile ürettiğimiz ürünlerin satışını yapıyoruz.

ORGANİK VE DOĞAL ÜRÜNLERİMİZ

DAĞ İNCİRİ= Dağlık bölgelerde yetişen incir türüdür. Dağ incirleri en kaliteli kuru incirlerdir. Sulama yapmadan yetiştiriyoruz. Karaot Köyü’nde yetiştirilen organik ve doğal dağ inciri dışında satışımız yoktur. Bütün ürünler köyümüzdeki üreticilerin özenle yetiştirdiği incirlerdir. Dalında kuruyan dağ incirleridir. İncirlerde bandırma işlemi defne yaprağı ile yapılır.

BARDACIK İNCİRİ= Dağlık bölgelerde yetişen incir türüdür. Bardacık inciri ender bulunan incir türlerinden biridir. Sadece ege bölgesinde yetişir. Genelde dağlık bölgelerde yetişen incir türüdür. Görüntüsü diğer incirlerden farklı olarak biraz koyudur. Sapı uzun ve gövdesinde hafif çatlaklar vardır. İçi ballı ve tadı muazzamdır. Kurtlanma çok az olur ve dayanma süresi çok uzundur.

ZEYTİNYAĞI SOĞUK SIKIM= Kimyasal gübre ilaç kullanmadan sadece zeytin ağaçlarının üstlerindeki zeytinler sıkılarak üretilmiştir. 150-200 yıllık eski ege dağlık zeytin ağaçlarından üretilmiştir. Asit oranları 0,4’dür. Şifa kaynağı zeytinyağıdır. 1litre pet, 5, 10, 18 litrelik tenekeler şeklinde satışlarımız vardır. İsteyenler köyümüze gelebilir dökme zeytinyağı alabilirler.

ERKEN HASAT ZEYTİNYAĞI= Zeytinler ilk oldukları Ekim-Kasım aylarında en kaliteli hallerindedir. Zeytinler bu mevsimde kırağı ve soğuktan daha az etkilendikleri için yere düşmezler. İlk sıkıldığında yoğun zeytin kokusu vardır. Yenilirken boğazda hafif acı bir tat bırakır. Zeytinyağı birkaç ay bekledikten sonra bu acı tat yok olur. Erken Hasat zeytinyağı en kaliteli zeytinyağıdır. Fiyatının yüksek olması üreticiye birşey kazandırmaz. Çünkü Normal zeytinyağında 5kg zeytinden 1 litre zeytinyağı elde edilirken, erken hasat zeytinyağında 8kg zeytinyağından 1litre zeytinyağı elde edilir.

KURU ÜZÜM= Ülkemizde üzüm bağı yetiştiriciliği çok emek isteyen bir iştir. Üzüm bağlarına birçok yabancı böcek, haşere, kurt dadanır. Onlarla tarımsal ilaçlama olmadan mücadele etmek ciddi anlamda imkansıza yakın bir iştir. Biz bütün ürünlerimizde kimyasala hayır dediğimiz için üzüm bağlarımızda da organik ilaçlama yapıyoruz. Isırgan otunu suda bekleterek hazırladığımız ilaçlamayı kullanıyoruz. Tamamen doğal organik kuru üzümler sizler için evlerinize gönderiyoruz.

YEŞİL ZEYTİN= Yeşil zeytinlerimizi ilk olduklarında dallarından özenle topluyoruz. Özellikle büyük boyları ve lezzetli olanları seçmeye çalışıyoruz. Eski ege dağ zeytin ağaçları ve Gemlik türü zeytin ağaçlarımızdan topladığımız yeşil zeytinleri köy evlerimizin bahçesinde tek tek kırıyoruz. Acısını almak için suya koyuyoruz. Ürünlerimizi yetiştirirken kimyasal gübre ilaç kullanılmadan yetiştiriyoruz. Hiçbir aşamasında kimyasal kullanılmayan zeytinlerimiz harika tada sahip oluyor.

SİYAH SELE ZEYTİN= Siyah zeytinin en güzel ve doğal hali olduğunu düşündüğümüz için sadece siyah sele zeytin yapıyoruz. Eski ege dağ zeytin ağaçları ve gemlik türü ağaçlardan topladığımız siyah zeytinleri kaya tuzu içerisinde bekletmeye alıyoruz. Zeytinin kendi acı suyunu bu şekilde alıyoruz. Her gün özenle ilgileniyor yer değiştiriyor ve 2 ay sonunda siyah sele zeytinlerimizi istediğimiz kıvama getiriyoruz. Ayrıca talep eden kişiler için hurma zeytinde olabiliyor.

ZEYTİNYAĞLI İNCİR KÜRÜ= Saf organik zeytinyağı ve dağ inciri ile yapılan zeytinyağlı incir kürünü satışa çıkardık. Astım, öksürük, mide hastalıkları, karaciğer hastalıkları, kabızlık sorunları, bağırsak sorunları, erkeklerde sperm arttırıcı, kadınlarda doğum hormonlarını arttırıcı gibi daha sayamayacağımız birçok hastalığa deva olan doğal kürdür. Bu karışım yapılırken en önemli konu içerisine giren bütün herşeyin %100 doğal olması gerekmektedir.

NAR EKŞİSİ= 20 kg nar tanesini ev usulü sıkıyoruz. Elde etmiş olduğumuz nar suyunu saatlerce bakır kazan içerisinde odun ateşi ile kaynatıyoruz. Elde ettiğimiz nar ekşilerini beklemeye alıyoruz. Harika kalite ve tada sahip olan nar ekşilerini evlerinize gönderiyoruz. Piyasada nar ekşisi diye yıllarca satılan nar ekşisi sosları yüzünden ciddi sorunlar yaşadık. Herkes malesef nar ekşisinin çok yoğun kıvama sahip olduğunu düşünüyorlar. Ama doğal nar ekşisi akışkandır ve çok yoğun olmaz. Ayrıca tadı çok ekşi değildir.

ŞEKERSİZ İNCİR REÇELİ= İncir reçeli ilk defa %100 doğal olarak ürettik. Sıfır şeker ile ürettiğimiz incir reçeli herkes tarafından çok beğenildi. Doğal şeker olan pekmez ile dağ incirlerini buluşturuyoruz ve ortaya harika tat çıkıyor. Ege’de ninelerimizden kalan lezzeti 90 yaşında ninemize yaptırıyoruz.

KANTARON YAĞI= Saf zeytinyağı ile yabani olarak yetişen kantaron bitkisini buluşturduk. Sarı kantaronları yaklaşık iki ay güneşte ve gölgede bekletiyoruz. Yara, iz, ağrı, mide hastalıkları gibi birçok hastalığa çözüm olan kantaron yağını satıyoruz.

ZEYTİNYAĞLI KÖY SABUNU= Kendi bahçemizin organik zeytinyağlarından yaptığımız sabunu kullanıma sunduk. Ege’de yüzyıllardır yapılan ve halen birçok köylünün kullandığı zeytinyağlı sabunu eski usullerle üretiyoruz.

ERİŞTE= Köy tavuklarımızın yumurtası ve köy ineklerimizin sütü ile yaptığımız organik eriştelerimizi gönderiyoruz. Bütün aşamaları ev yapımıdır. El kesimi yapılmaktadır. Birçok erişte bildiğiniz gibi makine ile kesilir ve yoğurulur. Ama biz kendi ürünlerimiz ile ev yapımı erişte yapıyoruz.

 

NOT= BÜTÜN ÜRÜNLER KARAOT KÖYÜ’NDE KÖYLÜLER TARAFINDAN YAPILIR. HİÇBİR AŞAMASINDA DOĞALLIK BOZULMAZ.
Ayrıca bu yazıda yazmadığımız birçok ürünümüzde vardır. Bütün ürünlerimizden sipariş vermek için aşağıdaki iletişim kanallarından bize ulaşabilirsiniz.

28,00 280,00 
ÖN SİPARİŞ
7,75 15,00 
YENİ MAHSÜL
258,00 
YENİ MAHSÜL
238,00 
Yeni Mahsül
158,00 
58,00 
YENİ MAHSÜL
338,00 
YENİ MAHSÜL
128,00 
YENİ MAHSÜL
48,00 
Yeni Mahsül
158,00 690,00 
2023 YENİ MAHSÜL
178,00 
Soğuk Sıkım
398,00 2.000,00 

Karaot Köyü Üreticileri olarak görüşlerinizi ve düşüncelerinizi yazmanız bizi mutlu eder.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ana Sayfa
WhatsApp
Instagram
Alışveriş
1