Kabak Lifi Süngeri

Kabak süngeri üretimini yapıyoruz. Doğal olarak vücudunuzda, bulaşıklarınızda kullanabileceğiniz doğal sünger üretimini yapıyoruz. Piyasada üretilen endüstriyel süngerlerin, insan sağlığına olan zararları tabiki çok fazladır. Bu sebeple doğal ve geleneksel olarak üretilen kabak süngerleri çok revaçtadır. Özellikle sağlıklı yaşamak isteyen kişiler tarafından kabak lifi süngeri çok tercih edilmektedir. Sizlere nasıl üretim yaptığımızı ve hangi alanlarda kullanabileceğinizi anlatacağız. Aynı zamanda üretmiş olduğumuz kabak lifi süngerlerini en uygun fiyata satışını yapacağız.

Kabak lifi süngeri nasıl kullanılır

Süngerler %100 doğal olduğu için çok yumuşak yapıda değildir. Kuru haldeyken oldukça sert olabilir. Bir miktar suya tutmanız yeterli olacaktır. Su ile temas ettikten kısa süre sonra yumuşayacaktır. Yumuşak kalması için su içerisinde süngerleri tutabilirsiniz.

Sünger hemen yumuşayacaktır. Sonrasında şampuan, sıvı sabun, katı el sabunu ile süngerleri biraz ovmanız yeterli olacaktır. Hemen köpürecektir ve istediğiniz hale gelecektir. Birçok yapay süngerden bile çok daha iyi köpürecek ve doğal olarak vücudunuzda kullanabileceksiniz.

Yapay süngerlere oranlar daha sert ve tahriş eden bir yapısı vardır ama bu durum normaldir. Sert yüzeyleri sayesinde çok daha etkili bir sürtünme olmasını sağlar. Banyodan çıktığınızda çok temiz olduğunuzu ve vücudunuzun ciddi anlamda temizlendiğini hissedersiniz. Sert ve sağlıklı yüzeyleri vücudunuzdaki bütün detaylara ulaşır ve çok etkili bir sürtünme sağlar.

Kabak süngeri ile bulaşık yıkanır mı

Kabak süngeri ile bulaşık yıkayabilirsiniz. Hatta kabak süngeri ile bulaşık yıkamaya alışmanız gerekir. Çünkü diğer süngerler veya bulaşık temizleyicilerin büyük çoğunluğu endüstriyel üretimlerdir. Bu sebeple sağlıksız bir yapı oluşturmaktadır. Ancak kabak süngeri tamamen doğaldır ve kullanmanız sağlıklı olacaktır. Diğer endüstriyel ürünler gibi çok iyi köpürmeyebilir ama çok rahat işinizi görebileceğiniz bir üründür.

Kabak lifi bakteri oluşumu

Kabak lifinin en önemli özelliği üzerinde bakteri oluşmasını engellemesidir. Kabak lifinin doğal olarak delikli bir yapısı vardır. Aynı zamanda kabak lifi çok hızlı bir şekilde kurur. Sulu halde bırakılsa bile, içerisinde bulunan suyu hızlı bir biçimde boşaltır ve kurumaya başlar. Tam kurumaya çok hızlı ulaşır. Bu sayede üzerinde bakteri oluşumu olmaz.

Diğer sünger veya bulaşık yıkayıcılar sulu bir şekilde kalır veya suyu üzerinde uzun süre muhafaza eder. Bu durum bakteri oluşumuna sebep olur. Sünger üzerinde oluşan bakteriler, yediğimiz tabak, kaşık gibi aletlere bulaşır ve vücudumuza bulaşır. Bu durumlarda bizim hastalık kapmamıza sebep olabilir. Bu sebeple sağlık açısından doğal kabak lifi kullanmamız çok önemlidir.

Bu durum duş sırasında kullanılan kabak lifi süngeri için çok daha fazla geçerlidir. Çünkü banyo genelde ıslak ve nemli durduğu için duş bezleri bakteri oluşturmaya devam edecektir. Üzerinde yoğun miktarda bakteri barındıran sünger veya bezleri vücudumuza süreriz. Bu durumlar tabiki çok sağlıksızdır. Ama kabak lifi süngeri çok hızlıca kuruduğu için bakteri oluşturmaz. Bu sayede sağlıklı biçimde vücut temizliği yapabilirsiniz.

Kabak lifi süngeri

Kabak lifi ile vücut temizliği

Kabak lifinin doğal ve sert yapısı sayesinde vücut temizliği harika olur. Duştan çıktıktan sonra, vücudunuzun bütün kirlerden temizlendiğini hissedeceksiniz. Sert yapısı sayesinde cildin kirlerden hızlıca arındırılmasını sağlar. Aynı zamanda ölü derinin canlanmasına yardımcı olmaktadır. Bu sebeple kabak lifi süngerini sadece bir duş süngeri olarak görmemek gerekir.

Kabak lifinin kullanırken zeytinyağlı veya kantaron yağlı köy sabunu kullanırsanız müthiş etki alırsınız. Bu denli güzel ve sağlıklı bir süngeri kullanırken, endüstriyel şampuan veya duş jellerinden kullanmamak gerekir. Aksi halde istenilen etkiyi görmezsiniz. Bildiğiniz ve güvendiğiniz bir yerden köy sabunu almanız çok iyi olacaktır. Bizim köyümüz olan Karaot Köyü’nde ürettiğimiz zeytinyağlı ve kantaron yağlı sabunlarımız mevcut. Bu sabunlarımızdan alabilirsiniz ve kabak lifi süngeri ile birlikte kullanabilirsiniz.

Kabak lifi süngeri ve geri dönüşüm

Kabak lifi çevreye duyarlı bir üründür. Tamamen doğal bir üründür. Bildiğiniz sebze kabağıdır. Kullanım süreniz bittiğinde kabak lifini çöpe atabilirsiniz. Doğada kendiliğinden çözülür ve doğaya hiçbir zararı yoktur. Bu sayede doğaya ve çevreyi kirlenmekten kurtarmışta oluruz.

Kabak lifi süngerinin faydaları

Kabak lifinin faydaları saymakla bitmez. Ama başlıca faydalarından bahsetmiş olalım.

  • Ciltteki ölü derilerin canlanmasını sağlar
  • Hücre yenilenmesine yardımcı olur
  • Cildin beyazlamasını sağlar
  • Ciltteki gözeneklerin açılmasını sağlar

Kabak liflerini nasıl üretiyoruz

Bir önceki yıldan tohumlarını ayırmış olduğumuz kabak liflerini toprağa ekiyoruz. Kabak liflerinin yetişmesi için bol su gerekiyor. 2 günde bir olacak biçimde bolca su veriyoruz. Damlama su ile veriyoruz.

Lif kabakları istenilen olgunluğa ulaştıktan sonra toplanıyor ve kurutmaya bırakılıyor. Tam kurumaya ulaştıktan sonra soyma işleminin yapılması gerekiyor. Kabaklar su içerisinde bekletilir ve sonrasında soyma işlemi yapılır. Soyulan kabakların iç kısımları süngerimsi bir yapıdır. Sünger ile birebir aynı görüntüye sahip bir yapıya sahiptir. Bu sebeple kabak lifi süngeri ismi verilir.

Kabak lifi süngeri siparişi vermek ve güncel fiyatlarımızı görmek için mağaza bölümünü ziyaret edebilirsiniz. Instagram sayfamız olan @karaotorganik adresini ziyaret edebilirsiniz.

Karaot Köyü Üreticileri olarak görüşlerinizi ve düşüncelerinizi yazmanız bizi mutlu eder.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ana Sayfa
WhatsApp
Instagram
Alışveriş
0