Domates Sosu

Ürünlerimiz için tıklayınız

Yaz ayında istediğimiz kadar domates tüketebiliyoruz. Ancak kış aylarında kesinlikle domates tüketmemeliyiz. 12 ay boyunca domates bulabilmek aslında çok sakıncalıdır. Çünkü domates sıcak mevsimde yetişir ve güneşi gördükçe kızarır. Kış aylarında yenilen domatesler sera üretimi, topraksız tarım gibi yöntemler ile yetiştirilir. Aşırı derecede kimyasal ilaç, gübre kullanılarak yapay bir üretim sonucu domates üretilir. Bu yüzden domates sosu veya domates konservesi tüketmek en sağlıklısıdır.

Ancak Türk mutfağının en önemli meyveleri arasında bulunan domatesi bütün yıl tüketmek istiyorsak yapabileceğimiz birçok yöntem var.

  • Domates sosu
  • Domates salçası
  • Kuru domates
  • Menemenlik Domates
  • Kahvaltılık domates sosu

Domates sosundan bahsedeceğim ve bizim nasıl yaptığımızdan bahsedeceğim.

Öncelikle bütün domateslerimizi organik tarım teknikleri kullanarak ürettik. Kimyasal gübre ve ilaç kullanmadan üretim yapıyoruz. Domateslerimizde ilaç kullanmadığımız için Temmuz ayında olmaktadır.

Domates konserve nasıl yapıyoruz

Tam olgunluğa ulaşan domatesleri toplayıp köy evlerimize getiriyoruz. Bütün domateslerin kabuk kısımlarını soyuyoruz ve rendeleme yoluyla iç kısımları su haline getiriyoruz.

Su haline getirmiş olduğumuz domatesleri büyük bakır kazanlara döküyoruz. Odun ateşinde kaynatmaya başlıyoruz. Kaynama esnasında tahta kaşıklar ile sürekli karıştırmak gerekiyor. Tam kaynamaya ulaşan domates sosları hazır hale geliyor.

Cam kavanozlara domates soslarını dolduruyoruz ve ağzını sıkıca kapatıyoruz. Bütün yıl boyunca istediğiniz zaman ağzını açıp kullanabiliyorsunuz. Tazelik ve kalite anlamında ilk günkü kalitesini korumaya devam ediyor.

Yerli tohum domates nasıl yetiştirdik.
Domates sosu ile ne yapılır

Menemen yapımında domates sosunu kullanabilirsiniz.

Bütün et yemeklerinizde domates sosunu kullanabilirsiniz.

Makarna yapımında domates konserve kullanabilirsiniz.

Kızartma yaptığınızda üzerine domates konserve kullanabilirsiniz.

Domates çorbası yapabilirsiniz

Yumurtalı domates yapabilirsiniz

Organik domates konserve nasıl yetiştiriyoruz

Domates yetiştiriciliği maalesef büyük üreticilerin elindedir. Binlerce dönüm ekim yapılan domates tarlalarında sistemli ilaçlama, gübreleme işlemi yapılmaktadır. Endüstriyel tarımın bize dayatmış olduğu daha fazla verimi üreticiler artık sağlamaktadır. Ancak insan sağlığı maalesef hiç düşünülmemektedir.

Organik domates yetiştirmek için öncelikle toprağımızı birkaç defa sürüyoruz. Toprak havalandırıldıktan sonra hayvan gübrelerimizi toprağa atıyoruz. Domates fidelerini toprağa dikiyoruz ve can suyunu veriyoruz. Bunun dışında sadece sulama yapıyoruz. Kimyasal hiçbir işlem yapılmadan domateslerimizi yetiştiriyoruz.

Bütün ürünlerimizi görmek ve domates sosu siparişi vermek için tıklayınız.

Karaot Köyü Üreticileri olarak görüşlerinizi ve düşüncelerinizi yazmanız bizi mutlu eder.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ana Sayfa
WhatsApp
Instagram
Alışveriş
0