Kuru İncir Fiyatları 2019

Kuru incir fiyatları 2019 yılı için ne olacak ve en uygun kuru incir ne zaman alınır gibi soruları cevaplamaya çalışacağım.

2018 yılında kuru incirlerde ekşime, kurtlanma ve verim düşüklüğü hiç olmadığı kadar görüldü. Kaliteli incir bulmak imkansız bir durumdaydı. Yaklaşık 3-4 yıl önce yazmış olduğum yazılarda incirin kalitesinin düşeceğini ve kaliteli incir bulmanın çok zor olacağını söylemiştim. Dünya incir üretiminin %70’ini Aydın bölgesi üretmektedir. Aydın’da açılmış olan jeotermal tesisin hava şartlarını değiştirmesinden dolayı incirlerde bozulma inanılmaz düzeylere çıktı. Bu sebeple en kaliteli bölgeler olan alanlarda incir üretimi çok zor hale geldi. İncir üreticileri ovalarda bulunan incir ağaçlarını köklemeye başladı.

Kuru incir fiyatları

Kuru incirin fiyatını belirleyen etkenleri sizlere açıklayacağım.

Kuru incir çeşitleri

Aydın ve İzmir bölgesinde yetişen ve dünyanın en kaliteli incirleri olarak bilinen 3 tip incir türü vardır.

  • Bardacık inciri= En kaliteli incir türüdür. Ender bulunduğu için fazla bilinmez. Şehir bölgelerinden uzak dağlık alanlarda yetişir. Kabuğu ince, içi ballı incir türüdür. İncirin şahı olarak bilinir. Fiyat olarak diğerlerinden bir miktar daha pahalı olur
  • Dağ inciri= Adı üstünde dağlık bölgelerde yetişen incir türüdür. Yerleşim bölgesinden 20km uzakta yetişmesi gerekir. Fiyat olarak bardacık incirinden ucuz, ova incirinden pahalı olur.
  • Ova inciri= Aydın bölgesinin ova, şehir bölgesine yakın kesimlerinde yetişen incir türüdür. Genel olarak sulandığı için verim fazla olur ama kalitesi düşüktür. En ucuz incir türüdür.
Kuru incir kurutma yöntemi

Kuru incir için kurutma yöntemleri fiyatları doğrudan etkilemektedir. Kuru incirin en ideali ve sağlıklı olan dal kurusudur. Dalda kendisi kuruyan incir türleri biraz daha fiyat olarak pahalı olur.

Doğal üretim ve Organik Üretim

Bütün ürünlerde olduğu gibi kuru incir içinde organik tarım yöntemleri kullanılarak yapılan üretim fiyatları doğrudan etkilemektedir. Kimyasal gübre, ilaç kullanılmadan üretilen kuru incirler diğerlerine göre pahalı olur.

Ayrıca ürünü kimden aldığınız tabi ki çok önemlidir. Üreticide 50₺ olan en kaliteli incir türleri İstanbul, Ankara gibi yerlerde 80-100₺ aralığında satılmaktadır. Aydın, İzmir bölgesinden tanıdığınız varsa üreticiden almaya dikkat edin. Eğer yoksa bizimle iletişime geçebilirsiniz ve kendi tarlamızın ürünlerini sizlere aracısız buluşturalım.

Kuru incir fiyatları 2019 yılında yine yükselecektir. Üretim maliyetleri, mazot fiyatları, işçilik ücretleri arttı. Ayrıca incir üretimi 2018 yılına göre düşüş gösterecek gibi duruyor. Bu sebepten dolayı kaliteli incir fiyatlarının yükseleceğini düşünüyorum.

Bizim üretmiş olduğumuz kuru incir

Dalında kurumuş bardacık inciri veya dağ inciri üretiyoruz. En yakın yerleşim bölgesine 25 kilometre uzaklıkta olan köyümüzde organik tarım tekniği ile üretim yapıyoruz. İncirlerde sulama yapmıyoruz. Bandırma yöntemi olarak geleneksel usül olan defne yaprağı ile bandırma yapıyoruz.

Dal kurusu bardacık inciri veya dal kurusu dağ inciri siparişi vermek için mağaza bölümünden ürünlerimizi inceleyebilirsiniz.

Karaot Köyü Üreticileri olarak görüşlerinizi ve düşüncelerinizi yazmanız bizi mutlu eder.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ana Sayfa
WhatsApp
Instagram
Alışveriş
0