Organik Sertifikalı Ürün

Ürünlerimiz için tıklayınız

Meyve, sebzelerin yerli tohum üretiminin bitme noktasına gelmesi ve tarım ilaçlarının gıda ürünlerinde aşırı derecede kullanılmasından dolayı hastalıklar, sağlık sorunları inanılmaz yükseliş gösterdi. Bu sebeplerden dolayı son zamanlarda bilinçli tüketiciler organik gıda ürünlerine yönelmeye başladı. Ancak organik gıda ürünlerinde fiyatların yüksek olması, köyde yetişen her ürüne organik damgasının vurulması gibi birçok durum ortaya çıktı.

Organik tarım üretimine nasıl başladık

2007 yılında organik tarım tekniklerine uygun olarak üretim yapmaya başladım. Tabiki 2007 yılından öncede babam, dedem zaten doğal, ilaçsız üretim yapıyorlardı. Hiç ilaç kullanılmamış topraklarda organik tarım yapma fırsatı bana tanındı. Haliyle bu konuda biraz şanslıyım. 2007 yılından beri organik sertifikalı üretim yapmaya başladık. Takdir edersiniz ki sertifikayı almak çok zor olmadı 🙂

Organik ürünler nedir ve ne yapmalıyız

Köyde yetiştirilen her ürün doğal, organik olarak kabul ediliyor. Maalesef ülkemizde organik nedir, doğal nedir, köy ürünleri nedir gibi soruların hepsi cevapsız. Açıkçası bütün tabirler birbirinin içine girmiş durumda. Köylüler hastalıklarla mücadele, verim arttırma gibi işlemlerin hepsini tarım ilaçlarını bilinçsiz kullanarak yapıyorlar. Tarım ilacı satan firmalar köylerde sürekli yeni ilaçlar denemek için köylüye baskı yapıyor. Bilinçsiz köylüler tarım ilacı kullanarak hastalıklardan kurtulacaklarını veya verimin artacağını düşünerek hemen ilaçları kullanıyorlar.

“Ben köyde kendim yetiştirdim denilen her ürüne inanmayın. Üretici ile konuşmanızda fayda var. Eğer üretici hiç ilaç kullanmadan gıda üretimi yapıyorsa ve hiçbir kurum tarafından denetleme yapılmıyorsa buna doğal ürün diyoruz. Organik ürün diyemeyiz çünkü; kendisi ilaç kullanmamış olsa bile yan tarlada kullanılan ilaçlama ürünlere sıçramış olabilir. Bunlar test edilmediği için doğal ürün diyoruz.

Üreticinin hiç ilaç kullanmadan yetiştirdiği veya hayvansal gübre, bitkisel ilaçlama yaparak ürettiği ürünlerin, bağımsız sertifika kuruluşları tarafından sürekli denetleme yapılarak verilen sertifikaya organik gıda sertifikası denir. Organik sertifika kuruluşu her yıl topraktan ve ürünlerden aldığı numuneleri incelemektedir ve kimyasal kullanılmadığı sonucuna vardıktan sonra organik ürün sertifikası vermektedir. Ayrıca bir ürünün organik sertifikalı ürün değerlendirmesine girmesi için 3 yıl boyunca inceleme altında tutulması gerekiyor. Bunların sonucunda organik sertifikalı ürün diyebiliriz.

Organik ürün alırken kesinlikle sertifikasını sormalısınız. Sertifikası olmayan ürünlere inanmamanız gerekir.

Organik sertifikalı ürünlerimizi incelemek ve sipariş verebilmek için tıklayınız.

28,00 280,00 
ÖN SİPARİŞ
7,75 15,00 
YENİ MAHSÜL
258,00 
YENİ MAHSÜL
238,00 
Yeni Mahsül
158,00 
58,00 
YENİ MAHSÜL
338,00 
YENİ MAHSÜL
128,00 
YENİ MAHSÜL
48,00 
Yeni Mahsül
158,00 690,00 
2023 YENİ MAHSÜL
178,00 
Soğuk Sıkım
398,00 2.000,00 

Karaot Köyü Üreticileri olarak görüşlerinizi ve düşüncelerinizi yazmanız bizi mutlu eder.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ana Sayfa
WhatsApp
Instagram
Alışveriş
1