Diz Ağrısı İçin Bamya Tohumu

Geleneceksel tıp tedavisinde yüzyıllardır kullanılan bamya tohumunun eklem ağrıları, sıvı kayıpları, diz ağrıları gibi birçok soruna fayda sağladığı bilinmektedir. Anadolu topraklarında çok uzun yıllardır tedavi amaçlı kullanılan bamya tohumu ile ilgili size detaylı bilgiler vereceğiz. Diz ağrısı için bamya tohumu neden tercih edilmeli gibi sorular yazımızda olacaktır.

  • Bamya tohumu nasıl kullanılmalı
  • Bamya tohumu faydaları
  • Hangi bamya tohumunu tercih etmeliyiz
  • Bamya tohumu nereden alınır

Öncelikle bamya tohumu nedir ve nasıl üretilir. Bunu bilmekte fayda var. Bir üretici olarak sizlere bamya tohumu nasıl olur onu anlatacağım.

Bamya tohumu nasıl üretilir

Bamyaların içerisinde bulunan küçük çekirdekler aslında bamya tohumlarıdır. Dalında yetişen bamyalar koparılmaz ve olgunlaşmaya bırakılır. Bamya dalından toplanmadığı sürece aşağıdaki gibi evrimleşir.

  • Dalında çiçek halinde doğar. Bamya çiçeği diyebiliriz. Henüz bamya oluşmamıştır.
  • Çiçek görüldükten 2-3 gün sonra bamyaya dönüşmeye başlar.
  • Çiçeğin içerisinden çıkan ilk bamyaları “çiçek bamya” tabiki kullanılmaktadır. Bunun sebebi çiçeğin içerisinden çıkmasıdır. İlk çıkan bamyalar minicik olmaktadır. Bu ufaklıkta çorbalık bamya yapımına çok uygundur.
  • Çiçek bamya koparılmazsa 2-3 gün içerisinde işaret parmağı büyüklüğüne yaklaşır. Standart yemeklik bamya haline gelir.
  • Standart yemeklik bamya koparılmazsa 2-3 gün içerisinde 8-10cm civarlarında orta büyüklükte bamya haline gelir. Orta bamya yemeklerde kullanılabilir. Sağlık açısından en kaliteli bamya olduğu söylenir. İçerisindeki çekirdekler büyümeye başlamıştır. Beyaz yuvarlak yapıya geçmiştir.
  • Orta bamya koparılmazsa 4-5 gün içerisinde büyük bamya haline gelir. Büyük bamyaların dış kısmı oldukça sert olmaya başlamıştır. Dış kısımdaki bamyanın kılları sertleşmeye başlamıştır. El ile dokunduğunuzda acıtabilir bir hale dönüşmüştür. Yaklaşık 10-15cm uzunluğa ulaşmıştır. Büyük bamya diz ağrısı için tüketilmesi tavsiye edilir. Büyük bamyalar içerisindeki faydaları mineraller sebebiyle en kaliteli haldedir. Doğranmış kuru bamya, bamya turşusu gibi ürünler yaparak kalitesini daha fazlada arttırabilirsiniz.
  • Büyük bamyalar koparılmadığında gittikçe sertleşmeye ve yemeklik bamyadan uzaklaşmaya başlar. 5-6 gün sonra dış kısımları çok sert hale gelir. Yemeklik bamya olarak tüketilmez. İçerisindeki çekirdekler sertleşmeye başlar ve renkleri koyulaşmaya başlar.
  • Büyük bamya olduktan 20 gün sonra bamyaların dış kısmı güneş sarısına dönmeye başlar. Sıcaktan ön kısımları hafif hafif açılmaya başlar. El ile tutmanız bile zor hale gelmiştir. Dış kısımdaki tüyler insan elini acıtır hale bürünmüştür. Makas, testere, bıçak gibi malzemeler ile bamya toplanabilir. Bamyanın içerisindeki çekirdekler çok sertleşmiş ve koyu renge gelmiştir. Artık tohumluk bamyalar hazırdır.
  • Tohumluk bamyalar toplanır ve içerisindeki bamya çekirdekleri çıkarılır. Bir sonraki sene için bamya tohumları hazırdır.
  • Hazırlanmış olan bamya tohumları tarlaya ekim için ve birçok hastalığa şifa için kullanılabilir.

Bamya tohumu nasıl kullanılmalı

Su içerisine 12 adet bamya tohumunu atmanız gerekiyor. Su içerisinde bamya tohumu en az 12 saat – 1 gün arasında durması gerekiyor. Bamya tohumlarını ıslatmış olduğunuz suyu aç karnına için ve bamya tohumlarını yiyin.

Bamya tohumu normalde serttir. Suya ıslatmadan tüketimi oldukça zordur. Suya ıslattıktan sonra bir miktar yumuşayacaktır. Tüketimi kolay olacaktır. Yine de tüketmekte zorlanırsanız ezebilirsiniz ve bu şekilde tüketebilirsiniz.

Tadı çok kötü değildir. Tüketim esnasında zorlanılacak bir durum yoktur. Sürekli kullanım sonrasında birçok konuda fayda göreceksiniz. Sağlık sorunlarınız sona ermiş olsa bile kullanıma devam etmenizi öneririm.

Hangi bamya tohumunu tercih etmeliyim

Hakiki ve genetiği ile oynanmamış bütün bamya tohumlarından fayda sağlayabilirsiniz. Ama GDO’lu tohum olmaması gerekiyor. Hibrit bamya tohumu olmaması gerekiyor. Bu sebeple herhangi bir ziraat firmasına giderek bamya tohumu alıp tüketilmez.

Alacağınız atalık tohum olmalıdır. Genetiği ile oynanmamış ve bamyadan tekrar alınan tohum olmalıdır. Kimyasal ilaç, gübre işlemlerinin olmamasına dikkat edin. Tamamen ilaçsız organik üretim olması çok önemlidir. Sağlık açısından almış olduğunuz üründen çok daha yüksek verim elde etmenizi sağlayacaktır.

Bamya tohumu nereden alınır

Tanıdığını ve güvendiğiniz bamya üreticisi varsa almanızı kesinlikle tavsiye ederim. Amasya, İzmir, Aydın gibi bölgelerde yoğun bamya üretimi vardır. Amasya’nın hakiki yeşil bamyası, İzmir’in kınalı bamyası kesinlikle en kaliteli cinslerdir. Bizim bölgemiz İzmir’de olduğu için kınalı bamya ile üretim yapıyoruz.

Karaot Organik bamya tohumu

  • Türkiye’nin en kaliteli bamyalarının yetişmiş olduğu bölgedeyiz.
  • Bakir topraklarımızda ilaçsız ve organik bamya üretimi yapıyoruz.
  • En kaliteli cins olan kınalı bamya türünü üretiyoruz.
  • Üretmiş olduğumuz bamya atalık tohumdur
  • Organik sertifikası mevcuttur.
  • Almış olduğunuz tohum çiftçilik için kullanılabilir. Tarlaya ekip ürün alabilirsiniz.
  • Almış olduğunuz tohum sağlık açısından tüketilebilir. Yüksek fayda sağlamaktadır.

Diz ağrısı için Bamya tohumu siparişi vermek için mağaza bölümünü ziyaret edebilirsiniz. Instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.


KARAOT KÖYÜ GELENEKSEL ÜRÜNLERİ sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Diz Ağrısı İçin Bamya Tohumu” yazısında bir düşünce

  1. Pingback: Bamya Nasıl Kurutulur - KARAOT KÖYÜ GELENEKSEL ÜRÜNLERİ

Karaot Köyü Üreticileri olarak görüşlerinizi ve düşüncelerinizi yazmanız bizi mutlu eder.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ana Sayfa
WhatsApp
Instagram
Alışveriş
0