Bamya tohumu müthiş bir şifa kaynağıdır. Bamya tohumunun doğru kullanımı ve ilaçsız tohum tüketmek oldukça önemlidir. Tükettiğiniz tohumun atalık olmasına özellikle dikkat etmelisiniz.
Bamya tohumu nasıl kullanılır
Bamya tohumunun 11 adet olarak tüketilmesi gerekmektedir. Bamya tohumunu 11 adet olarak yutmanız en faydalı olanıdır. Günlük tüketim miktarı gereğinden daha fazla olmaması gerekir. Her gün düzenli olarak tüketilmeye devam edilmeli ve aksatmamaya özen gösterilmelidir.
Atalık bamya çekirdeği sipariş ver
Tohumu yutmak zor olursa aşağıdaki tüketim şekillerini de uygulayabilirsiniz.
- Tohumları ezip tüketebilirsiniz. Öğütücü yardımı veya sert bir cisim ile tohumları ezebilirsiniz. Ezmiş olduğunuz bamya tohumlarını direk yutabilirsiniz.
- Ezmiş olduğunuz bamya tohumlarını, daha rahat tüketebilmek için yoğurt, bal, zeytinyağı gibi faydalı ürünler ile karıştırarak tüketebilirsiniz.
- Toz haline getirdiğiniz bamya tohumlarını kaynar su içerisinde demleyebilirsiniz. Demlediğiniz bamya suyunu tüketebilirsiniz.
- Bamya tohumlarını 1 gün önceden su içerisinde bekletin. 1 gün boyunca su içerisinde bekleyen bamya tohumları yumuşayacaktır. Bu şekilde bamya tohumları ile birlikte suyu içebilirsiniz.
- 1 gün su içerisinde bekletmiş olduğunuz bamya suyunu içmenizde büyük fayda sağlayacaktır.
Hangi bamya tohumu tüketilmeli
Ülkemizde bulunan bamya tohumlarının çok büyük bölümü hibrit tohumdur. Üretimi ve tüketimi sebze olarak bile tartışmalı olan bir ürün için tohumunu tüketmek ne kadar faydalı olabilir. Bu sebeple tohum olarak eski dönemlerden, günümüze kadar aktarılan atalık tohumlardan bulup tüketmeniz gerekmektedir.
Atalık tohumların genetiği ile oynanmamış ve üzerinde hiçbir işlem yapılmamış bamya türleridir. Bu sebeple tarım ilaçları olmadan yetiştirilebilir. Kimyasal işlem görmeden üretilen bamya türleridir.
Bamya tohumunun suyunu içmek
Diz ve eklem sorunları için bamya tohumunun kullanıldığı diğer bir yöntem suyunu içmektir. Akşamdan 10-15 adet bamya tohumunu bir çay bardağı su içerisinde bekletiyorsunuz. Sabah kalktığınızda suyu içiyorsunuz. Bu işlemi düzenli biçimde yaptığınız takdirde, eklem sorunlarınızın hafiflediğini veya yok olduğunu görürsünüz.
Bamyanın tohumu nasıl üretilir
Yüzlerce yıllık atalık tohumlarımızı toprağa dikimini yapıyoruz. Kökenlerin ilk vermiş olduğu sebzeleri tohumluk olarak bırakıyoruz. İlk çıkan bamyalar genelde en iyi ırka sahiptir. Bu sebeple bamyaları toplamıyoruz ve tohumluk için bırakıyoruz.
Yaklaşık 7 gün içerisinde büyük boy bamya haline gelmektedir. Bamya kartlaşmış ve içerisindeki çekirdekler oldukça büyük hale dönüşmüştür. Artık yemek yapma pozisyonundan çıkmış ve tohumluğa dönmeye başlamıştır.
Büyük boy bamyayı koparmamaya devam ediyoruz. Doğumundan 20 gün sonra bamya yaklaşık 30-35cm civarlarına ulaşmakta ve oldukça kalın bir hâl almaktadır. Bu durumda içerisindeki çekirdekler oldukça büyür ve tohuma dönüşmeye başlamıştır.
Doğumdan 30-40 gün sonra bamya sarı renge ulaşır. Çok sert bir forma dönüşmüştür. Hatta alt kısımlarından çatlama ve açılma başlamıştır. İçerisinde bulunan çekirdekler tohum halini almıştır. El ile bamyayı koparmanız oldukça güç olacaktır. Bu sebeple kesici bir alet ile koparabilirsiniz.
Tohumluk için koparmış olduğunuz bamyayı el ile veya kesici bir alet ile ortadan ikiye bölünüz. İçerisinde birçok bamya tohumu olduğunu göreceksiniz. Genelde koyu yeşil ve kahverengi renkte tohumlar içerisinde yer alır. İçerisinde bulunan kahverengi renkteki tohumlar verimsizdir. Bir sonraki sene için dikime uygun değildir. Bu sebeple kahverengi renkte olanları çöpe atabilirsiniz. Koyu yeşil renkte bulunan tohumları ayıracaksınız.
Bamya tohumu nasıl kullanılır konusunda gerekli bilgiye sahip olmanız gerekir.
Bamya tohum üretimi için bilinmesi gerekenler
- Bamya tohumu için tarlanızda bulunan belli kökenleri belirlemeniz gerekir. Belirlemiş olduğunuz kökenleri gözden çıkarmanız gerekir. Çünkü bamya tohumu için bıraktığınız bamya, bütün verimi kendine çekecektir. Bu sayede kökenin başka bamyaları beslemesini engelleyecek ve yeni bamya doğumu azalacaktır. Hatta yok olacaktır.
- Bamya tohumu uzun yıllar bozulmadan saklanabilir. Nemli bir ortamda tutmayın. Eğer imkanınız varsa cam kavanoz içerisinde ve güneş görmeyen bir alanda saklayın. Bu şekilde uzun yıllar hiçbir zarar görmeden saklanabilir. Hatta dedelerin torunlarına miras olarak bıraktığı tohumlar bile vardır. Tarlaya dikimi yapılmadan ve hiç evrim geçirmeden 50-60 yıl saklanmış tohumlar bulunmaktadır.
Bamya tohumunun faydaları nelerdir
- Bamyanın tohumları özellikle sıvı kayıplarına iyi gelmektedir.
- Ekrem ağrıları, kireçlenme gibi sorunlar için birebir çözüm olduğu bilinmektedir.
- Diz kapaklarında, eklem bölgelerinde yaşanan sıvı kayıpları için eski dönemlerden bu yana tüketilmektedir.
- Kan şekerini dengelemeye yardımcı olmaktadır.
- Zayıflamak için bamya tohumu tüketilir. Bamya tohumundan çay yapılır ve tüketilir.
- Mide sorunları, bağırsak ve sindirim sistemi sorunlarına birebir gelmektedir.
Bamya tohumu nasıl kullanılır birçok kişi tarafından çok fazla bilinmemekte ve yanlış tüketimi yapılmaktadır. Yinede bütün sorunlarınız için doktora gitmeyi unutmayınız. Bizler bamya üreticisi ve atalık bamya tohumlarının günümüze kadar taşınmasını sağlayan üreticileriz. Şifacı değiliz. Sizlere gördüğümüz ve yaşadığımız gerçeklerden bahsettik.
Atalık tohumlara ulaşmanın çok güç olduğu dönemlerde yaşıyoruz. Maalesef ülkemizde çok az miktarda bulunmaktadır. Elimizde olan atalık tohumlara sahip çıkmamız gerekiyor. Bizler Karaot Köyü üreticileri olarak sahip çıkmaya ve çoğaltmaya devam ediyoruz.
Bamya turşusu nasıl yapılır video
-
İndirimdeki ürünBamya Tohumu 300adetOrijinal fiyat: 78,00 ₺.45,00 ₺Şu andaki fiyat: 45,00 ₺.
KARAOT KÖYÜ GELENEKSEL ÜRÜNLERİ sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
2 yıldır organik Bamya tohumu sağlığım için kullanıyorum çok memnunum şimdi diğer ürünlerida satın almaya başladım ülkemizde halâ bozulmamış şeyler var bu bana umut veriyor.Teşekkür ederim karaot çalışanların emeğine sağlık sağlık la kalın inşaAllah