Diyet yaparken kuru incir

Diyet yaparken kuru incir tüketimi çok doğru bir yaklaşımdır. Kuru incir tokluk yarattığı ve öğün atlatmaya yardımcı olduğu için diyet yaparken kuru incir tüketmek müthiş fayda sağlamaktadır. Tabiki bu diyetleri başka kuru meyveler ile de yapabilirsiniz ama diyet yapmanın en önemli noktası sağlıklı beslenme olmalıdır. Bu sebeple sadece zayıflamak, kilo vermek için değil. Hayatımızın tamamında uygulamamız gerektiği gibi sağlıklı beslenmeyi, hayatımızın en önemli noktasına koymamız gerekiyor.

Aslında diyet yapmak diye bir kavramı çok yanlış görüyorum. Çünkü insan ölçülü, düzenli ve sağlıklı beslenmek zorundadır. Kendi vücudunu tanımalıdır. Hayatımızın her alanında bu düşüncede olursak, zaten zayıflama veya diyet yapma gibi birşeyle uğraşmamıza gerek kalmaz.

Burada kuru incirden bahsediyoruz. Zaten diyet yapmasakta sağlığımızın için kuru incir tüketmemiz gerekiyor. Kuru incir tüketimini günlük rutinimiz içerisinde değerlendirmek gerekiyor. Çünkü kuru incir içerisinde birçok faydalı vitaminler vardır. Biz kilo vermeye çalışırken, aynı zamanda vücudumuza birçok vitamini barındıran bir yiyecek almış oluyoruz.

Kuru incir faydaları nelerdir

  • Tokluk hissi verir ve bu sayede kilo verilmesine yardımcı olur.
  • Vücudun direnç kazanmasını sağlar ve hastalıklara karşı korunuruz.
  • Bağışıklık ve sindirim sistemini güçlendirir. Örneğin; günde 3-4 adet incir tüketimi sonrasında bağırsaklarınızın çok iyi çalıştığını kendinizde gözlemleyebilirsiniz.
  • Cildi besler ve daha sağlıklı görünmesini sağlar.
  • Kabızlık için birebir bir üründür. Kabızlık yaşanması durumunda 3-4 adet tüketilmesi muhtemelen sorunun çözülmesini sağlar.
  • Kemik erimelerine karşı faydalıdır.
  • Vücuttan zararlı toksinlerin atılmasına yardımcı olur.
  • Özellikle erkeklerde cinsel gücün artmasına yardımcı olur. Sperm kalitesini yükseltir. Örneğin; zeytinyağı ile yapılan incir kürü vardır. Bu kür sayesinde birçok kişinin hamile olduğu bilinmektedir.

Diyet yaparken kuru incir nasıl tüketilmeli

Bütün ürünlerde olduğu gibi kuru inciride sınırsız şekilde tüketmemek gerekir. Herşeyin bir tüketim oranı olmalı. Kuru incirin çok tüketilmesi sonucu bir sorun yaşandığı ile ilgili bir şey duyulmadı ama fazla tüketilmesi ishal yaptığı bilinmektedir.

Kuru incirin en ideal tüketimi günde 3-4 adettir. Kuru incirin içerisine ceviz koyarak tüketmek oldukça iyi bir deneyimdir. Kuru incir ile ceviz ayrılmaz bir bütün olarak görülür. Bazı kişiler içerisine çiğ bademde koyarlar. Tabiki bu durumda güzeldir. Ama cevizin çok fazla yakıştığını düşünüyorum.

Tarlaya çalışmaya gittiğimizde mutlaka yanımızda kuru incir ceviz bulundururuz. Akşamdan hazırlanmış kuru incir içindeki cevizlerimiz mutlaka yanımızda olur. Tarlada ağır çalışma yaptığımız için hızlı acıkma olabiliyor. Bu sebeple yanımızda götürmüş olduğumuz kuru incirlerden 1 adet yediğimizde bizim güçlenmemizi ve öğle arasına kadar rahatça ulaşmamızı sağlıyor.

Diyet yaparken kuru incir hangisi tercih edilmeli

Diyet yapmak vücudu normalin altında yemek vermektir. Aslında bu şekilde düşünmemek gerekir. Çünkü doğal ve olması gerekeni vücuda vermek gerekir. Bu şekilde bir hayat tarzına sahip olmak önemlidir. Bu sebeple kuru incir tüketirken de kaliteli bir incir tüketmenin önemi çok fazladır. Sağlıklı bir ürün tüketiyorum derken vücuda daha fazla zarar verebiliriz.

Sağlık açısından en kaliteli kuru incir bilgilerini aşağıda sıralamaya çalıştık

  • Kuru incirlerin mutlaka dal kurusu olmasına önem verin. Dalında doğal yollarla kurumuş incirlerden seçmeniz önemlidir. Alacağını incirlerin bilgilerinde bu detaylar yazıyordur veya alacağınız üreticiyi bilmeniz gerekir. Nasıl üretim yaptığını sormanız iyi olur.
  • Dağ inciri olması gerekir. Sanayi ve yerleşim bölgelerinden uzakta incirlerin yetişiyor olması çok daha doğal olduğu anlamına geliyor. Dağlık bölgelerde incirlerin kalitesi yüksek ve doğal olmaktadır.
  • Bulabilirseniz bardacık inciri olması çok güzel olur. Dış kısmı koyu renkli ve boyutları genelde daha ufaktır. Ancak en kaliteli incir olarak bilinir. İncirin şahı olarak bilinen bardacık incirini yemeniz sizler için çok daha iyidir. Aynı zamanda besleyiciliği çok daha yüksektir.

İncirleri nasıl muhafaza etmeliyiz

Kuru incirleri buzdolabında muhafaza etmeniz çok iyi olacaktır. Buzdolabında 2 yıl boyunca kuru incirde herhangi bir bozulma yaşanmaz. Eğer dışarıda tutulacaksa ağzı hava almayan bir kap içinde ve güneş görmeyen bir yerde saklayabilirsiniz. Bu şekilde de 1 yılı aşkın süre sorunsuz saklanabilmektedir. Sıcaklık görürse incirlerde kurtlanma yaşanabilir.

Diyet yaparken kuru incir nasıl tüketilmeli veya hangi tür kuru incir olmalı gibi sorulara cevap vermeye çalıştık. Bizim kendi yetiştirmiş olduğumuz kuru incirlerden sipariş verebilmek için mağaza bölümünü ziyaret edebilirsiniz. Ürünlerimizden haberdar olmak için instagram sayfamız olan @karaotorganik adresiniz takip edebilirsiniz.

Karaot Köyü Üreticileri olarak görüşlerinizi ve düşüncelerinizi yazmanız bizi mutlu eder.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ana Sayfa
WhatsApp
Instagram
Alışveriş
0