Zeytinyağlı Kuru İncir

Ürünlerimiz için tıklayınız

Zeytinyağlı kuru incir veya diğer ismiyle zeytinyağlı incir kürünü sizlere anlatacağım. Bu yazımda zeytinyağlı incir kürünü nasıl yaptığımızı ve içerisinde neler olduğunu anlatacağım. Zeytinyağlı incir kürünün faydaları ile ilgili daha önce yazdığım yazı için tıklayınız.

Birçok derde deva olduğu bilinen incir kürü aslında çok eski dönemlerden bu yana kullanılan bir karışımdır. Egenin dağ köylerinde her gün tüketilen bir karışımdır.

Önemli Bilgiler

İncir kürü yapımında kullanılan kuru incir ve zeytinyağının kalitesi çok önemlidir. Piyasada ne olduğunu bilmediğiniz veya nasıl yetiştirildiğinden emin olmadığınız kuru incir ve zeytinyağı ile incir kürü yapmanın faydası olmadığını düşünüyorum. Biz zeytinyağlı kuru incir yaparken hangi incir ve zeytinyağını kullanıyoruz.

Hangi kuru inciri kullanıyoruz

Hangi zeytinyağı kullanıyoruz
  • Köyümüzde kendi yetiştirdiğimiz zeytin ağaçlarından topladığımız ve içerisinde katkı maddesi olmayan saf zeytinyağımızı kullanıyoruz.
  • Eğer imkan varsa özellikle erken hasat zeytinyağı kullanmaya çalışıyoruz.
  • Soğuk sıkım tekniği ile sıkılan yağlardır.
  • Asit oranları düşük olan zeytinyağıdır. Dibine dökülen zeytinler içine karıştırılmaz. Sadece ağacın üstündeki zeytinlerin sıkılması sonucu elde edilen yağlardır.
  • 150 yıllık eski ege zeytin ağaçlarından topladığımız zeytinyağlarıdır.

Zeytinyağlı Kuru incir nasıl yapıyoruz

Kuru incirlerin sap kısımlarını keserek atıyoruz. Ardından kuru incirleri 2 veya 3 parçaya bölüyoruz. Doğranmış olan kuru incirleri cam kavanoza atıyoruz. Kavanoz dolduğunda zeytinyağı ile kavanozu dolduruyoruz. Cam kavanozun ağzını kapatarak beklemeye alıyoruz.

Zeytinyağlı incir karışımı kaç gün beklemelidir

Zeytinyağı ve kuru incirin birbirine karışması için en az 5 gün beklemesi gerekir. Daha az beklerse istediğiniz verimi alamayabilirsiniz. Bu yüzden bizden gelen zeytinyağlı kuru incirini birkaç gün bekletip yemenizde fayda var. İşlerimizin yoğun olmasından dolayı bazen kargoya verdiğimiz gün karışımı yaparak gönderim yapabiliyoruz.

Zeytinyağlı kuru incir nasıl tüketilir

Sabah kahvaltı yapmadan önce kavanozun içindeki incirden bir parça ve zeytinyağından bir tatlı kaşığı içilmelidir.

Akşam yatmadan önce kavanozun içindeki incirden bir parça ve zeytinyağından bir tatlı kaşığı içilmelidir.

Zeytinyağlı incir karışımı hakkında daha fazla bilgi almak ve sipariş vermek için iletişim adreslerimizden bize ulaşabilirsiniz

Karaot Köyü Üreticileri olarak görüşlerinizi ve düşüncelerinizi yazmanız bizi mutlu eder.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ana Sayfa
WhatsApp
Instagram
Alışveriş
0