Kestane Fiyatları

Kestaneyi ilk gözümüzün önüne getirdiğimizde kış ayları, soğuk havalar ve soba aklımıza gelir. Birçoğumuz artık soba kullanmıyor ama nostaljik olarak geçmişi hatılıyoruz ve soba üstünde kızartılan kestaneleri özlüyoruz. Kestane talebinin artması ve kestane üretiminin azalmasından dolayı kestane fiyatları artış gösteriyor.

2023 yılı kestane fiyatları

2023 yılı birçok meyve ve sebze üretimi için oldukça sıkıntılı bir yıl olarak geçti. Kestane üretimi de maalesef hava şartlarından ve bazı dış etkenlerden olumsuz etkilendi. Bu durum fiyatları yukarı yönlü çıkardı.

2023 yılı yüksek kaliteli kestanenin toptan fiyatları 140-150tl civarlarında görünüyor. Tabiki bu fiyatlar toptan ve kamyon bazında olanlardır. Bu tarz alınan ürünlerin içerisinde fire ve kayıplar olabilmektedir. Alım yapan kişiler bu riskleride hesap etmek durumundadır.

2023 yılında perakende satış fiyatlarının 200tl altında şekillenmesi zor görünüyor. Genelde toptan fiyatlarının 2 katına yakın satışa çıkmaktadır. Bu sebeple 200tl’nin üstünde olması muhtemel olarak düşünebiliriz. Hatta kaliteli ürünlerin 300tl civarlarına çıkabileceğini söyleyebiliriz.

Ancak fiyatların ürünün kalitesine, boyuna göre değişebileceğini söylememiz gerekiyor. Bizim yukarıda belirttiğimiz fiyatlar Ödemiş Beydağ ormanlarına ait Türkiye’nin en kaliteli kestanelerine ait fiyatlardır. Ülkemizin birçok bölgesinde kestane yetiştiriciliği mevcuttur. Örneğin aynı bölgeye yakın olmasına rağmen Tire ormanlarında bulunan kestanelerin fiyatı çok daha düşüktür. İkisine aynı anda baktığınızda müthiş bir tat farkı olduğunu anlarsınız.

Kestane fiyatları neden farklı

Kestane fiyatları birçok duruma göre farklılık göstermektedir. Kestanenin cinsi, üretim yeri, boyutu, kalitesi gibi durumlar kestanenin fiyatını etkilemektedir. Bu sebeple kestane fiyatları arasında büyük farklar görebilmektesiniz.

  • Kestane cinsi ve kestanenin üretildiği bölge
  • Kestane boyutu

Kestanenin üretildiği veya yetiştiği bölge fiyatları doğrudan etkilemektedir. Çünkü kaliteli kestanelerin yetiştiği ormanlar bellidir ve bu bölgelerde ülkemizin kaliteli kestaneleri yetişmektedir. Kestaneler kaliteli değilse boyutu, yapısı ve görüntüsü ne kadar güzel olursa olsun istenilen ticari beklentiyi bulamazsınız. Bu sebeple kestanelerin cinsi ve yetişmiş olduğu bölge çok önemlidir.

Karaot Köyümüzün sitesi üzerinden kestane siparişi vermek için tıklayınız. Instagram sayfamız olan @karaotorganik adresinden güncel bilgilere ulaşabilirsiniz.

Karaot Köyü Üreticileri olarak görüşlerinizi ve düşüncelerinizi yazmanız bizi mutlu eder.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ana Sayfa
WhatsApp
Instagram
Alışveriş
0