Keçiboynuzu Pekmezi

Keçiboynuzu pekmezi yabani olarak yetişen ve en doğal pekmez türlerinden biridir. Çünkü diğer pekmez türleri genelde kontrollü üretim yapılmaktadır. Bu sebeple birçok dış etken pekmez içerisinde olma ihtimali mevcuttur. Çünkü birçok üretim aşamasından geçmektedir. Ancak keçiboynuzu için bu durum geçerli değildir. Çünkü yabani olarak kendiliğinden doğada yetişir. Bu sebeple birçok kişi tarafından en doğal pekmez olduğu söylenmektedir.

Harnup pekmezi ile keçiboynuzu pekmezi

Harnup pekmezi ve keçiboynuzu aynıdır. Yöresel olarak bazı yerlerde keçiboynuzuna harnup ismi verilmiştir. Bu sebeple harnup pekmezi olarakta bilinir. Ama bunun sadece yöresel bir isim farklılığı olduğunu bilmenizde fayda var.

Keçiboynuzu pekmezi faydaları

  • En önemli ve en fazla kullanılan özelliğini en başta yazmak doğru olacak. Keçiboynuzu pekmezini düzenli kullanan kişilerde cinsel gücün arttığı gözlemlenmiştir. Cinsel konuda daha iyi olabilmek için keçiboynuzu pekmezi kullanabilirsiniz. Aynı zamanda erkeklerde sperm kalitesini arttırdığı bilinmektedir.
  • Keçiboynuzunun akciğerlere çok büyük faydaları olduğu bilinmektedir. Özellikle pandemi döneminde keçiboynuzu kullanımının çok yaygınlaştığını duymuşsunuzdur veya gözlemlemişsinizdir. Astım, bronşit gibi hastalıklara da çok faydalı olduğu bilinmektedir.
  • Kalsiyum konusunda tam bir depo diyebiliriz. Kadınlarda ve çocuklarda kesinlikle kullanılması gereken bir üründür. Kadınlar için ileriki dönemlerde kemik erimesi rahatsızlıklarına karşı müthiş bir önlemdir.
  • Sindirim sisteminin düzgün çalışmasını sağlar. Kabızlık, ishal ve bağışıklık sistemi sorunlarında keçiboynuzu pekmezi çok önemli bir çözümdür.
  • Demir eksikliğinde keçiboynuzu pekmezi çok faydalıdır. Özellikle C vitamini içeren meyveler ile birlikte alındığında faydaları çok daha fazla artmaktadır. Bu sebeple çocuklarınıza sabah kahvaltısında 2 kaşık keçiboynuzu pekmezi ve 1 bardak portakal-mandalina suyu içirin. Bu sayede çocuklarda demir eksikliğinin yok olduğunu göreceksiniz. Tabiki aynı işlemi kendinizde uygulayabilirsiniz.
  • Damar ve kalp için çok faydalıdır. Damarlardaki tıkanıklıkların açılması ve tıkanıklıkların önüne geçilmesinde çok büyük faydaları vardır.
  • Kilo vermek isteyen kişiler için keçiboynuzu veya keçiboynuzu pekmezi kullanımı çok uygundur. Kan şekerini dengeler ve bu sayede kilo verilmesine yardımcı olur.
  • Diş etlerinin ve dişlerin güçlenmesini sağlar. Diş sağlığı açısından keçiboynuzu kullanımı yaygınlaşmalıdır.

Demir eksikliğinde keçiboynuzu çok faydalıdır. Özellikle C vitamini içeren meyveler ile birlikte alındığında faydaları çok daha fazla artmaktadır. Bu sebeple çocuklarınıza sabah kahvaltısında 2 kaşık keçiboynuzu pekmezi ve 1 bardak portakal-mandalina suyu içirin. Bu sayede çocuklarda demir eksikliğinin yok olduğunu göreceksiniz. Tabiki aynı işlemi kendinizde uygulayabilirsiniz.

Murat TAYAR

Keçiboynuzu meyvesinden sipariş vermek için tıklayınız

Keçiboynuzu pekmezi nasıl yapılır

Yukarıda anlattığımız gibi keçiboynuzu yabani yetişen meyve türlerinden biridir. Bu sayede en özel ve doğal ürünler arasında diyebiliriz. Bu meyveleri olgunlaşma döneminde topluyoruz ve pekmez üretimine hazırlıyoruz.

Keçiboynuzlarını parçalıyoruz. Elimizle veya özel aletlerimiz ile keçiboynuzlarını birkaç parça haline getiriyoruz. Soğuk su içerisinde keçiboynuzları bekletilir. Bu bekleme süresi yaklaşık 1-2 gün civarında sürmektedir. Burada gevşeyen keçiboynuzları kaynama kazanlarına alınır. Yaklaşık 7-8 saat civarında keçiboynuzları kaynatılır. Kaynamanın uzun olması dolayısıyla gereksiz su buharlaşacaktır. Keçiboynuzun kendi özü pekmez haline gelmeye başlayacaktır.

6-7 saat sonra keçiboynuzun istenilen kıvamda bir pekmez haline geldiğini göreceksiniz. Yaklaşık 2-3 saat dinlenmeye bırakmalısınız. Uygun bir alanda bir süre dinlenen pekmezler çok daha koyu ve oturmuş hale gelecektir. Sonrasında pekmezleri uygun kaplar içerisine alıyoruz ve saklıyoruz.

Keçiboynuzu pekmezi nasıl kullanılır

Keçiboynuzu pekmezini günde 2 yemek kaşığı kullanmak çok faydalıdır. Tabiki daha fazla kullanmanızda bir sakınca yoktur ama ideal olanından bahsediyoruz. Burada en önemlisi ne kadar kullandığınızdan fazla düzenli kullanılmasıdır. Bütün sağlıklı ürünlerde olduğu gibi önemli olan düzenli kullanımdır.

Pekmez suyu olarakda tüketmek mümkündür. 1 su bardağı suyun içerisine 1 yemek kaşığı pekmezi ilave edin. Karıştırarak suya karışmasını sağlayın. Sonrasında tüketebilirsiniz. Hatta çocuklarınıza pekmez ile çok güzel bir meyve suyu hazırlayabilirsiniz. 1 litre su içerisine yarım su bardağı keçiboynuzu pekmezi koyun. Tam su içerisinde çözülmesini sağlayın. Bu şekilde buzdolabına koyun. Tam çocuklara yönelik harika bir meyve suyunuz oldu.

En doğal pekmez türü olarak kabul edilen keçiboynuzu için mağaza bölümümüzden sipariş verebilirsiniz. Keçiboynuzu pekmezi ile ilgili bütün sorularınız için aşağıdaki whatsapp hattımızdan bize yazabilirsiniz.

Karaot Köyü Üreticileri olarak görüşlerinizi ve düşüncelerinizi yazmanız bizi mutlu eder.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ana Sayfa
WhatsApp
Instagram
Alışveriş
0