Çiğ Kabak Çekirdeği Faydaları

Bütün kuruyemişlerde olduğu gibi kabak çekirdeği içinde çiğ tüketim çok önemlidir. Kavrulma esnasında içerisindeki bir çok mineralin kaybolduğu bilinmektedir. Aynı zamanda kavrulma esnasında yoğun tuz kullanılmaktadır. Kullanılan tuzların sanayi tuzları olduğunu düşünürsek, faydanın yanında birçok zararlı maddeyi içimize aldığımızı bilmemiz gerekiyor. Bu sebeple bir çok faydası olan kabak çekirdeğini çiğ olarak tüketmek çok faydalıdır. Çiğ kabak çekirdeği faydaları nelerdir bu konuda sizlere aydınlatıcı bir yazı yazdık.

Soru cevap olarak gidersek kabak çekirdeğini ve çiğ kabak çekirdeği faydaları konusunu daha net anlayacağınızı düşünüyoruz.

Kabak çekirdeği nasıl üretilir

Balkabağı olarak bildiğimiz büyük kabakların içerisinde bulunan çekirdek tohumlarıdır. Balkabağının üretimi burada yine çok önemli bir rol oynamaktadır. Hibrit olmayan veya gdolu olmayan tohumlar kullanılmalıdır. Kısır olan tohumlardan üretilmiş bir çekirdeği tüketiyorsunuz. Bu durum çok tehlikelidir. Bu sebeple üretimi yapılmış olan balkabağı atalık tohumlardan üretilmiş olmalıdır. Ülkemizde kesinlikle atalık tohumlar ile üretilmiş balkabağı üretimini arttırmalıyız.

Üreticilerin şu şekilde düşünce içerisine girmelidir. Bir adet balkabağının içerisinde yüzlerce tohum bulunmaktadır. Sadece balkabağını satmayı düşünmemelidirler. Aynı zamanda içerisindeki çekirdekleri değerlendirebilirler. Çiğ kabak çekirdeği olarak veya balkabağı tohumu olarak satışını yapabilirler.

Balkabağının iç kısmındaki çekirdekler alınır ve kurutulur. Kurutma işlemi endüstriyel bir işlem değildir. Bir kap veya bez üzerine çekirdekler bırakılır. Hafif gölgeli bir alanda kurumaya bırakılır. Tam kurumaya ulaştıktan sonra çekirdekler güneş görmeyen alanlarda saklanır.

Çiğ kabak çekirdeği faydaları

  • Cinsel konuda faydası vardır. Çiğ kabak çekirdeği için en fazla merak edilen konulardan birisidir. Bu sebeple en üstte yazma gereği duyduk. Erkeklerin sperm kalitesini arttırdığı ve cinsel isteği arttırdığı bilinmektedir. Bu konuda birçok deneyim vardır. Kabak çekirdeği kadınların cinsel yaşamı için çok daha faydalıdır diyebiliriz. Çünkü kadınları cinsel anlamda uyarır ve cinsel istek uyandırır. Aynı zamanda doğurganlık konusunda oldukça destekleyicidir.
  • Kolestrol ve şeker değerlerinin dengelenmesini sağlamaktadır.
  • Kemik oluşumunda çok destekleyicidir.
  • Kabak çekirdeği tok kalınmasını sağlamaktadır. Bu sebeple diyet yapan kişiler tarafından günde bir avuç tüketilmesi çok iyi gelecektir. 1 avuç tüketilmesi sonucunda istek azalacaktır ve vücudun formu korunacaktır.
  • Vücuttaki iltihapların atılmasını ve azaltılmasını sağlar.
  • Birçok kanser hastalığına karşı önceden tüketimi faydalıdır. Kolon, prostat, mide gibi kanser hastalıklarını önceden önlemeye faydalıdır.
  • Çiğ kabak çekirdeği idrar yollarında oluşan iltihap, rahatsızlık gibi sorunlara karşı faydalıdır. İltihapların hızlıca atılmasına fayda sağlar.
  • Çiğ kabak çekirdeği mideyi yormadan tüketilebilir. Kavrulmuş için aynı şeyi söyleyemeyiz ama çiğ kabak çekirdeği için mideye karşıda çok faydalıdır.
  • Göz sağlığı için oldukça faydalıdır. Günde bir avuç tüketmek göz sağlığına faydalıdır.
  • Cilt sağlığı için oldukça faydalıdır.
  • Cilt ve saç dökülmesine karşı faydalıdır. Düzenli tüketilmesi sonucunda saç dökülmesini durdurduğu görülmüştür.
  • Her gün 1 avuç tüketilmesi sonucunda, midede oluşan yanma hislerini yok ettiği biliniyor. Mide yanmalarının önüne geçmek için kullanabilirsiniz.
  • Vücutta bulunan kıl kurdu olarak tabir edilen kurtların düşmesini sağlar. Günlük düzenli tüketilmesi sonucunda bağışıklık sisteminde savaşmaya başlar ve kurtların vücuttan atılmasını sağlar.

Kabak çekirdeği ne kadar tüketilmeli

Kabak çekirdeği faydalıdır ama her üründe olduğu gibi kabak çekirdeği içinde fazlası fayda sağlamaz. Bu sebeple orantılı tüketmek önemlidir. Günde ufak bir kase civarında tüketmek oldukça faydalıdır. Tabiki bunu çiğ kabak çekirdeği olarak tüketmek gerekir.

Çiğ kabak çekirdeğini kavurabilir miyim

Bizler kabak çekirdeğinin çiğ olarak tüketilmesini savunuyoruz. Tabiki çiğ olarak tüketmek çok daha faydalıdır ama kavrulmuş olarak hoşunuza gidebilir. Eğer böyle bir durum olursa kendiniz kavurabilirsiniz. Dışarıdan kavrulmuş kabak çekirdeği almaktansa kendiniz kavurmanız çok daha faydalı olacaktır.

Çiğ kabak çekirdeklerini 180 derece bir fırın içerisinde tutun. Belli bir süre sonra çekirdekleri fırından çıkarıyoruz ve alt – üst yapıyoruz. Sonra fırına tekrar veriyoruz ve bir süre daha fırında tutuyoruz. Sonrasında fırından çıkarıp soğumaya bırakıyoruz. Aynı zamanda tava içerisinde kavurma işlemini yapabiliriz. Tava için 10-15dk yeterli olmaktadır, fırın için 5-7 dakika yeterli olmaktadır.

Çiğ kabak çekirdeği satışı

Yerli tohumlardan üretilmiş olan çiğ kabak çekirdeği satışını yapıyoruz. Üretici olduğumuz için her zaman fiyatları minumum seviyede tutuyoruz. Bizim için en önemli olan sağlıklı gıdalar tüketmektir. Bu sebeple sadece çiğ kabak çekirdeği satışı yapıyoruz. Tükettiğiniz ürünlerin aynı zamanda sağlığınıza faydası olmalıdır.

Karaot Köyü internet sitemizin mağaza bölümünden kabak çekirdeği siparişi verebilirsiniz. Instagram adresimiz olan @karaotorganik sayfasını takip edebilirsiniz. Çiğ kabak çekirdeği faydaları konusunda sizleri bilgilendirmeye çalıştık. Faydalı olduğunu umut ediyoruz.

Aynı zamanda çiğ kabak çekirdeği faydaları konusunda bize bilgilendirme yapmak için aşağıdaki whatsapp kanalından bize ulaşabilirsiniz.

Karaot Köyü Üreticileri olarak görüşlerinizi ve düşüncelerinizi yazmanız bizi mutlu eder.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ana Sayfa
WhatsApp
Instagram
Alışveriş
0