Egzamaya karşı beyaz dut

Egzama birçok kişi için büyük sıkıntı yaratan ve çözümü zor olan bir deri hastalığıdır. Doktora da gitseniz kesin çözüm önerisi maalesef alamıyorsunuz. Tabiki bu yazımızdan kesinlikle doktora gitmeyin gibi birşey çıkarmayın. Sadece doktor tedavisinin yanında ek katkı gibi düşünebilirsiniz. Bu sebeple deneyimlerimizide kullanarak egzamaya karşı beyaz dut kürü nasıl yapılır ve kesin çözüm nasıl elde edilir gibi bir yazı hazırlamak istedik.

Egzama tedavisinde geleneksel tedavi olan beyaz dut kürü ile müthiş bir çözüm

Beyaz dut bizim kültürümüzde her zaman olan ve tedavi amaçlı sürekli kullanılmış olan bir meyve türüdür. Tazesi, kurusu ve yapraklarından yararlanılarak birçok ilaç yapılmıştır. Örneğin; beyaz dut yapraklarından yapılan tarım ilacı birçok geleneksel tarımda kullanılmıştır. Kimyasal tarım ilaçları çıkmadan önce, tarımda zararlılar ile mücadele için en fazla kullanılan ürünler arasında dut suyu vardı. Son dönemlerde dut yaprakları ile yapılan tarım ilaçları ünlü olmaya başladı.

Beyaz dut kurusunun egzama ile tedavisi çok yaygın bir tedaviydi. Tabiki modern tıp ile unutuldu diye düşünüyoruz. Yine de köylerde yaşlı teyzelerimiz bu tedavi yöntemini devam ettirmeye çalışmış. Son zamanlarda bitkisel tedavilerin tekrar popüler olmaya başlamasından sonra beyaz dut kürü tekrar uygulanmaya başladı. Etrafımızda bu tedaviyi uygulayan ve çok olumlu sonuçlar alan birçok kişi var. Sizde uygulamaya başlayarak hızlıca çözümün başladığını çok rahat görebilirsiniz.

Egzamaya Karşı Beyaz Dut Kurusu Nasıl Yapılır


Kullanacak olduğunuz suyun çeşme suyu olmaması gerekir. Daha önce dinlenmiş veya hazır su olabilir. Bunlardan kullanmamız gerekiyor. Suyu kaynatıyoruz ve kaynama derecesindeyken beyaz dut ile buluşturuyoruz. Daha önceden ağzı açık ve geniş çaplı bir tabak, tencere, tepsi gibi bir şeyin içerisine suyu döküyoruz. Yaklaşık 3 su bardağı su dökeceksiniz. Ardından bir avuç beyaz dut kurusunu su içerisine atıyoruz. Su içerisinde beyaz dutların yumuşadığını ve hafif şişmeye başladığını fark edersiniz. Suya hafif koyu sarı bir renk atmaya başlar. Bu durum normaldir. Elinizi içinde tutabileceğiniz seviyeye gelince, içine ellerinizi koyun ve bekletmeye başlayın.

Yaklaşık 10 dakika civarında ellerinizi suyun içerisinde tutmaya çalışın. Daha fazlada tutabilirsiniz ama su soğuyacağı için çok bir önemi yoktur. Eğer 10 dakika civarında tutamazsanız, suyu ısıtıp tekrar süreyi tamamlamaya çalışabilirsiniz. Çok az durması iyi bir şey değildir. Hatta eliniz su içerisindeyken beyaz dutları elleyebilir ve onların içindeki faydalı minerallerin su içerisine karışmasını sağlayabilirsiniz. Yaklaşık 10 dakika sonunda suyun renginin koyu kahverengi bir renge büründüğünü göreceksiniz. Bu durum normaldir. Ellerinizde bir rahatlama olacaktır. Egzamalı bölgelerin sıcak su gördüğü için yumuşadığını göreceksiniz. Eğer imkanınız varsa bir süre ellerinizi yıkamadan durmanız iyi olacaktır. Yaklaşık 10-15 dakika sonra elleriniz kuruyacaktır. Sonrasında ellerinizi yıkayabilirsiniz. Egzamaya karşı beyaz dut kürü ile birçok sorundan kurtulabilirsiniz.

Egzama hastalığı basit gibi görünse bile aslında yaşayan kişilerin bildiği ve çok zor olan bir hastalık türüdür. Bu yazıyı yazan kişi olarak bende yıllarca egzama sorunu ile uğraştım. Ellerimde, eklem yerlerinde, saç bölgemde, ensemde birçok egzama sorunu vardı. Beyaz dut kurusu ile müthiş sonuçlar elde ettim. Deneyimlerimi ve bilgilerimi sizlerle paylaşmış olacağım.

Egzama el, ayak, baş bölgesi ve eklem yerlerinde sıklıkla görülmektedir. Genelde strese dayalı arttığı ve stresin azaldığı zamanlarda etkisinin azaldığı söylenmektedir. Tıbbi olarak %100 çözümü maalesef üretilememektedir. Genelde kortizonlu krem tedavisi ile etkisi azaltılmaktadır. Maalesef kalıcı çözüm henüz üretilememiştir. Stresin hayatımızdan tamamen yok olmayacağını düşünürsek, egzama tedavisinin kesin çözümü maalesef yoktur.

İlk başlarda ufak kızarıklık, kaşıntı gibi başlayan egzamalar, devamında büyük çatlaklara dönüşebilir. Deri akıntısı gibi bir durum oluşabiliyor. İlerleyen dönemlerde çatlaklar büyük acılar veren bir hale dönüşebiliyor. Bu rahatsızlığı beyaz dut kurusu kürü ile çözmek kesinlikle mümkün.

NOT: Yukarıda yazmış olduğumuz bilgiler hiçbir akademik bilgiye dayanmamaktadır. Egzama çözümü için öncelikle doktor tedavisi almanızı öneriyoruz. Doktor tedavisine ek olarak veya doktor tedavisi işe yaramadığı zaman bitkisel çözüm denemek istediğinizde yapabilirsiniz.

Kaliteli Beyaz dut kurusu

Egzamaya karşı beyaz dut kürü yapabilmek için öncelikle kaliteli bir ürüne sahip olmanız gerekmektedir. Güneşte kurutulmuş ve hiçbir kimyasal işlem yapılmamış beyaz dut kurusu bulmanız gerekiyor. Karaot Köyü Organik ürünler olarak beyaz dut konusunda oldukça deneyimli durumdayız. Satmış olduğumuz beyaz dut kurusunun özellikleri aşağıdadır.

Beyaz dut kurusu özellikleri

Kimyasal işlem yapılmamış ve güneşte kurutulmuş beyaz dut kurularıdır. Tamamen doğal ürünlerdir. Ağaçtan toplama işlemi yapılır ve kalitesiz dutlar ayrılır. Kalitesiz dutlar pekmez, tatlı yapımında kullanılır. (Kalitesiz olarak tabir ettiğimiz, sadece görüntüyle alakalıdır) Güzel görüntüye sahip beyaz dut kuruları güneşte kurutmaya bırakılır.

Kaliteli beyaz dut kurusu satın alabilmek için mağaza bölümümüzü ziyaret edebilirsiniz. Ürünlerimizi takip edebilmek için @karaotorganik sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Aynı zamanda aşağıdaki sayfadaki doğal ürünleri de tavsiye ediyoruz. Egzamaya karşı beyaz dut tedavisini anlayabilmek için yazımızı düzgünce okumanızı tavsiye ediyoruz.

Egzamaya karşı beyaz dut” yazısında 3 düşünce

  1. Yıldız Aydın diyor ki:

    Egzema bir bağırsak bozukluğu hastalığıdır. Yani yapısı bozuk yiyecekler (gdo’lu) ve kimyasallar içeren paketli gıdalardan dolayı bağırsağımızın iç yapısı bozuluyor, sızdıran geçirgen bağırsak hale geliyor, içindeki yararlı bakteriler yok oluyor ve sonra gelsin bağışıklık sistemi hastalıkları. Tiroid, egzema, gül hastalığı…..gibi. İşin başı doğal beslenmek, fqbrikq ürünü yapay değil.

  2. Pingback: Beyaz dut kurusu fiyatı - KARAOT KÖYÜ GELENEKSEL ÜRÜNLERİ

Karaot Köyü Üreticileri olarak görüşlerinizi ve düşüncelerinizi yazmanız bizi mutlu eder.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ana Sayfa
WhatsApp
Instagram
Alışveriş
0