Beyaz dut kurusu fiyatı

Beyaz dut kurusu fiyatı ve ürünün kalitesi bakımından yeni keşfedilmeye başlandı diyebilirim. Aslında geleneksel olarak bizim kültürümüzde olan ve çok fazla tüketilen bir üründü. Ama hayatımıza sağlıksız market gıdalarının girmesinden sonra beyaz dut kurusu unutulmaya başlandı. 2000’li yıllardan sonra sağlıklı gıdaların ön plana çıkmasından sonra beyaz dut kurusu çok fazla tercih edilmeye başlandı.

Beyaz dut kurusu fiyatı bakımından diğer atıştırmalık ürünlere göre çok avantajlıdır. Tüketim toplumunda her zaman karşımıza çıkan fiyatı yüksekse, kalitesi de yüksektir anlayışı beyaz dut için geçerli değildir. Çünkü beyaz dut ağaçları çok fazla büyür ve yüksek meyve verme oranlarına sahiptir. Bu sebeple ufak bir bahçeden yüksek gelir elde edilebilir. Tabiki üretimi fazla olan bir ürün olduğu için beyaz dut kurusu fiyatı diğer atıştırmalık ürünlere oranla düşük olmaktadır.

Beyaz dut kurusu faydaları

Beyaz dutların uygun şekilde kurutulması sonucunda ve düzenli tüketilmesiyle birçok fayda ortaya çıkmaktadır. Hatta sadece tüketim değil bazı bölgelere sürülmesi ile yaralar, egzamalar iyileştirilmektedir.

  • Beyaz dut kurularını sıcak su içerisinde yaklaşık 5 dakika civarında bekletin. Beyaz dutlar özünü sıcak su içerisine salacaktır. Suyun eliniz ile elleyebileceğiniz seviyeye gelmesini bekleyin. Hatta biraz sıcak olmasından korkmayın. Suyun içerisinde eliniz ne kadar fazla kalırsa iyi olacaktır. Dut suyu içerisinde egzamalı bölgenizi bekletin. Eğer bekleyecek bir bölgeniz değilse, eliniz ile suyu o bölgeye sürün. Yaklaşık sürme işlemini 4-5dk civarında yapmaya çalışın. Bu işlemi düzenli bir biçimde yaparsanız egzama sorunlarının hafiflediğini, hatta yok olduğunu göreceksiniz. Bildiğiniz gibi birçok şifalı bitkiler doğada bulunmaktadır. Kimyasal ilaçlardan önce kendi yapabildiklerimizi ve etrafımızı kontrol etmemiz çok iyi olacaktır.
  • Dut kurularının kansızlığa iyi geldiği bilinmektedir. Anemi hastalığı olarak bilinen kansızlık için beyaz dut kullanımı önemlidir. Mevsiminde taze beyaz dut tüketmeniz çok faydalıdır. Tabiki sadece sezonda tüketebileceğiniz için, diğer dönemlerde beyaz dutun kurusunu tüketebilirsiniz. Düzenli tüketim sonucunda çok büyük faydalar sağlandığını göreceksiniz.
  • Karaciğer rahatsızlıkları için beyaz dut kurusunu kullanabilirsiniz. Beyaz dutları her gün 1 avuç tüketmeniz sonucunda karaciğer sorunlarınızın azaldığını, karaciğerinizin temizlendiğini gözlemleyeceksiniz. Aynı zamanda beyaz dut kurusunun idrar söktürücü etkileri mevcuttur.
  • Cilt sağlığının korunmasında büyük fayda sağlamaktadır. Beyaz dut kurusu diğer meyve kuruları gibi çok tatlı ve şekerli bir kuru meyve değildir. Ama şeker isteğinizi karşıladığı için diğer atıştırmalıklara ihtiyaç duymazsınız. Doğal atıştırmalıkların tüketilmesi tabiki cildinizi koruyacak ve büyük fayda sağlayacaktır.

Tarım ilacı olarak beyaz dut yaprağı

Beyaz dut yaprağının tarım sektöründe kullanılabileceğini, hatta geçmişte çok fazla kullanıldığını biliyormusunuz? Bu durumu anlattığımızda herkes şaşırıyor ama uygulama maalesef az durumda.

Dut ağacı normalde çok fazla sinek, böcek, arı çekmesi gerekir. Ağacın üstünden meyve alamayacak duruma gelmelisiniz ama hiç böcek, arı görmezsiniz. Sadece dibine düşen dutlara arılar gelebilir. Onun dışında ağacın üstünde göremezsiniz. Bu durum aslında doğal olarak bir mucizedir. Bu denli tatlı bir meyvenin her yerinde arılar, sinekler olması gerekir.

Dut yaprakları yapısı ve içerisinde bulunan bileşenler sebebiyle böcekleri, arıları ağaçtan uzaklaştırır. Yaprakları 12 ay boyunca aynı tazeliğinde durur, dökülmez, kurumaz. Tabiki bu mucizevi durum tıbbi alanda ve tarım alanında çok kullanılmış.

Günümüzde kimyasal tarım ilaçları bütün alanları kaplamış durumda. Bu sebeple kimse dut yapraklarından tarım ilacı yapma isteğine girmiyor.

Dut yapraklarından tarım ilacı nasıl yapılır

Dut yapraklarını toplayıp ezeceksiniz ve su içerisinde beklemeye alacaksınız. Yaklaşık 1 ay su içerisinde yapraklar bekleyecek. Sonrasında yaprakları süzeceksiniz ve dut yaprağı ilacınız hazır olacak. Kalan posaları da çok faydalıdır. Onları da ağaçların alt kısımlarını gübre için atacaksınız.

Elde ettiğiniz dut ilacını %3 kullanarak su ile seyrelteceksiniz ve ağaçların yaprak kısımlarına kullanacaksınız. Bu sayede böceklenme, kurtlanma gibi sorunların önüne geçeceksiniz. Tamamen doğal ve %100 çözümdür.

Kaliteli beyaz dut nasıl olur

Beyaz dut kurusu güneşe serilerek kurutulabilir veya fırınlama yöntemi ile kurutulabilir. Biz fırınlama yöntemini tavsiye etmiyoruz. Her zaman olduğu gibi güneşte kurutmayı tercih ediyoruz.

Güneşte kurutulan beyaz dut kuruları %100 sert biçimde olmaz. Genel yapısı itibariyle hafif yumuşak kurur. Nemli kuruduğunu hissedersiniz. Bu durum normal ve doğaldır. İçerisinde sert olan dutlarda vardır. Güneşin etkisi ve dutun yapısı itibariyle bazıları sert kuruyabiliyor ama genel yapısı yumuşak kurumasıdır.

Beyaz dut kurusu fiyatı ve kalitesi itibariyle ürettiğimiz ürünler arasında en fazla tercih edilenlerden birisidir.

Karaot Köyümüzün instagram sayfası olan @karaotorganik hesabını takip edebilirsiniz veya alt kısımda bulunan whatsapp telefonundan bize istediğinizi sorabilirsiniz. Beyaz dut kurusu fiyatı hakkında sayfalarımızdan bilgi veriyoruz.

Karaot Köyü Üreticileri olarak görüşlerinizi ve düşüncelerinizi yazmanız bizi mutlu eder.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ana Sayfa
WhatsApp
Instagram
Alışveriş
0