Kuru Basım Yaprak

Ürünlerimiz için tıklayınız

Kuru basım yaprak; su, tuz, limon ve limon tuzu kullanılmadan üretilmektedir. Taze yaprak ilk günkü tazeliğini korumakta ve gerçek aroması ile sarma yapılabilmektedir. Ayrıca sarma yapımı dışında birçok alanda şifa için taze basım yaprak kullanılmaktadır.

Kuru basım yaprak nasıl yapılır

Taze yaprakları tarladan topluyoruz ve aynı gün cam kavanozlara basımını yapıyoruz. Cam kavanozların dolumunu yaptıktan sonra ağzını sıkıca kapatıyoruz. Bu şekilde hava almayan yapraklar 1 yılı aşkın süre saklanabilir ve tüketilebilmektedir.

Taze basım yaprak yapımında kesinlikle en taze yaprakların kullanılması gerekmetedir. Taze olmayan yapraklar sarma esnasında sıkıntı yaratmaktadır. Su ile yapılan salamura yaprak içerisinde orta tazelikte yapraklar idare edebilir ama kuru basım yaprak için uygun olmaz.

Taze basılmış yaprak
Taze yapraklar nasıl saklanmalı ve tüketilmelidir

Taze yapraklar güneş görmeyen bir alanda oda sıcaklığında saklanabilir. Yaprağın güneş görmemesi oldukça önemlidir. Güneş gören alanları sararabilir.

1 litrelik kavanoz içerisinde bulunan taze yaprak ile büyük bir tencere sarma sarılabilmektedir. Kavanozun kapağı açıldıktan sonra aynı gün sarma işlemi yapılması uygundur. Eğer aynı gün yapma imkanınız olmazsa, kavanoz kapağını tekrar sıkıca kapatın ve buzdolabında 1 hafta boyunca saklayabilirsiniz.

Kavanoz içinde bulunan taze yaprakların hepsini kullanamamanız durumunda salamura yaprak haline getirebilirsiniz. Yaprakların bulunduğu kavanoz içerisine su doldurun. Kavanoz içerisine yarım yemek kaşığı kaya tuzu ve bir dilim limon koyun. Bu şekilde uzun süre saklamaya devam edebilirsiniz.

View this post on Instagram

Taze Kuru Basım Yaprak . Su, tuz, limon, limon tuzu gibi hiçbir madde kullanılmadan kuru basım yapraklar dalından toplanıp kavanozlara basılmaktadır. Kapağı açılmadan 1 yıl dayanmaktadır. Bir kavanoz içerisinde büyük bir tencere sarma yaprağı yapılabilir. . Asma yaprağı yaz döneminin başlarında toplanır. Bu dönem oldukça kısadır. Yaklaşık 20-30 günlük bir dönem içerisinde taze yaprak toplanır. Bütün yıl boyunca taze yaprak bulma imkanı olmadığı için salamura yaprak yapılır. Yapraklar su içerisinde tuz ve limon ile bekletilir. Bu sayede bütün yıl taze yaprak bulma imkanı olur. Ancak tuz ve su asma yaprağının tadını bir miktar değiştirir. Gerçek aroma ve tadını doğal olarak biraz kaybeder. . Ancak taze sarma yaprağı dalından toplanıldığı gibi gönderilmektedir. Herhangi bir işlemden geçmediği için müthiş aroma ve kendine özgü tadını korumaktadır. Bu sebeple taze yaprak damak tadı kuvvetli olan kişiler için salamura yaprak ile karşılaşmayacak kalitedir. . Taze olarak toplamış olduğumuz asma yapraklarını hemen cam kavanozlar içerisine koyuyoruz ve hava almadan ağzını kapatıyoruz. Ağzı açılmadan 1 yıldan daha fazla bu şekilde dayanmaktadır. Kavanozun ağzını açtıktan sonra 1 hafta içerisinde yaprakları kullanmak gerekir. . . . . . #tazeyaprak #yapraksarma #asmayaprağı #sarma #kurubasımyaprak

A post shared by Karaot Köyü Organik Ürünler (@karaotorganik) on

Neden kuru basım yaprak

Salamura yaprak yapımında doğal yapılmış olsa bile tuz, limon kullanılmak zorundadır. Salamura yaprağın tazeliğinin korunması için tuz kullanılmak zorundadır. Ancak tuz oranı tahmini olarak konulduğu için birçok kişiye göre farklılık göstermektedir. Hatta bazı kişiler tarafından tuz hiç istenmemektedir.

Ayrıca taze basım yaprağın kendine özgü aroması, tadı bulunmaktadır. Ağzının tadını bilen, yemek konusunda özel olan kişiler tarafından özellikle taze basım yaprak tercih edilmektedir.

Taze basım yaprak veya salamura yaprak siparişi vermek için mağaza bölümünden ürünlerimize ulaşabilirsiniz.

Karaot Köyü Üreticileri olarak görüşlerinizi ve düşüncelerinizi yazmanız bizi mutlu eder.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ana Sayfa
WhatsApp
Instagram
Alışveriş
0