Susuz Asma Yaprağı

Susuz asma yaprağı, sarma yapımında en doğal kullanım türüdür. Toplanılan asma yapraklarının hiçbir işlemden geçirilmeden kavanozlara konulup saklanmaya alınmasıdır. Su, tuz, limon, limon tuzu gibi hiçbir madde kullanılmadan yapılabilmektedir.

Taze yaprakları topluyoruz ve sap kısımlarını aynı hizaya getirerek kavanoz içerisine yerleştiriyoruz. Kavanozun alabileceği kadar sıkı basıyoruz.

Kavanoz içine taze yaprakları hemen yerleştirmelisiniz. Tarladan toplayıp vakit kaybetmeden kavanoza yerleştirmelisiniz. Kavanozun ağzını kapatıp, güneş görmeyen bir alanda saklamalısınız. Bu şekilde 1 yılı aşkın süre bozulmaz.

Karaot Organik
Susuz asma yaprağı nasıl yapılır

Asma yapraklarının sadece uç kısımlarında bulunan yaprakları toplamanız gerekiyor. Arka bölümde bulunan yapraklar olgunlaşmıştır ve damarlıdır. Bu yüzden tercih edilmemelidir.

Yaprakları topladıktan sonra hemen gölgelik bir alana koymalısınız. Güneşte kalırsa solmaya başlar ve kurur. Bu yüzden gölge bir alana alıp üstünü bir bez ile örtmelisiniz.

Gölge alanlarda yaprakların sap kısımları aynı yere gelecek şekilde dizmelisiniz ve cam kavanozlara yerleştirmelisiniz. Kavanozu doldurduktan sonra kavanozun ağzını sıkıca kapatmalısınız. Güneş görmeyen bir alanda kavanozları saklamalısınız. Bu şekilde 1 yılı aşkın süre taze yapraklar dayanmaktadır.

Susuz taze yaprak nasıl tüketilmeli

Kavanoz içine hava girmediği için yapraklar tazeliklerini korumaktadır. Kavanozun kapağı açıldıktan sonra aynı gün içerisinde tüketilmelidir. Eğer sarma yapılacaksa aynı gün yapılmalıdır. Birkaç gün ağzı açık kalırsa yaprakların bozulmaya başlandığını görürsünüz. Bu yüzden cam kavanozlar içerisinde gönderi yapıyoruz.

Kavanozu açtıktan sonra yaprakları su ile yıkamanızda fayda vardır. Tarladan topladığımız gibi kavanozlara koyduğumuz için üstlerinde toprak, toz kalmış olabilir. Bu yüzden yaprakları su ile yıkayıp tüketmek daha iyi olabilir.

Susuz taze yaprak özellikleri
  • Çekirdeksiz sultaniye üzümün yapraklarından üretilmiştir.
  • Damarsız uç yapraklardır.
  • Su kullanılmadan üretildi
  • Tuz, limon, limon tuzu gibi hiçbir madde kullanılmamıştır.
  • Cam kavanoz içerisinde saklanmaktadır
  • Cam kavanoz içerisinde size gönderilmektedir.
  • 1 yılı aşkın süre bozulmadan tüketebilirsiniz.

Taze yaprak siparişi vermek için mağaza bölümünü ziyaret edebilirsiniz.

Karaot Köyü Üreticileri olarak görüşlerinizi ve düşüncelerinizi yazmanız bizi mutlu eder.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ana Sayfa
WhatsApp
Instagram
Alışveriş
0