Zeytinyağı İncir Kürü Nasıl Yapılır

Zeytinyağı incir kürü en eski şifa ve sağlık karışımlarından biridir ama son zamanlarda yine popüler hale gelmeye başladı. Sizlere bu yazımızda zeytinyağı incir kürü nasıl yapılır konusunda bilgi vereceğim ve evinizde yapabileceksiniz.

Zeytinyağı ile incir insan yaşamının en başından bu yana olan meyve ağaçlarındandır. Kutsal kitaplarda adı geçen meyvelerdir.

Ege’de yaşayan birçok kişi tarafından zeytinyağlı incir karışımı sürekli uygulanan yöntemdir. Halen günümüzde yaşlı ninelerimiz evlerinde kuru inciri, zeytinyağında bekletirler ve belli zamanlarda tüketirler.

Zeytinyağı incir kürü için en önemli nokta kuru incir ve zeytinyağı seçimidir. Piyasadan alacağınız veya kalitesinden emin olmadığını ürünler ile yapmış olduğunuz karışımın etkisi zayıf olacaktır. Bu yüzden bu denli önemli karışımı en kaliteli kuru incir ve en kaliteli zeytinyağı ile yapmak gerekir.

Kuru incir seçiminde dikkat edilmesi gerekenler
  • Kuru incir cinsi için dağ inciri veya bardacık incirini kullanmanızı tavsiye ederim. Bahsettiğim incirler dağlık bölgede yetişen incirlerdir. Hava kirliliğinden en az etkilen incir türleridir.
  • Kimyasal ilaç, gübreye maruz kalmaması gerekmektedir. Kuru incir yetiştirme esnasında ilaçlama kesinlikle olmamalıdır. Eğer tanıdığınız veya güveneceğiniz birisi yoksa organik sertifikalı kuru incir almanızı öneririm.
  • Dalında kendisi kuruyan incir olmasına özen gösterin.
  • Bandırma işleminin geleneksel usuller ile yapılması gerekir. Peroksit kullanılan kuru incir ile kür yapmanın faydası olmayacaktır.
Zeytinyağı seçiminde dikkat edilmesi gerekenler
  • İlk hasat yani erken hasat zeytinyağı olması ilk tercihiniz olsun. Asit oranı en düşük ve en kaliteli zeytinyağı türüdür. Sadece yeşil zeytinlerden üretildiği için kalitesi oldukça yüksektir.
  • Soğuk sıkım tekniği kullanılması önemlidir.
  • Zeytinyağını tanıdığınız, güvendiğiniz kişilerden alın. Eğer tanıdığınız yoksa tek bir köylünün ürününü almaya çalışın.
  • Zeytinyağı yetiştiriciliğinde kimyasal işlem uygulanmaması gerekir. İlaçlama yapılan ürünlerden kür yapmayın.
  • Organik sertifika istemeyi unutmayın.
Zeytinyağı incir kürü nasıl yapılır

Kuru incirleri 3 parçaya bölün ve cam kavanoz içerisine atın. Kavanozu kuru incir ile doldurduktan sonra zeytinyağı ile kavanozu doldurun. Kavanozun kapağını kapatıp 1 hafta beklemeye alın. 1 hafta sonra zeytinyağı incir kürü hazır haldedir.

Zeytinyağı incir kürü nasıl tüketilir

Hergün aç karnına kavanoz içinden 2 parça incir yiyin. Bir tatlı kaşığı kavanoz içindeki zeytinyağından için. Bu işlemi 6 ay boyunca uygulayın.

Zeytinyağı incir kürümüz hakkında bilgi almak için whatsapp üzerinden yazabilir veya mağaza bölümünden sipariş verebilirsiniz.

Karaot Köyü Üreticileri olarak görüşlerinizi ve düşüncelerinizi yazmanız bizi mutlu eder.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ana Sayfa
WhatsApp
Instagram
Alışveriş
0