Atalık Tohum Nasıl Temin Edilir

Atalık tohumlar ülkemiz ve dünyanın geleceği için çok önemlidir. Bu sebeple bilinçli tarım üreticileri, hobi amaçlı ilgilenenler tarafından atalık tohum nasıl temin edilir sorusu çok merak edilmektedir.

Atalık tohumların çoğalması, yaygınlaşması ve üretimin artması için çok uzun yıllardır mücadele içinde olan köy topluluğuyuz. Karaot Köyü’nde bulunan üreticiler olarak atalık tohumları gelecek nesillere aktaracağımız en önemli miras olarak görüyoruz. Karaot Köyü üreticileri olarak bu konuda sadece düşünmüyoruz. Aynı zamanda bu konuda birçok eylemde bulunduk. Sizlere yazımızın devamında yaptığımız ve gelecekte yapmayı planladığımız işleri yazacağım. Çünkü bize destek verenler olmadığı sürece, yaptığımız çalışmaların işe yaramayacağını biliyoruz. Destek verenler ile beraber çok büyük işler başarabileceğimize eminiz.

Atalık Tohum Nasıl Temin Edilir

Atalık tohumların yok edilmesi amacı ile bir süre satışı ve üretimi yasaklandı. Hibrit tohumların yaygınlaşması için, atalık tohumlar yok edilmeye çalışıldı. Maalesef Anadolu’nun en ücra köşesinde bulunan yaşlı teyzemizin elinde bile atalık tohumlar kalmadı. Özellikle 2010’lu yıllardan sonra Karaot Köyü’nün öne çektiği gayretler ile atalık tohum ile üretim yaygınlaşmaya başladı. Üreticilerin halen atalık tohumlar ile üretmediğini görüyoruz ama bilinçli üreticiler veya hobi amaçlı uğraşanların, doğal tarıma geçmeye çalıştığını gözlemliyoruz. Bu sebeple atalık tohumlara karşı talep yüksek seviyede. Atalık tohumları her yerde bulma şansınız maalesef yok. Bazı belediye kuruluşlarının ücretsiz dağıtımı olabiliyor, bazı dernekler ücretsiz dağıtım yapabiliyorlar. Onun haricinde bizim çoğaltmayı tamamladığımız tohumları sattığımız, satış sayfamız vardır.

Karaot Köyü atalık tohumlarını nasıl temin edebilirim

  • Karaot Köyümüzün sitesi olan www.organigiz.org üzerinden atalık tohum siparişi verebilirsiniz. Tohumlar paketler halinde kargo ile tarafınıza gönderilir. Paketler üzerinde hangi tohum olduğu belirtilecektir.
  • Köyümüzde bulunan Karaot Organik satış yerimize gelerek tohumları alabilirsiniz. Eğer köyümüzden tohumları alırsanız, ekim-yetiştirme konusunda sizlere detaylı bilgilendirmeler üreticilerimiz tarafından yapılabilir. Bizlerin asıl amacı tohumların çoğalması ve yaygınlaşmasıdır. Bu sebeple bizden tohum alan üreticilerin, kaliteli ve doğru üretim yapmaları bizim için çok önemlidir.

AMACIMIZ

Karaot Köyü üreticileri olarak en büyük amaçlarımızdan bir tanesi tohumların çoğalması ve yaygınlaşmasıdır. Bu konuda şimdiye kadar yaptığımız üstün gayreti, devam ettirmeye çalışacağız.

  • Atalık tohum ve fidelerin satışından aldığımız paraları, tekrar tohumlara yatırıyoruz. Bu sayede daha fazla tohumun kurtarılmasını ve yaygınlaşmasını amaçlıyoruz. Bundan sonraki süreç içinde atalık ve yerli tohumların çoğalmasını amaçlıyoruz.
  • Nesli tükenmek üzere olan tohumları keşfetmek ve bulduğumuz tohumları kurtarmayı amaçlıyoruz. Son birkaç adet kalan tohumları bile, bakir topraklarımızda binlerce tohum haline getirdik. Bu yaptıklarımızı çok daha büyük ekipler ile birlikte yapmayı planlıyoruz.
  • Atalık tohumlar ile üretimin bilinçli üreticiler tarafından kullanılmasını sağlamak. Bilinçli üreticileri bu yönde eğitmek ve atalık tohumların önemini anlatmak.
  • Özellikle para kazancı sadece çiftçilik olan kişilerin atalık tohumlar ile üretime geçmesini hedefliyoruz. Küçük üreticilerin atalık tohumlar ile üretime geçmesi, ülkemizin geleceğini kurtaracak en önemli nokta olduğunu düşünüyoruz.
  • Çiftçi olmayıp, sadece hobi amaçlı üretim yapan kişilerinde atalık tohumlar ile buluşmasını sağlamak. Bu tarz kişilerin bilinç seviyesi genel anlamda yüksek olmaktadır. İleriye yönelik nesli tükenmek üzere olan tohumlara, bilinç seviyesi yüksek kişilerin sahip çıkabileceğini düşünüyoruz. Bu sebeple çiftçi olmayan kişilerinde, üretimin içinde olması bizim için önem arz ediyor.

Tohum neden önemli

Tohumlar geleceğimizdir. 12 bin yıldır tarımın olduğu bilinmektedir. İnsanlık tarihinin başından bu yana tarım ve gıda ihtiyacı vardır. Doğa kendi tohumlarını melezleme, rüzgarın tohumları başka yerlere taşıması gibi doğa olayları ile sağlamaktaydı. İnsanın bilinçli tarıma geçmesinden sonra ürünlerin tohumları alınmaya başlandı. Günümüze kadar ürünlerden alınan tohumlar ile bir sonraki yıl tekrar üretim yapılmaktadır.

Ancak 19. yüzyılın ortalarından sonra hibrit tohumlar, GDO’lu tohumlar gibi dünya düzeni değişmeye başladı. Binlerce yıllık geleneğin devam etmesi ve sürdürülebilirlik olabilmesi için, elimizdeki atalık tohumları yaşatmamız gerekiyor. Bunlar içinde üretimin artması çok önemlidir.

Çünkü ülkemizde atalık tohumlar yok edilmeye çalışıldı. Maalesef çok büyük oranda bu başırılı oldu. Eğer bizlerde tohumlarımıza ve geleneklerimize sahip çıkmazsak, ülkemizde gıda bulamaz hale gelebiliriz. Tohumları sürekli yurtdışından ihtal etmek zorunda kalırız. Ülkemize yapılacak bir ambargo vs. durumda kendi tohumumuzu üretemez, kendi domatesimizi yetiştiremez hale geliriz. Hatta ekmek bile üretemeyebiliriz. Bu sebeple atalık tohumlar hayati öneme sahiptir ve bütün bir toplum olarak sahip çıkmamız gerekmektedir.

Atalık tohum nasıl temin edilir ile ilgili bütün soruları whatsapp telefonumuzdan bize sorabilirsiniz. Instagram sayfamız olan @karaotorganik adresinden bizi takip edebilirsiniz.

Karaot Köyü Üreticileri olarak görüşlerinizi ve düşüncelerinizi yazmanız bizi mutlu eder.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ana Sayfa
WhatsApp
Instagram
Alışveriş
0