Taze Börülce Fiyat

Taze börülce, fasulyeye benzeyen ama tadı çok farklı olan bir sebzedir. Genelde egeliler tarafından çok fazla bilinir. Ege’nin yerel bir ürünü olmuştur diyebiliriz. Çünkü, ülkemizin birçok bölgesine gittiğimizde börülceyi ilk defa duyan kişiler ile karşılaşıyoruz. Bir egeli olarak “nasıl börülce bilinmez” diye kendime sorardım. Çünkü bizim domates, biberden bile daha fazla tükettiğimiz bir üründü. Bu sebeple börülcenin bilinmemesi beni çok şaşırtmıştı. 25 yaşına kadar hiç Karaot Köyü dışına çıkmamış olmak ve farklı kültürden insanlarla tanışmamış olmak bu durumda etkiliydi. Ülkede yaşayan herkesin köydeki gibi olduğunu düşünüyorduk. Sizlere bir börülce üreticisi olarak taze börülce fiyat konusunda ne durumda. Taze börülceyi en uygun nezaman alabilirim gibi birçok soruya cevap olmaya çalışacağım.

Taze Börülce Fiyat

Taze börülce ile ilgili genel bir tanıtım ve üretim aşamalarını anlatmadan önce asıl konumuz olan taze börülce fiyat konusuna değinelim. Çünkü taze börülce yaz aylarında yetişen bir üründür ve bütün yıl tüketebilmek için dolaba koyulabilir. Birçok ev hanımının börülceyi dolaba koyarak, kış aylarında tükettiğini biliyoruz. Bu sebeple en uygun taze börülce nezaman alınır bilinmesi önemlidir. Hatta taze börülcenin nereden alındığı da oldukça önemlidir.

Taze börülce yaz sebzesidir. Haziran ayının başında başlar ve Eylül başına kadar devam eder. Börülce Haziran ayının ilk başlarında yeni başladığı için fiyatı genelde pahalı olur. Eylül ayında da sona ermek üzere olduğu için fiyatları yine yüksek olacaktır. Bu sebeple Temmuz – Ağustos aylarında börülce almak en uygun fiyatlı olacaktır. Eğer yüksek miktarda alarak kış için dolaba börülce koymak istiyorsanız bu dönemde almanız uygun olacaktır.

Taze börülce fiyat konusunda güncel rakamları mağaza bölümümüzden ulaşabilirsiniz. Mağaza bölümünde yaz ayında taze börülce satışımız olmaktadır. Bütün yıl boyunca da yerli kuru börülce satışı yapmaktayız.

Karaot Köyü’nden bir anı

Bu sitede kendi yaşamış olduğum özel konulardan genelde bahsetmiyorum ama taze börülce en sevdiğim sebzelerden biri olduğu için yazmak istedim.

Köyümüze dair çocukluğumda hatırladığım yemek anılarının başında tarhana ve börülce gelmektedir. Tarhana ve börülce sanki bir kardeş yemek gibi gelirdi. Nezaman tarhana çorbası yapılsa, yanında börülce olurdu. Yaz aylarında taze börülce, kış aylarında kuru börülce. Sabah serpme kahvaltı gibi birşey yoktu. Sanırım serpme kahvaltı kültürü sonradan oluştu. Ege’de birçok köyde serpme kahvaltının yapıldığını görmemiştim. Sabahları çorba içerdik veya hafif yemeklerden yerdik.

Ninem sabahları sıcacık tarhana çorbasını hazırlardı ve yanında taze börülce salatası olurdu. Hafif ekşili taze börülce salatası efsane bir tatdır. Dedem, tarhana çorbasının içine taze börülcelerden bir miktar atardı. Sonra tarhana çorbasının üstüne bolca zeytinyağı gezdirirdi. Dede neden bu şekilde yiyorsun derdim. “Tarhana çorbası böyle içilir” derdi. Üzerinden çok zaman geçti. Her tarhana çorbası içtiğimde yanında börülce arıyorum. Börülce olmadan tarhana çorbasının tadını alamıyorum.

Taze Börülce nereden alınır

Taze börülce tabiki Ege köylerinden alınması gerekir. Özellikle Ege’nin köylerinde taze börülce çok kaliteli olmaktadır. Bizim köyümüzünde olduğu Karaot, Karakızlar, Çakırbeyli, Dağkızılca gibi köylerde taze börülce üretimi oldukça yaygındır. Tire ve Ödemiş bölgesinin bazı köylerinde de taze börülce üretimi çok yaygındır.

Hatta köyümüz ile aynı bölgede bulunan Karakızlar köyünde her yıl börülce festivalı düzenlenmektedir. Börülce bölge için önemli bir geçim kaynağı haline gelmiştir. Bütün yaz aylarında köyümüzden veya çevre köylerden en kaliteli ve uygun fiyatlı börülceyi satın alabilirsiniz.

Tabiki herkesin köyümüze gelme imkanı olmadığını biliyoruz. Bu sebeple kargo ile gönderim yapıyoruz. Taze börülce fiyat konusunda en iyi şekilde tutarak evlerinize kadar gönderim yapıyoruz. Kese kağıtları içerisinde ve kalitesini aynı şekilde koruyarak sizlere ulaşıyor.

Taze börülcenin işçiliği çok zordur. Bu sebeple fiyatı domates, biber gibi ürünler ile karşılaştırılamaz. Hatta bu tarz ürünlere göre çok çok ucuz bile diyebiliriz. Bu sebeple börülce üretimini genelde küçük üreticiler yapmaktadır. Küçük üreticilerin yapmış olduğu ürünlerde çok kaliteli olur.

Karaot Köyü taze börülce satışı

Karaot Köyü’nde bütün yaz boyunca taze börülce satışı yapıyoruz. Karaot Köyü üreticileri olarak en kaliteli börülceleri üretmeye devam ediyoruz. Taze börülce fiyat bilgilerine mağaza bölümünden ulaşabilirsiniz. Ürünlerimizi ve bizi takip etmek için instagram sayfamız olan @karaotorganik adresini takip edebilirsiniz.

Karaot Köyü Üreticileri olarak görüşlerinizi ve düşüncelerinizi yazmanız bizi mutlu eder.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ana Sayfa
WhatsApp
Instagram
Alışveriş
0