Bardacık İnciri

Bardacık inciri, taze ve kurusu ile ülkemizin en gözde incir türlerinin başında gelir. Birçok bölgede bardak inciri, bardakçı inciri gibi isimlerlede anılmaktadır. Ege bölgesine ait olan bardacık incirinin sap kısmı uzun, rengi sarı renklidir. Gövdesinde hafif çatlaklıklar vardır. Dalından koparması diğer incir türlerine göre çok daha kolaydır. İç kısmı diğer incir türlerine göre daha kırmızı renktedir. Bal oranı yüksektir ve tadı çok ideal seviyededir.

Bardacık incirinin tadı nasıldır

Bardacık incirinin tazesi efsane bir tada sahiptir. Hatta şöyle bir laf dolaşır. Bardacık tüketen bir kişi, artık başka incir yiyemez diye söylenir. Çünkü diğer incirlere göre çok lezzetli bir tadı vardır.

Sarı lop incirlerin iç kısmı bir süre sonra hafif sarı renge dönüşür. Tadı yoğun şekilde tatlıdır ama bazı kişileri tadının çok fazla yoğun olması rahatsız etmektedir.

Bardacık aşırı ballı halde değildir. İç kısmı çok ideal seviyededir. Genel anlamda iç kısmı kırmızı renktedir. Tam olgunlaşmamış halde olan incirlerin bile kendine has özel tatları vardır.

Kuru bardacık inciri yine tat olarak çok farklı bir aromaya sahiptir. Taze bardacık incirine göre kuruduğunda iç kısmı ballı olmaktadır. Tadı daha yoğun hale gelmektedir. Sarı olan dış kısmı koyu renge dönmektedir.

Taze bardacık ve kuru bardacık inciri farklı tat ve aromaya sahiptir. Bardacığın bütün türleri bol bol tüketilebilir.

Bardacık inciri görüntüsü nasıldır

Bardacık incirinin görüntüsünü tarif ederken öncelikle taze ve kuru olarak ikiye ayırmamız doğru olacaktır.

Taze inciri yeşil ve sarı renklerde olmaktadır. Sap kısımları diğer incirlere göre uzundur ve dalından kopması çok daha kolay olmaktadır. Gövde kısımlarında hafif beyaz çatlaklıklar vardır. İç kısmını açtığınızda genelde kırmızı ve ballı bir görüntüyle karşılaşırsınız.

Kuru bardacık incirinin dış kısmı hafif koyudur. Diğer incirlerin kurusuna göre daha koyu bir renge bürünür. Boyutları genelde daha ufaktır. İç kısımları diğer incirlere göre daha ballı ve güzeldir.

Bardacık inciri nasıl kurutulur

Bardacık inciri dalında kendisi kurumaktadır. Halk arasında yanlış bilindiği gibi taze olarak toplanıp kurutulması uygun değildir. Kurutulacak incirin dalında kendisi kuruması gerekir. Dalından toplanmayan incir bir süre sonra form değiştirir ve sap kısmı güçsüzleşir. Sap kısmı güçsüzleştikten sonra yere düşer. Bu durumu anlatan bir videomuz mevcut. Vereceğim linki izlemenizi mutlaka tavsiye ederim.

Dalında kendisi kuruyan bardacık

Yere düşen incirler toplanır ve güneş gören bir alanda tam kurumaya ulaşmaları sağlanır. İncirlerin doğallığını kaçıracak herhangi bir işlem yapmaya gerek yoktur.

Bardacık bozulur mu

Bardacık, diğer incir türlerine göre daha dayanıklı bir incir türüdür. Kurtlanmanın çok daha zor görüldüğü bir incirdir. Doğru saklama yöntemleri uygulandığı sürece 2 yıl bozulmadan saklanabilir. Herhangi bir kurtlanma veya bozulma ile karşılaşılması zordur.

İncirler tam kurumaya ulaştıktan sonra özellikle yaz aylarında kesinlikle soğuk bir alanda tutulmalıdır. Eğer mümkünse buzdolabında kalması iyi olacaktır. Buzdolabında kalmayacaksa serin ve güneş görmeyen bir yerde incirlerin kalması yeterli olacaktır.

Taze Bardacık

Taze bardacık incirin iç kısmı kırmızı renktedir. Bal ve tat dengesi çok iyi seviyededir. Diğer incir türlerinde olduğu gibi çok yoğun bal içermez. Bu sebeple fazla tüketimde bile sorun yaşatmaz.

Bardacık inciri nerede yetişir

Bardacık incirinin memleketi İzmir diyebiliriz. İzmir’in birçok bölgesinde bardacık çok kaliteli yetişir. Özellikle Torbalı-Balçova-Buca gibi ilçelerin köylerinde çok kaliteli bardacık incirleri bulmak mümkündür.

Bardacık İnciri Nasıl alabilirim?

Bardacık incirini Temmuz-Ağustos aylarında İzmir’de bulunan birçok bölgeden satın alabilirsiniz. Kuru bardacık incirini yılın bütün zamanlarında bulabilirsiniz. Bardacık inciri üretimi çok fazla olmadığı için her yerde bulma imkanınız biraz zordur. Türkiye’nin en büyük bardacık inciri üreticisi olarak sitemizden bardacık inciri siparişi verebilirsiniz. Evlerinize kadar bardacık incirlerini gönderiyoruz.

Kuru Bardacık İnciri

Kurutulmuş bardacık inciri diğer incirlerine göre bir miktar koyu renge sahiptir. Hakiki bardacık incirini bulmak oldukça zordur. Dünyada hakiki bardacık inciri üretimi çok az miktardadır. İç kısmı ballı ve sıcak bir ortamda durduğu sürece yumuşacık incir türüdür. Birçok faydası vardır.

Karaot Köyü üreticileri olarak Türkiye’nin en büyük bardacık üretimi bizim bölgemizde yapılmaktadır. Bardacık taze olarak Temmuz-Ağustos aylarında köyümüzden alabilirsiniz. Diğer bütün zamanlarda kurutulmuş bardacık inciri için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Ürünlerimiz hakkında daha detaylı bilgi almak için instagram sayfamız olan @karaotorganik sayfasını takip edebilirsiniz.

Karaot Köyü Üreticileri olarak görüşlerinizi ve düşüncelerinizi yazmanız bizi mutlu eder.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ana Sayfa
WhatsApp
Instagram
Alışveriş
0