Gülleci Bulamacı Nasıl Kullanılır

Gülleci bulamacı en önemli tarımsal ilaçlamalardan biridir. Tarım tarihinin en eski doğal ilaçları arasında bilinmektedir. Doğal madenlerden üretildiği için doğaldır. Bu sebeple doğal tarımda ve organik tarımda kullanılması uygundur. Son yıllarda üreticilerde doğal tarıma ilgi artmaya başladı. Bu sebeple gülleci bulamacını birçok üretici tercih etmektedir. Gülleci bulamacı nasıl kullanılır ile ilgili birçok soru karşımıza çıkıyor. Bu sorulara cevap olması ve bütün üreticilerimizi aydınlatması yönünden geniş bir yazı yayınlama kararı aldık.

Gülleci bulamacı kullanım alanları

Gülleci bulamacı meyve sebzelerde kullanılabilir. Meyve sebzelerde oluşan kurtlanma, böceklenme ve hastalıkların yok edilmesinde kullanılabilir. Hastalıkların oluşmasını engellemek için kullanılabilir.

Gülleci bulamacı hangi ürünlerde kullanılabilir

  • Zeytin
  • Üzüm
  • İncir
  • Elma, Portakal gibi bütün narenciye ağaçlarında
  • Kayısı haricinde bulunan bütün meyve ağaçlarında rahatça kullanılabilir
  • Domates, biber, patlıcan gibi bütün sebzelerde kullanılabilir.

Sebzeler için gülleci bulamacı kullanımı

Sebzeler için gülleci bulamacının çok faydalı olduğu birçok deneme yapılmıştır. Özellikle büyük domates üretimlerinde gülleci bulamacı kullanımı çok yaygındır.

Toprağa ekimini yaptığınız fideler 10-15 gün sonra köklerini kuvvetlendirmeye başlayacaktır. Yani bu dönemden sonra gülleci bulamacını sebzelerde kullanabilirsiniz. 100 litre su içerisine 1 litre gülleci bulamacı karıştırarak fidelerin üzerine uygulayabilirsiniz. Yağmurlama biçiminde püskürtme yaparak fidelere uygulayabilirsiniz. Fidelerin kök, gövde ve yapraklarına gülleci suyunu uygulamanız gerekir. Yaklaşık 15 günde bir defa gülleci bulamacı uygulamasını yapmanızda fayda vardır.

Domates, biber ve patlıcan gibi bütün sebze ürünlerinde su içerisine karıştırarak gülleci bulamacı kullanabilirsiniz. Dönüm başına(1000m2) için yapacağınız sulamanın içerisine 3 litre gülleci bulamacı karıştırabilirsiniz. Bu yöntemi genelde büyük çapta üretim yapan üreticiler için söylüyoruz. Küçük üreticilerin sebzelerin üzerine püskürtme yöntemi ile uygulaması daha uygun olacaktır.

Meyve ağaçlarında gülleci bulamacı kullanımı

Bütün meyve ağaçlarında gülleci bulamacı kullanımı çok yaygındır. Biz Karaot Köyü’nde incir, zeytin ve üzümde ticari amaçlı kullanımını çok fazla yapıyoruz. %1 oranında gülleciyi su ile karıştırıyorsunuz. Kış dönemlerinde bu oranı %2-2,5 civarlarına yükseltebilirsiniz ama çiçek döneminden sonra %1 civarlarında yapmanız gerekir.

Meyve ağaçları yaprak dökümü yaptıktan sonra gülleci bulamacı kullanımı çok faydalıdır. Bu dönemde kesinlikle gülleci kullanmalısınız. Hatta bu dönemde %2 civarında gülleci oranını yüksek tutabilirsiniz. Çiçek dönemine kadar 15 günde bir gülleci uygulaması yapabilirsiniz. Çiçek döneminden sonra oranını %1 -1,5 civarına çekerek kullanmaya devam edebilirsiniz. Sadece çiçek döneminde kullanmaya ara vereceksiniz.

Biz zeytin, incir vb. bütün meyve ağaçlarında yıllık 4 uygulama yapıyoruz. Çiçekten önce 2 uygulama ve çiçekten sonra 2 uygulama şeklinde yapıyoruz. Bu durum sizin için referans olabilir.

Gülleci bulamacı nasıl kullanılır

GÜLLECİ BULAMACI%1,5 oranında su ile seyrelterek kullanılır. 100 Litre su için 1 litre gülleci bulamacı kullanacaksınızFide dikimleri yapıldıktan 15 gün sonra uygulanmaya başlanabilir. Her 10-15 günlük aralıklarla uygulama yapılabilir.Bütün sebze ürünlerinde kullanıma uygundur. Eğer mümkünse akşam saatlerinde uygulaması daha faydalıdırZararlı böcekler ve kurtlardan bitkileri korur. Mantarlaşma hastalıklarını önler. Bitkinin bu sayede daha verimli olması sağlanır
Gülleci bulamacı nasıl kullanılır veya kullanım detayları

Zeytinlerdeki pamuk bit hastalığına gülleci iyi gelir mi

Pamuk hastalığı zeytinlerde en fazla karşılaşılan sorunlardan biridir. Eğer önlem alınmazsa zeytin veriminin çok fazla düşmesine sebep olabilir. Gülleci bulamacı pamuklanmaya karşı çok etkilidir. Hatta un tarzında bitler görülmeden önce uygulanırsa kesin çözüme ulaşılmaktadır.

Gülleci bulamacı doğal tarım için olmazsa olmaz ürünlerden biridir. Hem sebze ürünleri hemde bütün meyve ağaçlarında gülleci bulamacı kullanılabilir. Doğal maden olan kireç ve kükürtten üretildiği için içerisinde kimyasal olan hiçbir madde barındırmaz. Bu sayede organik tarım üretiminde de çok rahat kullanılabilir. Gülleci bulamacı nasıl kullanılır ile ilgili birçok soru işaretini bu yazımızda son vereceğiz.

Gülleci bulamacı başka ilaçlar ile karıştırılır mı

Gülleci bulamacını başka ilaçlar ile karıştırarak kullanmak çok uygun değildir. Hem güllecinin etkisini azaltır, hemde ürünler üzerinde tehlikeli sonuçlara yol açabilir. Bu sebeple gülleci bulamacını ayrı olarak kullanmak gerekir.

Bordo bulamacı ve gülleci bulamacı

Bordo bulamacı ve gülleci bulamacı birbiri ile çok fazla karıştırılıyor. İkisi farklı türde tarım ilaçlarıdır. Hatta ikisini beraber kullanmak çok daha faydalıdır. Tabiki buradan şu anlam çıkmasın. Bu ilaçlar birbiri ile karıştırılarak kullanılmaz. Farklı dönem ve aralıklar ile ayrı ayrı kullanılmalıdırlar. Gülleci bulamacı nasıl kullanılır sorusu için en önemli cevap hiçbir ilaç ile karıştırılmazdır.

Karaot Köyü’nde üretmiş olduğumuz gülleci bulamacı siparişi verebilmek için tıklayınız. Ayrıca ürünlerimizi takip edebilmek için instagram sayfamız olan @karaotorganik adresimizi takip edebilirsiniz. Gülleci bulamacı nasıl kullanılır ile ilgili bütün sorularınızı aşağıdaki whatsapp telefonumuz üzerinden sorabilirsiniz.

Gülleci Bulamacı Nasıl Kullanılır” yazısında 2 düşünce

  1. Ramazan Mert diyor ki:

    Hem gulleci Bulamacı hemde bordy Bulamacı kullanırım.Kullanilirsa Aralarında ne kadar zaman farkı olmalıdır.tesekkur ederim

Karaot Köyü Üreticileri olarak görüşlerinizi ve düşüncelerinizi yazmanız bizi mutlu eder.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ana Sayfa
WhatsApp
Instagram
Alışveriş
0