Kuru incir zeytinyağı

Kuru incir zeytinyağı karışımı mucizevi bir karışımdır. Ege’de yaşayan kişiler tarafından sürekli tüketilen ve evlerinin bir köşesinde herzaman olan bir karışımdır. Ege’de bulunan yaşlı kişiler çok fazla hastaneye gitmez. Bunun belkide en büyük sebepleri arasında bu durum vardır.

Tansiyon, şeker hastalıkları veya kronik hastalıklar çok daha az seviyededir. Bildiğiniz gibi bağırsaklar için ikinci beyin olarak bahsediliyor. Sindirim sistemimizin düzenli çalışmasını sağladığımız takdirde sağlıklı bir vücuda sahip olacağımız açıktır.

Sizlere bu yazımızda kuru incir zeytinyağı karışımı nasıl yapılır ve nasıl tüketilmeli gibi bütün bilgilerden bahsedeceğim. Düzenli kullanılması sonucunda müthiş faydaları olacaktır. Sağlık için düzenli zeytinyağı içilmesi öneriliyor. İncir karışımı yaparak zeytinyağını tüketmek, etkisini çok daha fazla arttırmaktadır.

Kuru incir zeytinyağı karışımı nasıl yapılır

Kuru incirleri hazırlamanız gerekiyor. Kuru incir karışımını cam kavanoz içerisinde yapmanız gerekiyor. Plastik şişe veya kavanoz sağlık açısından olmaz.

Kuru incirleri yıkamanıza gerek yok. Tabiki almış olduğunuz kuru incirin doğal kurutma olduğunu düşünüyoruz. Tarım ilacı kullanılmayan kuru incirleri yıkamanıza gerek yok.

Kuru incirleri yıkadığınızda üzerinde bulunan faydalı bölümleri yok ediyorsunuz ve kuru incirin içine su kaçırıyorsunuz. Bu durumda incirin ekşimesini hızlandırıyorsunuz. Bu sebeple almış olduğunuz incirin doğal olduğundan emin olunuz ve yıkamayın.

Eğer dış kısımlarında şekerleme, toz gibi bir durum varsa incirleri sıcak su içerisinde 5 dakika bekletin. Alt kısmına bez sererek incirleri bez üzerine serin. Güneşte 1 gün bekletin.

İncirlerin yumuşadığını ve suların yok olduğunu görürsünüz. Tam olarak suların yok olduğunu gördüğünüzde incirleriniz hazır haldedir. Ama söylediğim gibi doğal incirler için bu işlemi yapmanıza gerek yok. İnciriniz sert olsa dahi zeytinyağı içinde bekleyince yumuşayacaktır.

Kuru incirlerin sap kısımlarını bıçak ile veya eliniz ile koparınız. Kuru inciri 2 veya 3 parçaya bölün. Bölmüş olduğunuz incirleri cam kavanozlar içerisine atın.

İncirlerin üzerine çıkacak kadar kavanozu zeytinyağı ile doldurunuz. Hazırlamış olduğunuz karışımı güneş görmeyen bir alanda 10 gün bekletin. Zeytinyağı ve kuru incir birbirine tam olarak karışacak. Sonrasında karışımınız hazır hale gelecektir.

Kuru incir zeytinyağı seçimi nasıl yapılmalıdır

Kuru incir zeytinyağı karışımı yapmak basittir. Burada en önemli konu kullanmış olduğunuz malzemedir. Bu sebeple en fazla üzerinde durmanız gereken konu budur. Kuru incir ve zeytinyağının en doğalını, ilaçsız olanını bulmanız gerekir. Aksi halde umduğunuz etkiyi görmeniz zor olacaktır. Hatta yapılan hileler ile karşılaşmanız durumunda zarar bile görebilirsiniz. Aşağıda vermiş olduğum özelliklerde ürünler araştırın ve almaya özen gösterin.

İncir kürü için kuru incir
  • Kuru incir üretiminde yüksek oranda hileler vardır. Öncelikle tarım ilacı kullanılmamış olduğuna özen gösterin. Tarım ilacı kullanılmamış olduğunu sertifika yoluyla anlayabilirsiniz. Maalesef ülkemizde her ürüne organik tabiri kullanıldığı için tanımın içi boşaldı. Bu sebeple organik sertifika kesinlikle isteyiniz. Organik sertifika gösteren üreticilerden gönül rahatlığı ile alabilirsiniz. Çünkü organik sertifika alabilmek zordur. Üreticiler büyük denetimlerden geçmektedir.
  • Dalında kurutulmuş kuru incir olmalıdır. Almadan önce nasıl kurutulduğunu sorabilirsiniz.
  • Dağ inciri olmalıdır. En kaliteli ve doğal incirler dağlık bölgelerde yetişmektedir. İzmir ve Aydın bölgesinin yüksek rakımlı köylerinde en kaliteli kuru incirler bulunmaktadır. Bu sebeple dağ inciri veya bardacık inciri tercihi yapabilirsiniz.
İncir kürü için zeytinyağı
  • Erken hasat yapılmış zeytinyağı kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Asit oranı en düşük ve en kaliteli zeytinyağı olması sebebiyle ilk hasat zeytinyağı çok daha faydalıdır.
  • Zeytin üretiminde kimyasal gübre, ilaç kullanılmaması çok önemlidir. Bu sebeple organik sertifika sormanız oldukça önemlidir.
  • Sıkım tekniği olarak soğuk sıkım tercih etmelisiniz.

Kuru incir zeytinyağı karışımı nasıl tüketilir

Hazırlamış olduğunuz karışımın en az 10 gün beklemesi gerekiyor. 10 gün sonunda tüketime hazır hale gelmiştir. Sabah aç karnına bir yemek kaşığı zeytinyağı ve kuru inciri beraber tüketin. Bölmüş olduğunuz kuru incir parçalarından en az 2 adet tüketmeniz faydalı olacaktır. Düzenli tüketmeniz sonucunda müthiş faydaları olduğunu göreceksiniz. Kısa süre içerisinde sindirim sisteminizi düzenleyecektir.

Kuru incir zeytinyağı karışımı faydaları

  • Erkeklerde cinsel gücü arttırıcı etkisi bulunmaktadır. Sperm gücüne olan etkilerinden dolayı, çocuk sahibi olmak isteyen kişiler tarafından çok fazla tercih edilmektedir.
  • Kuru incir ve zeytinyağının sindirim sistemine olumlu etkisi vardır. Düzenli kullanılması sonucunda kabızlığı önler ve bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar.
  • Kadınların kullanması sonucunda hamile kalmalarını desteklediği bilinmektedir.
  • Öksürük ve astım gibi sorunlara faydası vardır. Boğazda bulunan enfeksiyonlara iyi gelmesi sebebiyle öksürük ve astıma iyi gelmektedir.
  • Hafızanın daha güçlü olmasını sağlamaktadır.

Yukarıdaki etkileri sebebiyle son dönemde çok fazla tercih edilmektedir. Doğal kuru incir ve zeytinyağı alarak kendiniz hazırlayabilirsiniz veya hazırlanmış incir kürünü kendiniz alabilirsiniz.

Karaot Köyü’nde kendimize ait olan dağ inciri ve erken hasat zeytinyağımızı kullanarak hazırlamış olduğumuz kuru incir zeytinyağı karışımını satın alabilirsiniz. Sipariş vermek için mağaza bölümünü ziyaret edebilirsiniz.

Karaot Köyü Üreticileri olarak görüşlerinizi ve düşüncelerinizi yazmanız bizi mutlu eder.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ana Sayfa
WhatsApp
Instagram
Alışveriş
0