Isırgan Otu İlacı

KARAOT KÖYÜ ÜRÜNLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Isırgan otu ilacı yüzlerce yıldır tarımda kullanılan ve çok başarılı sonuçlar alınan bir doğal ilaçtır. Endüstriyel tarıma geçilmeden önce, çiftçiler kendi tarım ilaçlarını yaparlardır. Bütün hastalıklara karşı kendi mücadele yöntemleri ve bitkisel ilaçları vardı. Bu yöntemler babadan oğula aktarılan öğretiler şeklinde ilerlemiştir.

Isırgan otu özü itibariyle çok güçlü bir otdur. Bu sebeple birçok anlamda kullanılmıştır. Isırgan otunun çayı yapılır ve şifa olarak içilebilir. Yüzyıllardır köylüler tarafından ısırgan otları tarımda çok aktif kullanılmıştır.

Isırgan Otu ilacı nerelerde kullanılır

  • Tohum hazırlama aşamasında toprakta kullanılabilir. Toprakta bulunan zararlı böceklerin uzaklaşmasını sağlar
  • Fidelerin büyüme aşamasında kullanılır. Fideleri böcek, bit gibi zararlılardan korur.
  • Sebzelerin yetişmesi esnasında kullanılır. Sebzelere zararlı böcek, bit gibi zararlıların gelmesini engeller.
  • Sebzelere uygulandığında hastalıklara karşı korur. Oluşmuş olan hastalıkların düzelmesine yardımcı olur.
  • Meyve fidanlarına uygulanır. Meyve fidanlarının en büyük düşmanı olan zararlı böceklere karşı korumaktadır.
  • Sebze ve meyvelerin sulanması esnasında diplerine karıştırılarak verilebilir ve bu sayede müthiş fayda sağlanır.

Isırgan İlacı Nasıl Uygulanır

Isırgan suyu bitkisel ve doğal yapım olsa bile çok güçlü bir etkiye sahiptir. Bu sebeple doğru şekilde kullanılması önemlidir.

500ml ısırgan suyu, 20 litre saf su ile karıştırılır. Bu şekilde seyreltilmiş olur. Seyreltilen ısırgan ilacı püskürtülerek yaprak veya ürünlere direk olarak uygulanabilir.

Eğer sulama için kullanılacak ise 500ml ısırgan suyu, 10 litre saf su ile karıştırılır. Bu şekilde sebze veya meyvelerin diplerine dökülür.

Genel olarak sebze veya meyvelerde oluşacak hastalıklara karşı uygulandığı için ürünlerin yapraklarına püskürtülerek kullanılmalıdır. Su püskürtme pompası ile rahatca uygulayabilirsiniz veya evinizde bulunan benzer aletler ile uygulanabilir.

Isırgan ilacı hangi ürünlerde kullanılabilir

Isırgan otu ilacını bütün sebze ve meyvelerde çok rahatca kullanabilirsiniz. Hiçbir sıkıntı yaşanmaz ama genel olarak kullanılan ürünleri sizlere yazayım.

Domates, biber, patlıcan, börülce, bamya, kabak, salatalık, çilek, fasülye gibi ürünlerde başlıca kullanılmaktadır. Bunların haricinde kalan diğer sebze ürünlerinde kullanılabilir.

Zeytin, incir, üzüm, kiraz, nar gibi bütün meyve ağaçlarında kullanılır. Ayrıca bunların haricinde kalan diğer ağaçsı meyvelerde çok rahat kullanılabilir. Ağaç cinsi ürünlerde seyreltme işlemini 15 litre suya 500ml ısıragan suyu olarak kullanmanız daha iyi olacaktır.

Fide yetiştiriciliğinde kullanılabilir. Bütün fidelerin yetiştirilme esnasında çok etkin olarak kullanılır ve faydası muazzamdır.

Bütün sebze ve meyvelerin sulamalarında ısırgan otu kullanılması hastalanmaları önlemektedir.

Isırgan otu nasıl yapılır

Isırgan ilacı nasıl yapılır

Isırgan ilacı yapımında kullanmış olduğunuz ısırgan otu çok önemlidir. Isırgan otunun birçok cinsi vardır ve bazı cinslerinin etkisi çok az seviyede olur. Ayrıca ısırgan otu kontrollü olarak üretilmektedir. Tohumdan ekimi yapılan ısırgan otlarından yapılan ilaçlarda istenilen verim alınmaz. Bu sebeple yabani olarak yetişen ısırgan otları kullanılmalıdır.

Yabani yetişen ısırgan otlarını toplayıp büyük bidon, şişe gibi kaplara koyun. Kabın sıkıca dolduğundan emin olun. Boşluk kalmadan ısırgan otu ile kabı doldurmanız gerekmektedir. Sonrasında kabı su ile doldurun. Bütün ısırgan otları su içerisinde kalmalıdır.

Isırgan suyunu en az 20 gün su içerisinde güneşte bekletmelisiniz. Güneşte bekleyen ısırgan otları kendi kendine fermente olacaktır. Müthiş kötü bir koku oluşmaktadır. Kötü kokunun oluşması ısırgan ilacını elde etmeye başladığınızı gösterir.

Isırganın suyunu süzerek başka bir kaba alın. Elde etmiş olduğunuz ısırgan suyunu gölge bir alanda saklamaya alın. Fermente edilmiş ısırgan otunun özüne sahip oldunuz. Kullanım yaparken su ile seyrelterek kullanmanız gerekir.

Neden ısırgan otu ilacı kullanılır

Bildiğiniz gibi tohumdan başlayıp evinize ulaşan ürüne kadar bütün sebze ve meyvelerde tarım ilacı kullanılıyor. Ülkemizde kullanılan tohumların çok büyük bölümü hibrit tohumdur. Hibrit tohumların yetişmesi için mecburen kendisi için tasarlanmış tarım ilaçları kullanılması gerekir. Bu sebeple hibrit tohumlar için yapabileceğiniz hiçbirşey yok.

Maalesef köylülerimizde çok fazla bilinçli değildir. İlaçları kendileri hazırlamak yerine, ziraatcilerden para ile satın almayı tercih ediyorlar. Kullanmış oldukları tarım ilaçlarına hiç dikkat etmiyor ve fazla fazla kullanıyorlar.

Bu sebeple kendi yaptığınız veya satın alacağınız doğal ilaçlar çok önem arz etmektedir. Binlerce yıldır kendini koruyan atalık tohumlar elinize geçtiyse ve bunlarla üretim yapıyorsanız şanslı kişilersiniz. Üretim yaparken tarım ilacı kullanmamaya özen gösterin. Bu sebeple ısırgan otu ilacını kendiniz yapın veya satın alarak kullanın.

Karaot Organik Ürünler olarak bütün ürünlerimizde ısırgan otu ilacı kullanıyoruz. En az 20 yıldır kullandığımız ısırgan ilacından müthiş fayda elde ediyoruz.

Isırgan ilacı satın alabilmek için tıklayınız.

Isırgan Otu İlacı” yazısında 10 düşünce

  1. Reşat Daşdelen diyor ki:

    Isırgan otundan elde ettiğimiz gübreyi tarla bitkilerinde tahıllarda ve ayçiçeği pancar gibi ürunlerde kullanabilirmiyiz.

    • Admin diyor ki:

      Merhabalar. Isırgan ilacı için 30-40 gün arasında bekleme yeterlidir. 1 yıl gibi bir bekleme süresinin çok fazla olduğunu düşünüyorum. Fayda yerine zarar olabileceğini düşünüyorum.
      Biz sürekli yeni mahsül ısırgan ilacı yapıyoruz. En fazla 3-4 aylık ısırgan ilaçları elimizde olur.

  2. Nilüfer Denizhan diyor ki:

    Merhaba, 0.5 lik pet şisede ilaç elime ulaştı domates ve biberlerimin yapraklarına sıkmak için bana gönderdiğiniz ilaca 20 lt su ilave edeceğim doğru mudur? Birde ne kadar süre ile bu işlemi tekrarlamalıyım

    • Admin diyor ki:

      Merhabalar,
      Evet 20 litre su ile karıştırarak kullanacaksınız. 1/40 oranı vardır.
      Ürünler meyve vermeden önce ilk kullanımını yapınız. Eğer böceklenme, kurtlanma gibi sorunlar görürseniz istediğiniz zaman uygulayabilirsiniz. Akşamüstü uygulamanız daha faydalı olacaktır.

  3. Pingback: İlaçsız Tohum - KARAOT KÖYÜ GELENEKSEL ÜRÜNLERİ

Karaot Köyü Üreticileri olarak görüşlerinizi ve düşüncelerinizi yazmanız bizi mutlu eder.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ana Sayfa
WhatsApp
Instagram
Alışveriş
0