İzmir Köy Ürünleri

Ürünlerimiz için tıklayınız

Ülkemizde doğal, organik üretim büyük sıkıntıya girmişti. Anadolu topraklarına ait yüzlerce tohum yok oldu. Hatta binlerce farklı tohum türü yok olmak üzere. İzmir’de bazı köyler ve bilinçli üreticiler bu duruma karşı çıktı. Bilinçli, vatanını, doğayı seven köylülerimiz sayesinde yüzlerce farklı ürünü yeni nesillere aktarabileceğiz. 2000’li yıllarında başlarında hibrit tohumların ülkemizi sardığı zamanlarda Karaot Köyü üreticilerinin savaşı başladı. Şu anda İzmir köy ürünleri satışının yapıldığı en önemli köy haline geldi

İzmir köy ürünleri konusunda en şanslı şehirler arasındadır. Tire, Ödemiş, Torbalı ve Seferihisar gibi ilçelerde bulunan birçok üretici geleneksel üretime devam etmektedir. Bizim köyümüzden ve neler yaptığımızdan sizlere kısaca bahsetmek istiyorum.

Köylülerden organik gıda nasıl alabilirim

İzmir’de yaşayan kişiler veya yolu köyümüzün yakınlarından geçen kişiler tarafından köyümüzde satış mağazamız vardır. Köyümüze gelebilir, çayımızı içebilirsiniz. Dağın eteklerinde kurulmuş köyümüzü ziyaret etmiş olursunuz. Hiçbir aracı olmadan direk üreticiden sağlıklı gıda alabilirsiniz.

Üreticilerimiz genelde tarlada olduğu için gelmeden önce aramanızı veya whatsapp üzerinden mesaj atmanızı tavsiye ediyorum. Aksi halde köye geldiğinizde ürünleri görebileceğiniz kimseyi bulamayabilirsiniz. Köyümüze gelerek satış mağazamızdan yapmış olduğunuz alışverişlerde internet satışlarına oranla belli indirimler olabilir.

İzmir köy ürünleri konusunda çok şanslıdır ve köyümüz İzmir merkeze oldukça yakındır.

  • İzmir merkez : 50km
  • Torbalı merkez : 20km
  • Buca merkez : 31km
  • Yeni açılan İstanbul yolu üzerindedir.
Karaot Köyü

Karaot Köyü üreticileri olarak neler yaptık

Karaot Köyü Torbalı ve Kemalpaşa arasında bulunan dağ köyüdür. Tarım için dünyanın en kaliteli toprakları arasında gösterilen Kemalpaşa – Salihli arazileri arasında yer almaktadır. Tabiki içinde yaşayan köylüler Karaot Köyü’nün önemini arttırmaktadır. Ülkemizde birçok üreticinin ticari sebeplerden dolayı hibrit tohum, GDO’lu üretime yöneldiği dönemlerde Karaot Köyü üreticileri atalık tohumlarına sahip çıktı. Bütün sebze ve meyve üretimlerinde atalık tohumları kullandı ve çoğaltmaya çalıştı. Yaklaşık 140 farklı atalık tohumu kurtardı ve neslinin tükenmesini engelledi.

Zeytin, incir, üzüm gibi uzun süreli ürünlerde organik tarım teknikleri ile üretime devam ettiler. Karaot Köyü’nde yaşayan birçok üretici tarım ilacı kullanmadı. Kendi ilaçlarını kendileri üretti. Sadece geleneksel yöntemleri kullanarak üretime devam ettiler.

Karaot Köyü üreticilerinin yapmış oldukları sağlıklı gıda, tohum çalışmaları gibi faydalar son zamanlarda anlaşılmaya başlandı.Uzun yıllar boyunca para kazanmadan, maliyetine üretim yaparak sağlıklı gıdayı korumaya çalıştılar. Ticari kaygı göstermeden üretime devam ettiler.

Karaot Köyü Organik Ürünler’in farkı nedir
  • Üreticilerin tarafından kurulmuştur.
  • Köylülerin üretmiş oldukları sağlıklı gıdalar satılmaktadır.
  • Hiçbir aracı, toptancı olmadan direk üreticilerden alışveriş yapabiliyorsunuz.
  • Geleneksel usuller ile üretim yapılmaktadır.
  • Tarım ilacı kullanılmadan üretim yapılmaktadır. Hastalık veya verimi arttırmak için köylüler tarafından bitkisel ilaçlar hazırlanmaktadır. Üreticiler tarafından kendi yapmış oldukları geleneksel ilaçlar kullanılmaktadır.
  • Hayvan gübresi kullanılmaktadır.
  • Karaot Köyü’ne ait topraklar bakirdir. Birçok toprağı daha önce kimyasal işlem görmemiştir. Bu sayede atalık tohum üretimine uygundur.
  • Bazı dönemlerde yerli fide, tohum satışı yapılmaktadır. Fide ve tohum satışının yapılıp, yapılmadığı hakkında bilgi alarak köyümüzü ziyaret edebilirsiniz.

Birçok kişi tarafından organik üretim yapılmadığı sorulmaktadır. Karaot Köyü üreticileri tarafından birçok üreticimiz organik sertifikalı üretim yapmaktadır. Ancak biz ülkemizde uygulanan organik sertifikalı üretimin çok doğru uygulandığını düşünmüyoruz. Çünkü hibrit tohum ile üretilen veya bazı tarım ilaçlarının kullanılması organik sertifika almaya engel değildir. Hatta piyasada bulunan birçok organik gıda hibrti tohum ile üretilmiştir. Bu tarz bir üretimi yapan üreticilerinde kendilerine göre haklı sebepleri olabilir ama biz geleneksel üretimden yanayız. Bu sebeple bu tarz bir üretimi desteklemiyoruz ve doğru bulmuyoruz.

Bizim yıllardır ürünlerimizi organik sertifikalı üretimin çok üstünde konumlandırıyoruz. Bize göre organik üretim çok basittir. Bu sebeple kendimizi organik sertifikalı üretim yapan üreticiler olarak konumlandırmıyoruz. Ürünlerimiz zaten ilaçsız olduğu için organik sertifika alıyoruz.

Yerli bamya tohumu

Karaot Köyü’ne gelip alışveriş yapılabilir mi

Karaot Köyü Organik ürünlere ait satış mağazamızdan alışveriş yapabilirsiniz. İnternet mağaza bölümünde bulunan bütün ürünler köydeki satış yerimizde mevcuttur. Köyden alışverişlerde belli indirimler yapabiliriz. İndirimler ürünlere göre farklılık göstermektedir. İzmir köy ürünleri için gelip alınabilecek en kaliteli ürünlerin yetiştirildiği köydür.

Alışveriş için köyümüze gelmeden önce whatsapp üzerinden mesaj atmanız iyi olacaktır. Tarlada olmamız durumunda alışveriş yapamadan gidebilirsiniz. Ürünleri önceden hazır hale getirebiliriz ve köyümüzden teslim alabilirsiniz. İzmir köy ürünleri için Karaot Köyü’ne gelebilirsiniz.

İzmir Köy Ürünleri” yazısında bir düşünce

  1. Gülcan kara diyor ki:

    Merhabalar .Sizin gibi ata tohumlarımıza sahip çıkan insanların varlığı beni çok mutlu etti . İyiki varsınız .ben de ata tohumlarını temin edip küçük bahçemde çoğaltmaya çalışıyorum.

Karaot Köyü Üreticileri olarak görüşlerinizi ve düşüncelerinizi yazmanız bizi mutlu eder.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ana Sayfa
WhatsApp
Instagram
Alışveriş
0