Salamura Yaprak Fiyatı

Ürünlerimiz için tıklayınız

Salamura yaprak fiyatı yapılma şekli, asma yapraklarının kalitesine göre değişim gösterir. Herkes uç yapraklardan oluşan asma yapraklarından almak istiyorlar. Ancak istenilen tazelikte yaprak bulmak oldukça güç oluyor. Sizlere salamura yaprak fiyatlarından ve hangi etmenlerin fiyatları etkilediğinden bahsedeceğim.

Mayıs ayı sonlarında üzüm bağları uyanmaya başlar. Yapraklar koparılmaya uygun hale gelir. Bu dönemde bütün yapraklar tazedir. Ancak asma üzerinde bulunan bütün yaprakların toplanması uygun olmaz. Eğer yaprakları gereğinden fazla toplarsanız, üzümün hastalıklardan etkilenmesi artar, gelişimi düşer. Bu yüzden her daldan 1 veya 2 adet olacak şekilde toplamak uygundur. Mayıs ayında toplanan yapraklar çok büyük olmaz ama en taze yaprakla bu dönemde olmaktadır.

Haziran ayında dalların arka kısımlarında bulunan yapraklar sertleşmeye başlar. Uç kısımlardan yeni yapraklar çıkmaya devam eder. Uç kısımlarda bulunan yapraklar tazedir. Alt kısımlarda bulunan yapraklar serttir. Eğer üretici sadece parayı düşünüyorsa sert yaprakları toplar. Çünkü sert olan yapraklar daha ağır basmaktadır. Uç yapraklar kilo basmadığı için üreticiler toplamayı tercih etmez.

Salamura yaprak nasıl yapıyoruz

Salamura yaprak yapımında sadece uç yaprakları kullanıyoruz. Özellikle mayıs aylarında yaprak toplamaya gayret ediyoruz. Damarsız, taze yapraklar sarma için en uygunudur.

Toplamış olduğumuz yaprakları düzgün biçimde demetliyoruz ve büyük bidonlara basıyoruz. En üst kısmını kapsayacak biçimde sıcak su döküyoruz. Yaprakların bu şekilde haşlanması sağlanıyor. Az miktarda tuz atıyoruz ve bidonların ağzını kapatıyoruz. Yapraklar suyu içlerine çekerler ve su eksilmesi yaşanır. Ara sıra su eklemesi yapıyoruz ve ağzını kapalı tutuyoruz.

Gönderim yapacağımız zaman daha önceden basım yaptığımız yaprakları kullanıyoruz. Bu sayede daha fazla yaprak olmaktadır. Sıkı basım yapılmış olmaktadır.

Salamura yaprak fiyatı

Salamura yaprak fiyatları her geçen yıl farklılık göstermektedir. Güncel fiyatlara mağaza bölümüne tıklayarak ulaşabilirsiniz. Maalesef köylerde insan nüfusu çok azaldı. Kalan nüfusun yaşlı ve üretime önem vermemesinden dolayı, köy dışından işçiler getirilmektedir. Daha önce yaprak toplama işi yapmamış kişiler, istenilen kaliteyi maalesef sağlayamıyor. İşçilerin kalitesiz, verimlerin düşük, işçi maliyetlerinin yüksek olması gibi sebeplerden dolayı fiyatlar her geçen gün artış göstermektedir.

Biz köylerde sadece yerli halk ile üretim yapıyoruz. Dışarıdan işi bilmeyen işçileri kullanmıyoruz. Bu sayede kaliteli ürünler elde ediyoruz. Evlerimizde kullanmış olduğumuz ürünleri gönderiyoruz.

Salamura yaprak fiyatı hakkında bilgi almak için tıklayınız. Sipariş vermek için mağaza bölümünden bizi ziyaret edebilirsiniz.

Karaot Köyü Üreticileri olarak görüşlerinizi ve düşüncelerinizi yazmanız bizi mutlu eder.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ana Sayfa
WhatsApp
Instagram
Alışveriş
0