Cevizli İncir Dolması

Cevizli incir dolması köyde el yapımı yapılmaktadır. İçerisinde kuru incir ve ceviz dışında hiçbir madde bulunmamaktadır. %100 kuru incir ve yerli cevizden oluşmaktadır.

Kuru incirleri zırhlı bıçaklar ile çok uzun süreler kesiyoruz. Uzun süre kesilmesi sonucu kuru incirler pastırma haline gelmektedir. İstenilen yumuşaklık ve kıvama geldikten sonra düz bir zemine ezilerek yayılmaktadır. İçerisine yerli cevizler yerleştirildikten sonra katlanır. Sucuk kıvamına getirilir. Ardından bir süre kurumaya bırakılır. İstenilen kuruma olduktan sonra keserek incir dolması haline getirilmektedir.

İçindekiler

Kuru incir = Bardacık veya dağ inciri kullanılarak üretiyoruz. Organik sertifikalı kimyasal hiçbir işlem kullanılmadan üretmiş olduğumuz kuru incirlerdir. Dalında kendisi kuruyan, aflatoksin maddesinin oluşmadığı kuru incirlerdir. Hidrojen peroksit maddesi kullanılmamıştır ve geleneksel usuller kullanılarak bandırılmıştır. Karaot Köyü’nde kendi ürettiğimiz kuru incirlerdir.

Ceviz = Yerli ceviz türüdür. İthal fidanlar ile üretilmiş cevizlerden değildir. 200-300 yıllık eski ceviz ağaçlarından üretildi. Ege’nin yüksek rakımlı yayla köylerinde üretildi. En kaliteli ceviz türüdür.

Organik kuru incir ve yerli cevizden oluşan muhteşem karışım. Cevizli incir dolması müthiş bir şifa kaynağıdır. Enerji deposudur. Hergün bir miktar yemeniz sizi zinde tutacaktır. Enerjiniz herzaman yüksek seviyede olacaktır. Çocuklarınıza içiniz çok rahat şekilde yedirebilirsiniz. Kimyasal hiçbir madde kullanılmadan üretilen iki harika ürünün birlikte olduğu üründür.

Cevizli incir dolması nasıl gönderiyoruz

İncir dolması siparişi geldikten sonra hazırlamaya başlıyoruz. Öncesinde hazırlayıp stoklama yapmıyoruz. Eğer öncesinde üretilirse ürünlerde bayaltma olabilir. Size geldiğinde taze tadını almanız için hazırlayıp 1 gün içerisinde kargoya veriyoruz. Bu sebeple siparişden sonra ürünleri hazırlamaya başlıyoruz.

Kuru incir ve yerli ceviz ile hazırlamış olduğumuz cevizli incir dolmasını kesiyoruz ve bir süre güneşte kurumaya bırakıyoruz. Cevizli incir dolmalarını küçük paketlere koyuyoruz. İçerisinde yaklaşık 20 adet civarında incir dolması bulunmaktadır. Belkide ilk defa üreticiden el yapımı alma şansınız olacaktır.

Fabrikasyon üretim yapmadığımız için kullanmış olduğumuz kuru incir ve cevizlerin içinde kötü olanlar bulunmamaktadır. Tek tek el ile kontrol edilerek yapılmaktadır. İçerisine kötü incir veya cevizler karışmamaktadır.

Cevizli incir dolması hakkında daha fazla bilgi almak veya sipariş vermek için iletişim bölümünden bize ulaşabilir veya mağaza bölümünden sipariş verebilirsiniz.

Karaot Köyü Üreticileri olarak görüşlerinizi ve düşüncelerinizi yazmanız bizi mutlu eder.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ana Sayfa
WhatsApp
Instagram
Alışveriş
0