Taş Kırma Zeytin

Yeşil zeytinin en güzel hali veya bilinen en eski yöntemi taş kırma yeşil zeytindir. Özellikle ege bölgesinde çekişte olarak bilinir. Türkiye’nin ata tohum sebze üretimini ilk başlatan köyü ve organik tarım ile üretime ilk başlayan köy olan Karaot Köyü’nde üretmiş olduğumuz taş kırma yeşil zeytin ürettik. Yüzlerce yıldır dedelerimiz ve ninelerimizden öğrenmiş olduğumuz yöntemleri kullanarak üretmiş olduğumuz kırma yeşil zeytinin özelliklerini aşağıda bulabilirsiniz.

Taş Kırma Yeşil Zeytin Özellikleri
  • Bütün zeytinler Karaot Köyü’nde üretilmiştir
  • Dağlık bölgede bulunan ve rakımı yüksek olan köyümüzde üretimi yapılmıştır. Dağ zeytini türüdür.
  • Zeytinlerde sulama yapmıyoruz. Kalite oranının daha yüksek olması için sulama yapılmamaktadır. Verim düşük olur ama kalite yükselir.
  • 100-120 yıllık eski ege ağaçlarından üretiyoruz. Yağ oranı yüksek zeytin türleri olduğu için yeşil kırma zeytin için en uygun türdür.
  • Bütün zeytinler köylüler tarafından toplanır. Aynı gün kırma işlemi yapılır ve diğer bütün işlemler köylü bayanlarımız tarafından tamamlanır. Geleneksel usüller ile öğrenilmiş tecrübeler kullanılarak kırma yeşil zeytin üretiyoruz.
  • Kimyasal ilaçlama yapılmamaktadır. Hastalıklara ve verim arttırmaya yönelik kendi ilaçlarımızı kullanmaktayız. Kendi hazırlamış olduğumuz bordo bulamacı, gülleci bulamacı, ısırgan otu ilacı gibi bitkisel ilaçlar kullanılmaktadır.
  • Kimyasal gübreleme yapılmamaktadır. Sadece hayvan gübresi kullanılmaktadır.
  • Çekirdeğe zarar vermeden kırılmaktadır ve hemen su içerisine atılmaktadır.
  • Kaya tuzu ve limon dışında herhangi bir madde kullanılmamaktadır.
  • Organik sertifikaları mevcuttur. Uluslararası kuruluşlar tarafından üretim esnasında kimyasal işlem uygulanmadığına dair sertifikamız mevcuttur.
Neden taş kırma yeşil zeytin en kaliteli zeytin türüdür

Yeşil zeytin asit oranı en düşük türdür. Ekim ayının sonlarında ve Kasım ayının başlarında olur. Sonrasında zeytinler siyahlaşmaya başlar ve gün geçtikçe kalite düşer. Yeşil zeytinden üretilen zeytinyağı erken hasat diye satılır ve en kaliteli türdür. Yeşil zeytin için bilinen en eski yöntem taş kırma türüdür. Yeşil zeytine zarar vermez ve su içerisinde acısının hızlı ve kaliteli alınmasını sağlar. Bu sayede en kaliteli ve şifalı zeytine ulaşmış olursunuz.

Karaot Köyü’nde üretmiş olduğumuz ve organik sertifikalı kırma yeşil zeytin için sipariş verebilirsiniz.

Karaot Köyü Üreticileri olarak görüşlerinizi ve düşüncelerinizi yazmanız bizi mutlu eder.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ana Sayfa
WhatsApp
Instagram
Alışveriş
0