İncir Sezonu

İncir sezonu ne zaman başlar, incir almak için en doğru zaman nedir gibi soruların hepsini cevapladık. Her meyve, sebzenin sezonunu, zamanını bilmek çok önemlidir. Çünkü bütün meyve, sebzeler sezonunda kaliteli ve uygun fiyatlıdır.

İncir sezonu ne zaman

Taze incir Temmuz ayının sonların doğru başlar. Eylül ayının 15-20’sine kadar devam eder. Eğer taze incir almak istiyorsanız Temmuz, Ağustos, Eylül aylarında almanızı tavsiye ederim. Diğer aylarda alacağınız taze incir soğuk havalarda dondurulmuş meyve olacaktır ve sağlık açısından hiçbir faydası yoktur.

Kuru incir Ağustos ayının 15’i gibi başlar. Ekim ayının başlarına kadar kuru incir sezonu devam eder. İncirler dalında Ekim ayının ortalarına kadar kurumaya devam edebilir. Kuru incir fiyatının en uygun olduğu dönem Ağustos, Eylül aylarıdır. Ayrıca bu dönemde kuru incir en kaliteli halindedir.

Aslında kuru incir doğru saklandığı takdirde kalitesini 1 yıl boyunca korumaya devam eder. Ama saklama koşulları düzgün olmazsa Nisan ayından sonra kuru incir kalitesi çok fazla düşmeye başlar.

Kuru incir neden sezonunda alınmalıdır

Üreticiler incirleri sezonda toplar ve köye gelen aracılara satış yaparlar. Örneğin bir üreticinin 2000 kg kuru inciri olduğunu düşünelim. Eylül ayında sezonu tamamlayacak olan üretici aracılara (tüccar) elinde bulunan bütün inciri vermek zorundadır. Tabi ki tüccarlar kuru incir için en düşük fiyata alım yapmaktadır. Eğer bu dönemde üreticiden kuru incir alırsanız size çok daha uygun fiyata verecektir.

Ancak, üreticiler sezon sonrasında evlerinde incir bırakmazlar. Aydın ve İzmir’de bulunan üreticilerin %80’i elindeki bütün kuru incirleri sezonda satar. Kalan %20 incirleri saklayabilmek için bandırma işlemi yapar ve saklayıp bütün yıl boyunca satış yapabilir.

Ayrıca ülkemiz dünya incir üretiminin %70’ine tekabül etmektedir. Üretmiş olduğumuz kuru incirin çok büyük bölümü yurtdışına ihraç edilmektedir. Bu durum her geçen yıl incir fiyatlarının artmasına sebep olmaktadır.

Sizlere tavsiyem

Eğer imkanınız varsa kuru inciri sezonunda alın. Kuru inciri nasıl saklamanız gerektiği ile ilgili yazımızı okuyabilirsiniz. Güvendiğiniz üreticilerden incir almaya çalışın, eğer tanıdığınız güvenilir üretici yoksa buna talip olmaya hazırız 🙂

Kuru incir sipariş vermek için tıklayınız.

Karaot Köyü Üreticileri olarak görüşlerinizi ve düşüncelerinizi yazmanız bizi mutlu eder.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ana Sayfa
WhatsApp
Instagram
Alışveriş
0