SİYAH SELE ZEYTİN

Siyah zeytinin birçok üretim yöntemi vardır. En sağlıklı siyah sele zeytin üretim tekniklerinden biri sele yöntemidir. Siyah sele zeytini herkes evinde kendisi yapabilir. Yapılması zor olan bir yöntem değildir. Sadece uzun süre beklemek ve zahmet isteyen bir yöntemdir.

Köyümüzde siyah sele zeytini nasıl ürettiğimizi sizlere anlatmaya çalışacağım. Nasıl bir ürün aldığınızı bilmenizde fayda var. Siyah zeytinleri zamanında toplamak önemlidir. Kasım-Ocak ayları arasında siyah zeytinler en olgun haldedir. Ocak ayının sonrasına kalan zeytinlerin asitleri yükselmeye başlar ve kalitesi düşer. Toplamış olduğumuz zeytinleri 5 kiloya 100 gr kaya tuzu olacak şekilde beklemeye alıyoruz. Kaya tuzu zeytinlerin acı suyunu alır. Hergün zeytinleri alt-üst yapmak gerekir. Acı suyunun çıkması tuz oranına bağlı olarak değişmektedir. Biz az tuzlu siyah sele zeytin yaptığımız için 3,5 ay civarında sürmektedir. Zeytinlerimizde sulama yapmadığımız için tamamen organik zeytinlerdir. Bu yüzden çok büyük zeytinler olmaz. Piyasa zeytinleri ile farkı vardır. Piyasada ilaçlı veya bol sulamalı zeytinler yaptıkları için büyük etli zeytinler oluyor. Doğal zeytinlerin fabrikasyon zeytinlerle karşılaştırması mümkün olamaz. En önemli sağlık ürünlerinden biri olan zeytini alırken ilk düşünmemiz gerekenin sağlık ve kalite olması gerektiğini düşünüyorum. Bizde iki çeşit zeytin türü var. Alım yaparken özel olarak belirtmek isterseniz not düşebilirsiniz. Aksi halde biz uygun zeytini göndereceğiz.
  • Gemlik sele zeytini = Gemlik türü zeytin ağaçlarından üretiyoruz. Eti fazla çekirdeği küçüktür. Zeytinler çok büyük olmaz. Zeytinin çekirdekten kolayca ayrılması ve tadı sebebi ile daha çok tercih edilir.
  • Memecik sele zeytini= Yaklaşık 100-150 yıllık eski ege dağlık zeytin ağaçlarından üretilir. Tanesi gemlik zeytinine göre daha büyüktür. Çekirdeği büyüktür. Tadı ve kalitesi çok iyidir ama yerken gemlik kadar zevk vermeyebilir.

Karaot Köyü Organik Ürünler

Üretici ile bütün detayları konuşabilir ve sipariş verebilirsiniz

05558034131

karaotkoyu@gmail.com

 

05558034131

  Organigiz   Karaot Köyü Organik  

Karaot Köyü Üreticileri olarak görüşlerinizi ve düşüncelerinizi yazmanız bizi mutlu eder.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ana Sayfa
WhatsApp
Instagram
Alışveriş
0