Aydın Dağ İnciri

Aydın dağ inciri en kaliteli kuru incir türlerindendir. Sarı lop diye bilinen incir türünün dağlık bölgelerde yetişen türüne dağ inciri denilmektedir. Dağ incirinin kaliteli olması için öncelikle sanayi ve büyük yerleşim merkezlerinden uzak olması gerekmektedir.
Biz dedemizden bize kalan incir tarlamızda üretimlerimize devam ediyoruz. İzmir’in dağ köyü olan Karaot Köyü’nde kendi bahçemizde yetiştirdiğimiz incirleri satıyoruz. Köyümüz en yakın ilçe yerleşimine 20km uzaklıktadır. 20km yakınında sanayi bölgesi bulunmamaktadır. Tarlamızda ve incir ağaçlarımızda kimyasal gübre ilaç kullanmadan üretim yapıyoruz. Gübre olarak sadece doğal hayvan gübresi kullanıyoruz.
İncirlerimizin hepsi dalında kurumuş incirlerdir. İncirler dalında kendisi doğal olarak kurur ve doğal zamanı geldiğinde kendiliğinden yere düşer. Aynı gün veya en fazla 1 gün içerisinde incirler yerden toplanır.

İncirler yerden zamanında toplanmazsa aflatoksin maddesi oluşabilir. Aflatoksin kuru incirde yeşil renkte oluşur ve kansere etkisi olduğu kanıtlanmıştır. Bu yüzden aflatoksin oluşmaması için incirlerin zamanında toplanması gerekmektedir.

Toplanan incirlerin kurtlanmaması ve daha uzun süre dayanması için binlerce yıldır uygulanan doğal bandırma işlemi yapılır. Bandırma işlemi yapılan incirler güneşe serilir ve yaklaşık 1 gün daha güneşte kuruması sağlanır.

Doğal bandırma işlemi defne yaprağı veya dağ kekiği ile yapılır.

İncirlerde doğal olmayan bandırma işlemi kimyasal ilaç ve haplar ile yapılır. Çok tehlikelidir

Aydın dağ incirinde yapılan hileler

İncirlerde beyazlatma işlemi yapılmaktadır. Bu işlem çok tehlikelidir. Kuru incir beyaz ve gösterişli olsun, koyu ve hatalı görülen bölgeleri kapatılsın diye kimyasala bandırılan kuru incirler beyazlar ve güzel bir görünüme sahip olur. Birçok doğal üründe olduğu gibi incirde de kusur vardır. Tornadan çıkmış gibi incir olmaz. Bazı bölgeleri koyu olur. Beyaz incir olmaz. Biz defne yaprağı ile bandırma işlemi yapıyoruz.

Kendi ellerimizle ürettiğimiz incirlerimizi evlerinize kadar gönderiyoruz. Dünyanın en kaliteli incir türlerinden olan Aydın dağ incirini evlerinize kadar gönderiyoruz.
Kargo anlaşmamız vardır. Ürünleri paketler halinde gönderiyoruz. Her paketin içerisine yabani defne yapraklarından koyuyoruz. Kuru incirlerin daha fazla dayanması ve kurtlanmaması için.
Aydın dağ inciri sipariş vermek ve bilgi almak için aşağıdaki iletişim kanallarından bize ulaşabilirsiniz.

Karaot Köyü Üreticileri olarak görüşlerinizi ve düşüncelerinizi yazmanız bizi mutlu eder.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ana Sayfa
WhatsApp
Instagram
Alışveriş
0