Kuru İncir Yıkanırmı

Kuru incir yıkanabilir ama dikkat etmeniz gereken durumlar var. Sizlere bu yazımızda kuru incir yıkanırmı sorularınıza cevap vereceğim.

Öncelikle kuru inciri neden yıkamak istiyoruz.
  • Kuru incir üzerinde hidrojen peroksit işlemi yapılmış olabilir. Peroksit etkisinden arındırmak için.
  • Kuru incir üzerinde beyazlık(şekerleme, unlama) olabilir. Beyazlıktan arındırmak için yıkama ihtiyacı duyuluyor.
  • Kuru incirin dış kısmına incirin balı akabilir. Çok yüksek miktarda ballanma olursa sizi rahatsız edebilir. Bu yüzden yıkama isteği duyabilirsiniz.
  • Temizlik endişesi ile kuru incir yıkama isteği duyulmaktadır.

Yukarıdaki sebepler benim karşılaştığım veya bize danışılan sebeplerdendir. Yazdığım sebepler dışında sizin farklı yıkama istekleriniz olabilir.

Kişisel görüşüm (Kuru incir yıkanırmı)

Bizden kuru incir alan kişilere kuru incir yıkamalarına gerek olmadığını söylüyorum ama yıkamak istiyorlarsa neler yapmaları gerektiğini anlatıyorum. Neden yıkama ihtiyacı olmadığını sizlere aşağıda belirtiyorum.

Eğer hidrojen peroksit uygulandıysa sizin yıkamanız sonucu kaybolmaz. Peroksit kuru incirin içeriğinide etkileyen bir durumdur. Asıl amacı kurtlanmayı engellemektir. Bu sebeple peroksit maddesi yıkama sonucu kaybolmaz.

Kuru incir üzerindeki beyazlık normal bir durumdur. Hava ile temas ettiğinde beyazlanma veya şekerlenme dediğimiz oluşumlar yaşanabilir. Bu konu ile alakalı detaylı bilgi için tıklayınız. Kuru inciri yerken beyazlıklar sizi rahatsız ediyorsa yıkayabilirsiniz.

Kuru incirin balı dışına çıkabilir ve bu durum sizi rahatsız edebilir. Bu durumda yıkayabilirsiniz ama bu şekilde yemenizde hiçbir sakınca yoktur.

Kuru incir nasıl yıkanır

Yıkayıp hemen tüketebilirsiniz. Kuru inciri kabından çıkarıp su ile 1 dakika civarında yıkayın. Üzerindeki bal, şekerlenme yok olacaktır. Anında tüketebilirsiniz. Ancak kuru inciri yıkayıp, üzerindeki su ile kabın içerisine koyarsanız incirde ekşime yaşanır. Hatta bozulma sürecini hızlandırırsınız. Yıkayıp uzun süre dayanmasını istiyorsanız aşağıdaki adımları uygulayın.

  • Kaynar bir su hazırlayın ve bütün incirleri su içerisine atın.
  • 3 dakika civarında sıcak su içerisinde bekletin.
  • Kuru incirleri su içerisinden çıkarın ve güneş gören bir alana serin. Kuru incirleri bez, ötü tarzı bir alana serin. İncir üzerindeki suyu bez çekecektir.
  • 1 gün civarında güneşte beklesin. Eğer hafif yaşlık hissederseniz, 5-6 saat daha güneşte bekletebilisiniz.
  • Ardından kuru incirleri alıp saklama alanına koyabilirsiniz.

Yukarıdaki adımları uyguladığınızda kuru incir dalından ilk toplanmış haline resmen geri döner. Üzerindeki bütün beyazlık, şekerlenmeler yok olur. Ayrıca yukarıdaki işlemleri kuru incirinizin sert olduğunu düşünüyorsanız yine uygulayabilirsiniz. Kuru inciriniz yumaşak hale gelecektir.

Bizden almış olduğunuz incirler dalında kendisi kurumaktadır ve hidrojen peroksit işlemi yapılmaz. %100 doğal şartlarda üretildiği için yıkamaya gerek duymadan tüketebilirsiniz.

Sipariş vermek veya bilgi almak için iletişim bölümünden bize ulaşabilirsiniz. Ürünlerimizi mağaza bölümünden inceleyebilirsiniz.

Kuru İncir Yıkanırmı” yazısında bir düşünce

  1. Mehmed Türkmenoğlu diyor ki:

    BURSA da büyük bir kuruyemiş mağazasından beyaz renk ve dalında kurumuş gibi görünen temiz ancak “yıkanmış” incir adı ile satın aldım Kabızlık sorunum için tadı ekşimsi ve sanki bir kimyasal temizlik ürünü kullanılmış gibi tad bıraktı… Sizce bu nedir veya yıkanmış incir satışı nasıl bir ticari iştir… (1kg dan iki adet yedim ve bıraktım) cevap almah isterim teşekkürler..

Karaot Köyü Üreticileri olarak görüşlerinizi ve düşüncelerinizi yazmanız bizi mutlu eder.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ana Sayfa
WhatsApp
Instagram
Alışveriş
0