Aydın İnciri Nereden Alınır

Aydın inciri Nazilli, Germencik, İncirliova, Tire, Selçuk, Torbalı gibi ilçelerden çok rahat temin edilebilir. Bu ilçelere bağlı dağ köyleri dünyanın en kaliteli incirlerini yetiştirir. Aydın inciri nereden alınır sorusuna net bir cevap vermek mümkün değil ama sizlere birçok konuda bilgilendirmeye çalışacağım.

Aydın inciri diye bir incir yoktur. En kaliteli incirler Aydın bölgesinde yetiştiği için bu bölgelerde yetişen incirlere Aydın inciri denilmektedir. Türkiye’de en çok üretimi yapılan sarı lop incir türüne Aydın inciri denir. Adı üstünde en kaliteli incirleri Aydın bölgesinden alabilirsiniz. Aydın’ın her bölgesinde çok rahat incir bulabilirsiniz ama en kaliteli inciri arıyorsanız biraz kafa yormanız gerekecek.

En kaliteli aydın inciri

İncirliova, Germencik, Nazilli, Aydın merkez gibi bölgelerde sarı lop, sarı dağ inciri yetişmektedir. Ovalarda yetişen incirlerin kalitesi düşüktür. Ancak dağ köylerinde dünyanın en kaliteli incirleri yetişir. İnce kabuklu, içleri dolgun incirler bu bölgelerde vardır.

İzmir’in Tire, Selçuk ilçelerinde yine sarı lop ve sarı dağ inciri yetişmektedir. Ovalarda yetişen incir türlerinin kalitesi düşüktür. Dağ köylerinde ve yüksek rakımlı alanlarda çok kaliteli dağ incirleri yetişmektedir. Bu bölgenin incirlerinin kendine özgü tadı ve kıvamı vardır. Aydın inciri ile benzer kaliteye sahiptir.

Torbalı, Güzelbahçe ilçesine bağlı dağ köylerinde sarı dağ inciri ve bardacık inciri yetişmektedir. Bu bölgelerde özellikle bardacık inciri çok ünlüdür. Dünyanın en kaliteli incir türü diye tabir edilen bardacık inciri bu bölgelerde yetişmektedir. Aynı zamanlarda bu bölgelerde dağ inciri yetişticiliğide yapılmaktadır ama kalitesi Aydın bölgesine oranla bir miktar düşük kalmaktadır.

Manisa bölgesinde de kuru incir yetiştirilmektedir. Ancak bu bölgelerde yetişen kuru incirlerin kalitesi çok düşüktür. İncir kurumaya yöneldiğinde ekşime yapmaktadır. İklim şartlarından dolayı Manisa’da kalitesiz incirler yetişmektedir.

Bursa, Balıkesir, Ankara gibi bölgelerde incir yetişmektedir. Ancak bu bölgelerde siyah incir yetiştiriciliği uygundur. Kuru incire uygun olmayan siyah incirler bu bölgelerde yetişir. Kendine göre aroması ve tadı olmasına rağmen Aydın, İzmir bölgesinde yetişen incir ile kıyas yapılması mümkün değildir.

Aydın inciri almak istiyorsanız dağ köylerine çıkabilir ve buralardan incir alabilirsiniz. Tanıdığınız üreticiler varsa bunlar ile çalışmaya devam edebilirsiniz. Çünkü kuru incir üzerinde birçok oyunlar oynanmaktadır. Her önünüze gelen yerden kuru incir almak uygun olmaz.

Köyümüzde yetiştirdiğimiz bardacık inciri ve dağ incirinden satın almak için mağaza bölümünü ziyaret edebilirsiniz.

Karaot Köyü Üreticileri olarak görüşlerinizi ve düşüncelerinizi yazmanız bizi mutlu eder.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ana Sayfa
WhatsApp
Instagram
Alışveriş
1