İncir nereden alınır

İncir nereden alınır sorusunun cevabı tabiki Aydın, İzmir bölgesidir. İncir için en kaliteli topraklara sahip bölgelerdir. Nazilli, İncirliova, Germencik, Tire, Torbalı gibi bölgeler dünyanın en kaliteli incirlerinin yetiştiği bölgelerdir.

Kuru incir üzerinde yapılan birçok oyun bulunmaktadır. Eğer ilaçsız, kimyasal kullanılmamış kuru incir almak istiyorsanız kesinlikle üreticiden almaya dikkat ediniz. Eğer yolunuz yukarıda bahsettiğim bölgelere düşerse dağ köylerine uğrayın ve incir üreticilerinden kuru incir alın. Dağ köylerinden aldığınız kuru incirlerde muhtemelen kimyasal işlem uygulanmamıştır. Dağ köylerinde üreticiler ile konuşup, kuru inciri görerek almanızı tavsiye ederim.

Tabiki herkesin bu bölgelere yolu düşmüyor. İnternetten, aktarlardan, şarküterilerden veya marketlerden kuru incir almak zorunda kalıyorlar. Aldığınız kuru incirin ne olduğunu nasıl anlarsınız ve en kaliteli kuru inciri nasıl seçebileceğinizi sizlere anlatmaya çalışacağım.

Kuru incir alırken dikkat edilmesi gerekenler
  • Dağlık bölgede yetişmiş kuru incir almaya önem verin. Ova incirlerinden kaçınmaya çalışın.
  • Dağ inciri veya bardacık inciri cinsi incirleri seçmeye özen gösterin.
  • İncir üretim esnasında sulama yapılmamasına özen gösterin. Bu konuyu özellikle öğrenmeye çalışın
  • Dalında kurumuş doğal incir olması gerekir. Dal kurusu incirlerde aflatoksin riski yoktur.
  • Eğer imkanınız varsa tek bir bahçenin ürünü olan incir olması çok iyi olacaktır.
  • Kuru incirin daha uzun süre saklanması için kullanılan peroksit maddesinin kullanılmadığına emin olunuz.
  • İncir üzerinde beyazlatma işlemi yapılmadığına emin olunuz.
  • Eğer varsa organik sertifika talep edebilirsiniz. En azından organik sertifika kimyasal üretim olmadığı anlamına gelmektedir. Ama organik olması herşey değildir.

Kuru inciri alacağınız kişi ile yukarıdaki işlemleri konuşabilirsiniz. Ancak en önemlisi üreticiden almanızı öneririm. Bunun sebebini kısaca size aşağıda yazıyorum.

İncir sezonunda köylüler incirleri tüccarlara satarlar. Büyük incir tüccarları birçok bölgeye ait incirleri toplarlar. Birçok üreticinin kullanmış olduğu farklı üretim teknikleri vardır ama tüccarlar bunları ayırmaz. Birçok bölgeye ait farklı cins incir türleri vardır ama tüccarlar bunlarında ayrımını yapmaz. Sadece incirleri boy olarak ayırırlar ve bu şekilde pazarlamaya çalışırlar. Bu yüzden kuru inciri köylüden ve tek bir üreticiden almaya özen gösterin.

Karaot Köyü Kuru İncir

Köyümüz dağlık bölgede bulunmaktadır. Dağ inciri ve bardacık inciri için en önemli topraklara sahiptir. Aynı üretim tekniklerini kullandığımız dal kurusu incirlerdir. İncir bahçelerinde sulama yapmıyoruz.

Dağ inciri veya bardacık inciri hakkında daha fazla bilgi almak için whatapp üzerinden bize yazabilir veya mağaza bölümünden sipariş verebilirsiniz.

İncir nereden alınır” yazısında bir düşünce

  1. Eyup diyor ki:

    Iyi günler, ben fransadan yazıyorum, ürünlerinizden satın almak istiyorum. Fransaya gönderme imkanınız var mı? Varsa şartları nelerdir?

Karaot Köyü Üreticileri olarak görüşlerinizi ve düşüncelerinizi yazmanız bizi mutlu eder.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ana Sayfa
WhatsApp
Instagram
Alışveriş
1