İncir Pestili

İncir pestili kuru incirden yapıyoruz. İçerisinde kuru incir dışında hiçbir madde kullanmıyoruz. %100 kuru incirin dilimlenmesi sonucu üretilmektedir. Geleneksel usuller ile yapıştırma maddesi kullanılmadan üretilmektedir.

Kuru incir pestili nasıl yapılır

Kuru incirlerin sap kısımlarını alıyoruz. Kalan bölümlerini özel kesim aletleri ile kesmeye başlıyoruz. Uzun süre kesilmesi sonucu kuru incir kendi balı ile birleşiyor. Ardından incir pestilini istediğimiz şekilde kesiyoruz.

Birçok kişi tarafından yapışması için ne kullandığımız soruluyor. Kuru incirin uzun süre kesilmesi sonucu balı yapışkan bir hal alıyor. Bu sayede kendi kendine yapışmaktadır. İçerisine herhangi bir madde katmıyoruz. %100 kuru incirden oluşmaktadır.

Ayrıca incir pestilinin taze olması için stoklama yapmıyoruz. Sipariş üzerine üretim yapıyoruz. Sipariş bize ulaştıktan sonra pestil üretimi yapıyoruz ve sizlere taze taze ürünler ulaşıyor. Önceden yapılan incir pestillerinde bayatlama ve kalite düşüklüğü olabiliyor. Bu yüzden taze üretip göndermeyi seçiyoruz.

İncir pestilimiz fabrika usulü değildir. Tamamen köyde el yapımıdır. Kuru incirin el bıçakları ile ezilmesi sonucu üretilmektedir. 1kg incir pestili üretimi için yaklaşık 1 saat uğraşmak gerekmektedir.

İncir pestili üretiminde hangi incir kullanılır

Pestil üretirken dağ inciri veya bardacık inciri kullanıyoruz. Organik sertifikalı dal kurusu incirlerdir. Dünyanın en kaliteli kuru incirleridir. Ekşime yapmış, kötü olmuş incirler pestil üretiminde kullanılmamaktadır.

İçi ballı olmayan, kurumuş incirler ile pestil yapmak mümkün değildir. Çünkü incirin kendi balı sayesinde birbirine tutunmaktadır. Bu yüzden kalitesiz incirden pestil yapmak zor.

İncir pestili tadı nasıl

Kuru incirden yapıldığı için haliyle kuru incire benziyor ama incir parçalarının birbirine yapışması sonucu oluştuğu için ısırdığınızda ağızda dağılmakta ve farklı bir tat oluşturmaktadır.

Özellikle atıştırmalık olarak tüketimi çok hoştur. Çayın, kahvenin yanında sağlıklı bir atıştırmalık olarak tüketilmektedir.

Ne kadar süre dayanır

İncir pestilini buzdolabında saklamanız gerekmektedir. Buzdolabında durduğu sürece yaklaşık 1 yıl boyunca dayanmaktadır. Aynı tazelikte istenildiği zaman çıkarılıp tüketilebilir.

Eğer buzdolabında saklayacak yeriniz yoksa ağzı kapalı bir kap içerisinde saklayabilirsiniz. Güneş görmeyen bir yerde olmasına dikkat edelim.

İncir pestili siparişi vermek veya bilgi almak için whatsapp üzerinden bize yazabilir veya mağaza bölümünden sipariş verebilirsiniz.

İncir Pestili” yazısında bir düşünce

Karaot Köyü Üreticileri olarak görüşlerinizi ve düşüncelerinizi yazmanız bizi mutlu eder.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ana Sayfa
WhatsApp
Instagram
Alışveriş
1