Kantaron Yağı Fiyatları

Ürünlerimiz için tıklayınız

Kantaron yağı birçok derde deva olduğu bilinmektedir. Ancak kantaron yağı hakkında yanlış bilinenler gerçekler çok fazladır. Kantaron yağı nasıl yapılır ve hangi hastalık için nasıl kantaron yağı almanız gerekir. Aynı zamanda kantaron yağı fiyatları nedir gibi sorulara cevap bulabileceksiniz.

Kantaron bitkisinden maksimum fayda elde etmek istiyorsanız yabani olmasına dikkat etmeniz gerekmektedir. Kantaron sarı veya kırmızı çiçeklerden oluşur. Bizim köyümüzde sadece sarı kantaron çiçekleri olmaktadır.

Sarı kantaron çiçekleri Mayıs aylarında olmaktadır. Yaklaşık 15 gün doğada çiçekleri olmaktadır. Bu dönemde kantaron çiçekleri toplanmalı ve zeytinyağı içerisine atılmalıdır.

Kantaron yağı nasıl yapılır

Kantaron çiçekleri toplanır ve sadece üst kısımlarında bulunan sarı çiçek bölümleri kavanozlara koyulur. Kavanozlar zeytinyağı ile doldurulur. Zeytinyağının en kalitelisi olması gerekmektedir. Marketlerden aldığınız veya kalitesine güvenmediğiniz zeytinyağı ile kantaron yağı yapılması uygun değildir. Kantaron çiçekleri 45 gün beklemeye alınır.

Bekleme döneminde yapılması gereken hassas bir durum vardır. Piyasada satılan kantaron yağlarında bu ayrım genelde yapılmaz. Kantaron yağı tek tip yapılmaktadır ve etkisi çok az olmaktadır.

Vücut için kantaron yağı yapımı

Dış vücut için kantaron çiçekleri zeytinyağı içerisinde 45 gün bekletilmelidir. 45 gün boyunca güneşte beklemelidir. Güneş ışınlarının tam olarak denk geleceği bir noktada beklemelidir. Rengi kırmızıya dönecektir ve etkisi muazzam olacaktır. 45 günün sonunda evde güneş görmeyen bir alanda saklanabilir. Yara, yanık, eklem ağrıları, vücut ağrıları, saç bakımı, cilt bakımı gibi birçok alanda güneşte beklettiğiniz kantaron yağını kullanabilirsiniz.

Mide için kantaron yağı yapımı

Mide için kantaron çiçekleri 45 gün boyunca güneş görmeyen alanlarda bekletilmelidir. Güneş ışınların hiç gelmediği alanlarda 45 gün bekletilmelidir. Rengi sarı-kırmızı arasında bir renk alacaktır. Ardından kantaron yağının içebilirsiniz. Mide rahatsızlıkları, ülser, gastrit ve sindirim sorunları gibi birçok sorun için yararlı olacaktır.

Kantaron yağı fiyatları

Kantaron yağı fiyatları kullanılan zeytinyağının kalitesine, kantaron çiçeklerinin verimine göre değişmektedir. Yabani çiçekler olduğu ve sadece belli dönemlerde çıktığı için bulunması zordur. Aynı zamanda kantaron yağı yapımının işçiliği zordur. 45 gün boyunca beklemeye alınmalı ve bu dönemde arasıra çalkalama işlemi yapılmalıdır.

300gr gibi ufak bir kantaron yağı çoğu zaman 1 yıla yakın bir ev kullanımı yetmektedir. Bu şekilde bakıldığında aslında kantaron yağı fiyatının çok uygun olduğunu söyleyebiliriz.

Bizim yapmış olduğumuz kantaron yağından almak için whatsapp adresinden bize ulaşabilir veya mağaza bölümünden sipariş verebilirsiniz.

Kantaron Yağı Fiyatları” yazısında bir düşünce

Karaot Köyü Üreticileri olarak görüşlerinizi ve düşüncelerinizi yazmanız bizi mutlu eder.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ana Sayfa
WhatsApp
Instagram
Alışveriş
0