Yeni Mahsül Kuru İncir

Kuru incir alırken herşeyden önce dikkat etmeniz gereken yeni mahsül kuru incir olmasıdır. Çünkü kuru incir dayanıklılığı en fazla 12-18 ay arasındadır. Bu süre doğru saklama koşullarında yapıldığı zamanki dayanma süresidir. Aksi halde 1 yıla ulaşmadan bozulmaya başlar. Sizlere yeni mahsül kuru incir nasıl olacağını anlatmaya çalışacağım.

Yeni mahsül Kuru incir için bilinen yanlışlar

  • Kuru incir çok sert, muhtemelen geçen senenin ürünüdür.

Kuru incirin sert olması eski mahsül olduğu anlamına gelmez. Sert ve yumuşak olması incirin güneşte kuruma süresi ile alakalıdır. Kuru incir bandırma işleminden sonra 1-2 gün civarında güneşte bekletilir. Eğer fazla beklerse incirler sert olur.

  • İncirin içinde bal bitmiş, geçen senenin ürünüdür

Yeni mahsül incirlerde de içerisinde bal olmayan olabilir. Zamanla bal azalır ama doğru saklanırsa bir önceki yılın inciri de ballı ve kaliteli olabilir.

  • Kuru incir görüntüsü siyahlaşmış, geçen seneye ait incirdir.

Kuru incirin rengi belirleyen incirin türü, güneşte bekleme süresi, bandırma işlemi gibi yöntemlerdir. Yeni mahsül olması ile alakalı değildir. Örneğin bardacık inciri diğer bütün türlerden daha koyu olmaktadır. Defne yaprağı ile bandırılan incirler daha koyu renkli olur.

Öncelikle geçen senenin ürününü almak sıkıntılı birşey değildir. Kuru incir 18-20 ay civarında sağlıklı şekilde yenilebilir. Ancak her üründe olduğu gibi yeni hasat varken geçen senenin ürününü neden yiyeceksiniz.

Kuru incir alırken nelere dikkat edilmeli
  • Kuru incirin dal kurusu olmasına önem verin. Çünkü dal kurusu olmazsa sağlık için aldığınız incirler size sağlıksız gıda olarak dönecektir.
  • Organik sertifika olmasına önem verin. Eğer sertifikası yoksa doğal ve ilaç kullanılmadığına emin olun.
  • Dağlık bölgede yetişen incirler olmasına önem verin. Ova incirlerinden kaçınmaya çalışın.
  • Dağ inciri veya bardacık inciri gibi dağlık bölgede yetişen incir türleri olmasına önem verin.
  • Bandırma işleminin kesinlikle geleneksel usuller kullanılarak yapılmasına önem verin. Peroksit maddesi kullanılan ürünlerden almayın.
  • Beyazlatma işlemi yapılan ürünlerden kaçının. Bandırma işleminin nasıl yapıldığını mutlaka sorun.
  • Yeni mahsül ürün olduğuna dikkat edin.

Karaot Köyü’nde yetiştirdiğimiz kuru incirlerimiz sınırlı miktarda olduğu için genelde erken bitmektedir. Ürünlerimiz sınırlı sayıda olmaktadır. Bu yüzden bir önceki senenin ürününü satma ihtimalimiz yoktur.

Yeni mahsül dağ inciri veya bardacık inciri incelemek için lütfen tıklayınız.

Güncel ürünlerimizi takip etmek için instagram sayfamız olan @karaotorganik adresiniz takip edebilirsiniz. Ayrıca yeni mahsül kuru incir stoklarımıza girdiğinde sizi bilgilendireceğiz.

Karaot Köyü Üreticileri olarak görüşlerinizi ve düşüncelerinizi yazmanız bizi mutlu eder.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ana Sayfa
WhatsApp
Instagram
Alışveriş
0