İLAÇSIZ KURU ÜZÜM

Yaz ayının en güzel meyvelerinden biridir üzüm. Ama ilaçsız kuru üzüm bulmak malesef çok zor. Mevsiminde taze üzüm tüketmek çok faydalıdır. Aynı zamanda bütün yıl boyunca üzümün kurusunu tüketebilirsiniz. Kuru üzüm içerisinde birçok vitamin ve mineral barındırmaktadır. Her gün tüketilmesi önerilir. Ancak kuru üzümün doğal ve organik olanını bulmak çok zordur. Bu yazımda kuru üzüm üretiminde yapılan hatalar, hileleri sizlere anlatacağım. Ayrıca bizim nasıl doğal kuru üzüm ürettiğimizi sizlere açıklayacağım.

Kimyasal ilaçların gölgesinde kuru üzüm

Üzüm yetiştiriciliği büyük emek ister ve üzüm bağı çok hassastır. Bilinen ve bilinmeyen birçok sebepten dolayı üzüm bağları hastalık kapar. Hastalanan üzümlerde verim düşer, üzüm kalitesi kötü olur. Bunların önüne geçmek için bizlere aktarılan birçok geleneksel yöntem vardır. Ancak çiftçiler bu yöntemleri seçmek yerine tarımsal ilaçlara yönlendirilmiştir. Kimyasal ilaçları kullanarak hastalıklarla mücadele eden çiftçiler malesef sonunu düşünmemektedir. Üzüm bağlarına atılan kimyasal gübre ve ilaçlar büyük kalıntılar oluşturmaktadır. Asma yaprakları, üzüm meyveleri malesef kimyasal ilaçlara bulandırılmaktadır.

Geleneksel yöntemler çiftçiler tarafından unutuldu ve uygulanmaz hale geldi. Doğada bulunan malzemeler ile yapılan ilaçlar yüzyıllardır bizlere aktarılan mirastı. Ancak son yıllarda biz çiftçiler tarımsal ilaçların kölesi olduk ve kimyasal kullanmazsak ürünlerimiz hastalanacak, yok olacak endişesi ile sürekli ilaç kullandık. Kimyasal gübre, ilaç kullanırken çocuklarımızı ve insanlarımızı hiç düşünmüyoruz. Para herşeyin önüne geçti ve kolay para kazanmanın sürekli yollarını arıyoruz. Kahvehane köşelerinde oturmak yerine ürünlerimizi nasıl kaliteli hale dönüştürebiliriz diye hiç düşünmüyoruz. Biz küçük bir köy ve çiftçiler olarak artık kimyasal ilaçlara son vermenin zamanı geldiğini düşünüyoruz. Bütün üzüm bağlarımızı kaybedeceğimizi bilsek bile tarlalarımıza ilaç atmayacağız. Dedelerimizin bizlere öğrettiği geleneksel yöntemleri bağlarımızda uygulamaya devam edeceğiz. Ürünümüzün kalitesini bilen kişiler kesinlikle çıkacaktır.

İlaçsız kuru üzüm alma fırsatı

İzmir Torbalı’ya bağlı Karaot Köyü’nde dedelerimizin bizlere bıraktığı tecrübe ve bilgi miraslarını geleneksel yöntemlerle üzüm bağlarımızda uygulamaya devam ediyoruz. Üzüm bağlarımızda tarımsal ilaç ve kimyasal gübreler kullanmıyoruz. Sadece hayvansal gübre kullanarak üzüm yetiştiriyoruz. Üzüm bağlarımız her yıl denetlemeden geçmektedir ve organik sertifikaları mevcuttur. Sitemiz üzerinden alacağınız bütün ürünler Karaot Köyü’nde yetişmektedir. Tarlada emek veren üreticilerden üzümlerin geldiğini bilmenizi isterim.

İlaçsız üretilen kuru üzümlerimizi incelemek ve satın almak için mağaza bölümünden bize ulaşabilirsiniz

Karaot Köyü Üreticileri olarak görüşlerinizi ve düşüncelerinizi yazmanız bizi mutlu eder.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ana Sayfa
WhatsApp
Instagram
Alışveriş
1