KURU İNCİR REÇELİ

Reçele en çok yakışan meyvelerin başında incir gelir. Taze incir ve kuru incirden reçel yapılabilir. Biz kuru incir reçeli yapmayı daha çok seviyoruz. Bütün ürünlerimizde olduğu gibi incir reçeli yaparken de geleneksel üretim tekniklerini kullanıyoruz. Hiç şeker, kimyasal madde ve doğal olmayan ürün olmadan kuru incir reçeli yapıyoruz. Sizlere nasıl üretim yaptığımızı anlatacağım.

Bizim için bir gıdayı tüketirken zevk alınmalı ve şifa elde edilmelidir. Piyasada bulunan reçellerde kötü ürünler kullanılmakta ve şeker fazla miktarda kullanılmaktadır. Endüstriyel şekerin zararlarını artık hepimiz biliyoruz. Biz ürünlerimizin hiçbirinde doğal olmayan bir ürün kullanmıyoruz. İncir reçeli yapımında da şeker yerine üzüm pekmezi kullanıyoruz.

Geleneksel kuru incir reçeli yapımı

İncir reçeli yaparken kullanacağınız kuru incir kalitesi çok önemlidir. En kaliteli incir türü olan dağ inciri veya bardacık incirlerini kullanarak reçel yapımına başlıyoruz. Kuru incirleri ince ince dilimliyoruz. Küçük parçalar haline gelen incirleri bakır tencereye alıyoruz. Tencereyi su ile dolduruyoruz ve odun ateşinde kaynamaya bırakıyoruz. Odun ateşinde kendi kıvamını bulmaya başlıyor. İncirlerimiz ballarını suyun içerisine salıyor. Harika bir koku ve tat oluşmaya başlıyor. Tam kıvamına ulaşmak için kendi yapımımız olan organik üzüm pekmezini ilave ediyoruz. Üzüm pekmezi ve kuru incirin uyumu harika oluyor. Eski yıllarda ninelerimiz reçel yapımında şeker yerine pekmez kullanırlarmış. Bizde eskiden yapılan bu yöntemi devam ettiriyoruz. Ortaya harika bir tat ve içinize sinerek yiyebileceğiniz bir reçel çıkıyor.

Kahvaltıda pekmezli incir reçelini dilediğiniz gibi yiyebilirsiniz. Sıfır şeker olarak ürettiğimiz reçel ile çocuklarınıza da reçel yedirebilirsiniz. Bildiğiniz gibi şeker ile reçeli yapmak kolaydır ve bilinen bir yöntemdir. Ama ülkemizde şeker endüstriyel bir ürüne döndüğü için kesinlikle tüketilmemesi gerekiyor. Bizde eski zamanlarda yapılan reçelleri ortaya çıkardık. 85 yaşında ki ninemizin tarifi ile pekmezli incir reçelini ürettik. Piyasada bulunan reçellerden çok daha farklıdır.

İncir reçelini yaparak stoklarımızda saklamıyoruz. Siparişi aldıktan sonra kuru incirlerini dilimleyerek reçel yapımına başlıyoruz. Hazırladığımız şekersiz kuru incir reçeli cam kavanozlara koyuyoruz ve gönderiye hazırlıyoruz.

Karaot Köyü Üreticileri olarak görüşlerinizi ve düşüncelerinizi yazmanız bizi mutlu eder.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ana Sayfa
WhatsApp
Instagram
Alışveriş
0