İNCİR VE BARDACIK

Ürünlerimiz için tıklayınız
Gölgede Kurutuldu
48,00 
%100 Sağlıklı
48,00 

Bardacık incir değildir. Bilmeyenler bardacık gördüklerinde incir diyerek geçip giderler. Ancak incir ve bardacık aynı değildir. Tat, görüntü ve kalite anlamında diğer incirlerden ayrılır. İncirin şahı, en iyisi ve en kaliteli olanıdır.

Bardacık İzmir’e özel tropik bir meyvedir. Antik dönemlerden günümüze uzanan nadir meyve türlerinden biridir. Latince “Figus  Caricus Smyrnensis” diye bilinir. Antik çağdan Ege dağlarından günümüze uzanan bir tarihi vardır. Efes ve Torbalı’da bulunan Metropolis antik kentlerinde bardacık meyvesinin çizimleri görülmektedir.

Dış gövdesi yeşildir. Sapı uzun olduğu için armut tarzında bir görüntüsü vardır. Bardacık olgunlaşmaya başladıktan sonra gövdesi çatlamaya başlar. Çatlayan bölümler beyazlaşır ve harika bir görüntü oluşur. Oluşan çatlakların arasından içindeki kırmızı görüntü ortaya çıkar. Bardacık dalında kurudukça görüntüsü koyulaşır. Güneşte kendiliğinden kuruyan bardacıkların kalitesi ve içerisindeki vitaminler katlanır. Dal kurusu bardacıklar demir, magnezyum, kalsiyum, fosfor, A, B1, B2 ve C vitaminlerini içerir. Her gün birkaç adet kuru bardacık tüketilmesi çok önemlidir.

İncirin asıl memleketi Aydın olarak bilinir. Ancak Muğla, İzmir gibi bölgelerde daha egzotik incirler ve daha kaliteli incir türleri yetişmektedir. Bardacık inciri Balçova, Buca, Bornova gibi şu anda İzmir şehir merkezinin olduğu bölgelerde bolca yetişmekteydi. Şehrin büyümesinden dolayı şu anda bu bölgelerde bardacık üretimi yapılmıyor. Torbalı, Kemalpaşa ve Tire gibi İzmir’in dış ilçeleri bardacık incirini ülkemizde halen yaşatmaktadır. Metropolis antik kentinde bardacık figürleri olması ve Torbalı bölgesinin bardacık üretimine çok uygun olmasından dolayı şu anda en kaliteli bardacık inciri Torbalı’nın dağ köylerinde yetişmektedir.

Biz nasıl bardacık üretimi yapıyoruz

Bardacık üretimi yapmak emek, ustalık ve tecrübe ister. İşi bilmeyen çalışanları bardacık toplatamazsınız. Biz dedelerimizden bize aktarılan tecrübe ve ustalıkla bardacık üretimini yapıyoruz. Sadece kendi ailemizde bulunanlar ile bardacık yetiştiriciliğinde çalışıyoruz. Özenle yetiştirdiğimiz bardacık incirlerini aynı kalitede yıllardır üretiyoruz.

Bütün bardacık incirleri dal kurusudur. Bardacık incirlerinde bandırma işlemi yapılmaktadır. Bandırma işlemini geleneksel yöntemlerle yapıyoruz. Bildiğiniz gibi incirlerde kurtlanma olmaması için peroksit maddesi kullanılır. Peroksit vücutta birçok hastalık ve ileriye dönük sorunlara yol açmaktadır. Bizim incirlerimizde peroksit maddesi kesinlikle kullanılmaz. Doğal bandırma yöntemi ile kurtlanmanın önüne geçiyoruz. Nasıl bandırma yaptığımızla ilgili yazımızı lütfen okuyunuz. İncir ve bardacık farklı şeylerdir.

Karaot Köyü’nde yetiştirdiğimiz dal kurusu bardacık incirlerinden sipariş vermek için iletişim kanallarından bize yazabilirsiniz.

Karaot Köyü Üreticileri olarak görüşlerinizi ve düşüncelerinizi yazmanız bizi mutlu eder.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ana Sayfa
WhatsApp
Instagram
Alışveriş
1