AYDINDAN İNCİR

Karaot Köyü’nde bulunan incir bahçelerinde kuru incir yetiştirmeye devam ediyoruz. Köyümüzde en kaliteli incir türü olan dağ inciri yetiştiriyoruz. Aydın inciri diye bilinir. Sizlere dağ inciri nedir, nasıl yetiştirilir ve bizden nasıl alabilirsiniz bunları yazımda anlatmaya çalışacağım. Aydından incir için yazımızı okumya devam edin lütfen

Aydın inciri nasıl yetiştiriyoruz

Dağ inciri olması için incir bahçesinin dağlık bölgede olması gerekmektedir. Bizim köyümüz dağın eteklerine kurulmuş bir dağ köyüdür. En yakın ilçe merkezine 20 km uzaktadır. Kaliteli incir yetiştirmek için en güzel hava şartlarına sahiptir. Dağ inciri yetiştirirken sulama yapmıyoruz ve en kaliteli dağ incirini elde ediyoruz.

Bizim ve dağ incirimizin özellikleri

  • Bütün yıl emek verdiğimiz, özenle yetiştirdiğimiz kuru incirleri kendimiz topluyor, kurutuyor ve sizlere gönderiyoruz. Kuru inciri üreticiden ve ilk üretim yerinden almış olacaksınız.
  • Karaot Köyü: bulunduğu konum bakımından organik üretime en yatkın bölgelerden biridir. Dağ inciri yetiştiriciliği için en uygun bölgelerden olan köyümüzün yerlisiyiz. 150 yıldır aynı bölgede bulunan incir bahçelerimizde yetiştirdiğimiz ürünleri alacaksınız.
  • Sulama yapmadan incirleri yetiştiriyoruz. Bütün vitamini yağmur sularından ve toprağın rutubetinden alıyor. Bu sayede çok daha kaliteli kuru incir elde ediyoruz.
  • Tarım ilaçları kullanmıyoruz. Kuru incirin daha fazla büyümesi veya hastalıklardan korunması için kimyasal ilaçlama kesinlikle yapılmıyor.
  • Kurtlanma engellenmesi için doğal bandırma yöntemi yapıyoruz. Geleneksel yöntem olan defne yaprağı ve kekik suyuna incirleri bandırıyoruz. Bu sayede kurtlanmanın önüne geçiyoruz. Piyasada doğal bandırma çok az yapılmaktadır.
  • Kuru incirde beyazlatma işlemi yapılmaktadır. Biz beyazlatma işlemi kesinlikle yapmıyoruz. Aydın inciri nasıl ve hangi renkte ise o haliyle sizlere gönderiyoruz.
  • Dalında kuruyan kuru incirdir. İncirler dalında kendisi kuruyup yere düşüyor ve biz topluyoruz.
  • İncirlerimizin organik sertifikaları mevcuttur. Topraklarımızdan her yıl numuneler alınarak inceleme yapılmaktadır. Uzun yıllardır organik tarım ile incir yetiştiriyoruz.

Üreticiden aldığınız için yukarıda özelliklerini bahsettiğim inciri çok uygun fiyata alıyorsunuz. Biz toptan olarak birçok organik pazar ve organik kuruyemiş satan marketlere ürünlerimizi gönderiyoruz. Ürünlerimizin inanılmaz rakamlara satıldığını görünce şaşırıyoruz. Ancak biz üreticiyiz ve fiyatımızı her zaman uygun tutmaktayız. Aydından incir için üreticiden evinize gönderiyoruz.

Ayrıca kargo anlaşmamız vardır. Sipariş verdiğiniz gün veya 2 gün içerisinde ürünlerinizi hazırlayarak kargoya veriyoruz.

Daha fazla bilgi almak için aşağıdaki iletişim kanallarından bize ulaşabilirsiniz.

28,00 280,00 
ÖN SİPARİŞ
7,75 15,00 
YENİ MAHSÜL
258,00 
YENİ MAHSÜL
238,00 
Yeni Mahsül
158,00 
58,00 
YENİ MAHSÜL
338,00 
YENİ MAHSÜL
128,00 
YENİ MAHSÜL
48,00 
Yeni Mahsül
158,00 690,00 
2023 YENİ MAHSÜL
178,00 
Soğuk Sıkım
398,00 2.000,00 

Karaot Köyü Üreticileri olarak görüşlerinizi ve düşüncelerinizi yazmanız bizi mutlu eder.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ana Sayfa
WhatsApp
Instagram
Alışveriş
1