ZEYTİNYAĞLI İNCİR KÜRÜ NASIL YAPILIR

Zeytinyağlı incir kürü son zamanlarda popüler olmaya başladı. Aslında mucize karışım yüzlerce yıldır kullanılmaktadır. Köyümüzde ninelerimizin evlerden eksik etmediği özel karışımdır. Sadece bir rahatsızlığı düzeltmek, şifa bulmak için kullanılmaması gerekir. İncir kürü vücudumuzu koruyan ve sağlıklı bir vücuda sahip olmamızı sağlayan özel bir karışımdır. Zeytinyağlı incir kürü nasıl yapılır sizlere anlatmaya çalışacağım.

Zeytinyağlı incir kürü nasıl yapılır ve hangi malzemeleri kullanmanız gerekiyor. 

İncir kürü yapmak zor değildir ama malzemeleri doğru seçmek gerekir. Piyasada bulunan her zeytinyağı ve kuru incir ile kür yapılmaz. Yapılsa bile gerçek anlamda faydası olmayabilir. Bu yüzden hangi zeytinyağını ve hangi kuru inciri kullanmanız gerektiğini anlatacağım.

İncir kürü için hangi zeytinyağı kullanılır

  • Yeni mahsül zeytinyağı olması önemlidir. Eğer bir yıl önceki sezona ait zeytinyağı kullanırsanız etkisini göremeyebilirsiniz. Çünkü zeytinyağının zaman geçtikçe asidi yükselmeye başlar ve kalitesi düşer.
  • Erken hasat soğuk sıkım zeytinyağı kullanmaya özen göstermek gerekir. Çünkü erken hasat en kaliteli zeytinyağıdır. Sızma zeytinyağına göre biraz pahalı olur. Eğer maddi olarak yüksek gelirse sızma zeytinyağı kullanabilirsiniz.
  • Eğer sızma zeytinyağı kullanacaksanız asit oranının 0.5-0.6 üstüne çıkmamasına özen gösterin. Asit oranı 0.6 üstüne çıkarsa kalite düşer ve istediğiniz etkiyi alamayabilirsiniz.
  • Organik sertifikalı zeytinyağını ayrıca tercih etmenizi tavsiye ederim.

İncir kürü için kuru incir nasıl olmalı

  • Dağ inciri kullanmaya özen gösterin. Dağ köylerinde yetişen ve dağ inciri diye tabir edilen incir türü en sağlıklısıdır.
  • Eğer bulma imkanınız olursa bardacık inciri kullanmanızı ayrıca tavsiye ederim.
  • Kullanacağınız kuru incir dalında kurumuş olmasına özen gösterin.
  • Kuru incirin bandırma işlemi esnasında kimyasal işlem uygulanmadığından emin olun. Bandırma işlemi doğal yollarla yapılmalıdır. Bandırma işlemi nasıl yapılır yazımı okuyun lütfen.
  • Eğer güvenilir bir satıcınız yoksa organik sertifikalı dağ inciri alabilirsiniz.

Biz kendi bahçemizde yetiştirdiğimiz dalında kurumuş organik sertifikalı dağ inciri ile kendi tarlamızdaki organik sertifikalı zeytinyağını kullanarak zeytinyağlı incir kürü yapıyoruz. Özel talep olursa kuru incir için bardacık inciri, zeytinyağında erken hasat kullanabiliyoruz. Bizden incir kürünü sipariş verebilirsiniz.

Eğer incir kürünü kendiniz yapmak isterseniz bizden en kaliteli kuru incir ve zeytinyağını alarak kendiniz evde yapabilirsiniz.

İncir kürünü nasıl tüketmeliyim

Sabah kahvaltı yapmadan önce 2 parça, akşam yatmadan önce 2 parça yemeniz uygundur. Eğer gerçek çözüm arıyorsanız 6 ay civarında sürekli kullanmanız gerekir.

 

ALIŞVERİŞE BAŞLA

YENİ MAHSÜL
258,00 
YENİ MAHSÜL
238,00 
Yeni Mahsül
188,00 

Karaot Köyü Üreticileri olarak görüşlerinizi ve düşüncelerinizi yazmanız bizi mutlu eder.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ana Sayfa
WhatsApp
Instagram
Alışveriş
1