DAĞ İNCİRİ

Yeni mahsül dağ incirlerimiz olmaya başladı. Kuru incir ile ilgili birçok sorunuza cevap bulmaya çalışacağım ve herzaman olduğu gibi güvenimize dayalı olarak siparişlerinizi bekliyor olacağım.
İncir üretiminde ülkemiz dünya birincisidir. Ülkemizde en fazla ege bölgesinin batı kesimlerinde bulunmaktadır. Aydın yöresi incir bahçelerinden oluşmaktadır. Dünyanın en iyi incirleri Aydın-İzmir bölgesinde bulunmaktadır. Eğer en iyi inciri almak gibi düşünceniz varsa Aydın-İzmir bölgesinde bulunan dağlık köylerde yetişen dağ incirlerini tavsiye ederim. En iyi ve en kaliteli incirler dağda yetişen incir türleridir.


Kuru incir türleri;


Aydın kuru inciri, Bardacık kuru inciri, Mor kuru inciri


Aydın kuru inciri


Kuru incir olarak en fazla tüketilen incir türüdür. Sarı renkli, büyük ve görünüşü güzeldir. İncirin içi dolu ve bal oranı yüksektir. Eğer sağlıklı bir bandırma işlemi yapıldıysa 1 yıl kurtlanma ve şekerlenme yapmaz. Eğer en özel aydın incirini almak istiyorsanız, dağda yetişmiş ve sulama yapılmamış aydın dağ incirini almanızı tavsiye ederim. Görüntüsü güzel olduğu ve ülkemizde yüksek miktarda bulunduğu için en fazla kuru incir olarak değerlendirilen incir türüdür.


Bardacık kuru inciri


Dünyada bulunan en özel incir türüdür. İzmir ve Aydın’ın dağlık bölgelerinde bulunmaktadır. Dünyada az miktarda vardır. Sapı uzun ve gövdesi biraz çatlak olur. Kuruyunca sarı renginin bir bölümü siyahlaşır. Bu yüzden görüntüsü aydın inciri kadar güzel değildir. İçi doludur ve bal dengesi muazzam seviyededir. Kurtlanma, şekerlenme ve bozulma 1yıldan daha fazla görünmemektedir. Tat ve kalite farkını tadınca anlayacaksınız.


Mor kuru inciri


Taze incir olarak tadı muazzam seviyededir. Bal oranı aydın ve bardacık incirine göre daha yüksektir. Kurumaya başlayınca incirler çok koyulaşmaktadır. Görüntüsü kötü olduğu için fazla tercih edilmez ama kuru incir olarakda oldukça güzeldir. Genelde incir reçeli, incir marmelatı olarak değerlendirilir. Fiyatı diğer incirlere göre daha uygundur.
İncirlerin dağ inciri olmasına, organik üretim(kimyasal ilaç, gübre atılmaması) olduğundan emin olmak gerekir. Ayrıca bandırma işleminin mutlaka yapılmasını isteyin. Bandırma işleminin nasıl yapıldığını sorun. Kimyasal ile bandırılan incirlerden kesinlikle tüketmeyin.


Bandırma işlemi nedir?


İncirlerin üzerinde toz, toprağın temizlenmesi ve kurtlanmanın önüne geçilmesi için bandırma işlemi yapılır. Defne yaprağı ve dağ kekiği ile su kaynatılır. Isınan suyun içerisine özel bir çuvalda bulunan kuru incirler bandırılıp çıkarılır. Bu işlem yaklaşık 4-5 dakika yapılır. Ardından incirler güneşe serilir ve üzerleri örtülür. 1 gün üzeri örtülü şekilde kaldıktan sonra 1 günde güneşte bekletilir.
Kendi bahçemizde ürettiğimiz incirleri kimyasal gübre, ilaç atmadan yetiştiriyoruz. Defne yaprağı ve dağ kekiği ile bandırma işlemini yapıyoruz. Özenle seçtiğimiz incirleri isteyenlere gönderiyoruz.

Bütün ürünlerimizi görmek ve sipariş vermek için mağaza bölümünü ziyaret edebilirsiniz.

Karaot Köyü Üreticileri olarak görüşlerinizi ve düşüncelerinizi yazmanız bizi mutlu eder.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ana Sayfa
WhatsApp
Instagram
Alışveriş
0