YERLİ TOHUM ANADOLU KARPUZU

Ürünlerimiz için tıklayınız
YENİ MAHSÜL
58,00 

Yerli tohum anadolu karpuzlarımızı yetiştirdik. Binlerce yıllık tohumlarımız ve karpuzlarımız satışa hazırdır. Yerli tohum anadolu karpuzu sizlerle.
Binlerce yıllık Anadolu tohumlarıyla ürettiğimiz karpuzlarımızı yetiştirdik. Siyah renkli ve büyük çekirdekli karpuzlardır. Tadı, kalitesi, aroması ve sağlık anlamında eşsiz karpuzdur.
Her yıl eski anadolu karpuzunu sadece kendimiz ve yakın akrabalarımız için yetiştiriyorduk. Yerli tohum anadolu karpuzu bizim için normal karpuzdu:)  Açıkcası son yıllara gelinceye kadar ve köyden dışarı çıkmaya başladıktan sonra genetiği değiştirilmiş karpuzu gördüm. Son yıllarda bizim elimizde bulunan tohumların aslında ülkemizde soyunun tükenmiş olduğunu ve bulunmasının çok zor olduğunu öğrendim. 2010 yılında karpuz tohumlarını çoğaltmak. 2010 yılına gelinceye kadar karpuz tohumlarına önem vermiyorduk ama sonrasındaki hiçbir tohumu atmamaya çalıştık. 2017 yılı itibari ile 6 dönüm araziye yerli tohum karpuz ve kavun ektik. Kavun ve karpuzlarımız beklentimizin üzerinde bir verime ulaştı.
Üretim esnasında;

  • Kimyasal ilaç, gübre kullanmadık. (Hatta bitkisel ilaç ve gübre dahi kullanmadık. Sadece tohumları toprağa attık ve kendisi yetişti)
  • Sulama yapılmadı. (Karpuz ve kavun aslında sulanmaz veya çok az sulanır. Eğer karpuz sulanırsa normalde olması gerekenin 2-3 katı büyüyebilir. Tadı, aroması bozulur. İçerisinde karpuz tadından daha fazla sulu meyve tadı alırsınız. GDO’lu karpuzların  sulanmadan olması tabiki çok zordur. Genetiği değiştirilen tohuma toprakta normal davranmıyor)
  • GDO’lu karpuzlar gibi 15-20kg karpuzlar olmuyor. En büyüğü 5-6kg civarlarında geliyor.

Karpuzlarımızı ve tohumlarımızı herkesle buluşturmak istiyoruz. Ancak karpuz olarak kargo ile göndermek çok zor. Ancak köyümüze gelerek kendiniz alabilirsiniz. İsterseniz tarlaya beraber giderek karpuzları yerinden kendiniz toplayabilirsiniz. İzmir ve çevresinde bulunanlar köyümüze gelerek toplu alım yapabilirler.
Karpuzlarımız sadece yaz aylarında köyümüzden teslim alınabilir.
Karpuz tohumlarını kargo ile gönderebiliriz ama yüksek miktarda gönderi yapmıyoruz. Çünkü kendimiz tohumları çoğaltmak istiyoruz.

28,00 280,00 
ÖN SİPARİŞ
7,75 15,00 
YENİ MAHSÜL
258,00 
YENİ MAHSÜL
238,00 
Yeni Mahsül
158,00 
58,00 
YENİ MAHSÜL
338,00 
YENİ MAHSÜL
128,00 
YENİ MAHSÜL
48,00 
Yeni Mahsül
158,00 690,00 
2023 YENİ MAHSÜL
178,00 
Soğuk Sıkım
398,00 2.000,00 

YERLİ TOHUM ANADOLU KARPUZU” yazısında 2 düşünce

  1. Mustafa ÜNAL diyor ki:

    Selamlar,
    Belki çok geç ama bu ata tohumlarından nasıl alabilirim? Ben de aileme ve sevdiklerime çocukluğumuzun sebzelerinden yedirmek istiyorum.
    Saygılarımla,
    Mustafa ÜNAL

  2. sadi diyor ki:

    ben 70-80 yıllarında yediğim iri çekirdekli karpuzları çok özledim inanın ben yıllardır pazarda,manavda satılan karpuzları yemiyorum ama o karpuzu yemek için oraya gelebilirim ,bu yazdıklarınız gerçek mi gelsem oradan alabilrmiyim.?

Karaot Köyü Üreticileri olarak görüşlerinizi ve düşüncelerinizi yazmanız bizi mutlu eder.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ana Sayfa
WhatsApp
Instagram
Alışveriş
1