KANTARON YAĞI / KANTARON YAĞLI SABUN

Kantaron yağı ile ürettiğimiz sabun satışımız başladı. Kantaron bitkisi Mayıs-Haziran aylarında egenin dağlık bölgelerinde kendiliğinden yetişen sarı renkli yabani ottur. Bu dönemlerde kantaronları topluyoruz. Sadece sarı renkli olan üst çiçek kısımlarını alıyoruz.



Kantaronu cam kavanoz içerisine koyuyoruz ve üzerine kendi üretimimiz saf 1.kalite zeytinyağımızı boşaltıyoruz. Sonrasında kritik diyebileceğim iki nokta var. Lütfen iyi okuyunuz.
1- Eğer kantaron yağını yara bere, yanık, egzama, çıban vs. gibi sıkıntılarınıza kantaron yağı sürerek kullanacaksanız aşağıdaki şekilde yapılmış olan kantaron yağından almanız gerekir.
Cam kavanoza kantaron ve zeytinyağı konulduktan sonra güneşi tam açıyla sürekli görebilecek bir noktaya şişe bırakılır. En az 45 gün güneşte bekletiyoruz. 2-3 günde bir kavanozu alt üst yapmak gerekir. 45 gün sonunda kantaron çiçeği, zeytinyağı ve güneş müthiş birleşmesini yapmış olacaktır. Artık uzun yıllar bozulmayacak olan kantaron bitkisini kullanabilirsiniz. “Ben sadece kendi deneyimlerimi bu yazımda anlatmak isterim. Çünkü biz bitkisel satışı yapan veya şifacı değiliz. Sadece ÜRETİCİYİZ.

1 yaşında bebeğim var. Kızımın bütün yiyecek, ilaç vb. herşeyini organik ve doğal kullanıyoruz. Kesik olduğunda, düşüp vücudu yara aldığında, yüzlerinde isilik çıkmıştı. Bütün vücutta çıkan benzeri durumlarda kantaron yağını kullandık ve hemen geçti. Pişik olduğunda annesi sürekli kantaron yağı kullanıyor. Ben ayrıca kafamda oluşmuş olan egzama için kantaron kullandım ve hemen olumlu sonuç aldım. Köyümüzde herkes kantaron yağını evlerinde bulundurur. Bu tarz bütün durumlarda kantaron yağı kullanır. Dediğim gibi ben sadece başımdan geçen ve görmüş olduğum deneyimlerimi paylaşmak istedim.


2- Eğer kantaronu mide sorunları için kullanacaksanız. Yani içerek kullanacaksanız aşağıdaki şekilde yapılmış olan kantaron yağından almanız gerekir.
Cam kavanoza kantaron ve zeytinyağı konulduktan sonra gölgede kavanoz bekletilir. Yine aynı şekilde 45 gün civarında bekletilir ve hazır hale gelecektir.
KANTARON YAĞLI SABUN ( KANTARON YAĞLI ZEYTİNYAĞLI SABUN)
Bakır kazanlarımızda zeytinyağlı sabun yapar gibi yapıyoruz. Sadece zeytinyağı yerine kantaron yağı koyuyoruz. Mayalanmadan dolayı sabunlar beyaz oluyor. Kantaron rengini almıyor. Ama dünyanın en sağlıklı sabunu olduğunu söyleyebilirim.

Karaot Köyü Üreticileri olarak görüşlerinizi ve düşüncelerinizi yazmanız bizi mutlu eder.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ana Sayfa
WhatsApp
Instagram
Alışveriş
0