PEKMEZLİ İNCİR REÇELİ (Sıfır şeker, sıfır katkı)

Cennet meyvesi inciri ilk defa bu kadar doğal incir reçeli haline getiriyoruz. Tamamen şekersiz ve katkısız pekmezli incir reçeli sizlerle.
Dağlık bölgelerde yetişen yabani incirlerden yaptığımız pekmezli incir reçellerini evlerinize kadar gönderiyoruz. Reçeller şekersiz olarak yapılmaktadır. İncir yapım esnasında ufak bir miktar üzüm pekmezi katılmaktadır. Pekmez ile incirin karışımı farklı bir tat ve lezzet oluşturmaktadır.

Tadına bakmadan para ödemenize gerek yok. Gönderdiğimiz ürünü kahvaltıda kullanın. Farkı, doğallığı, kaliteyi çok iyi anlayacaksınız. Pekmezli incir reçeli piyasada fazla bulunmaz. Çünkü kıvamını tutturmak oldukça zordur. Ege bölgesinin dağlık köylerinde yıllar önce ninelerimizin yaptığı reçellerdir. Geleneklerimizi sizlere kadar yansıtıyoruz.
Kendi bahçemizde yetişen incirleri, kendimiz incir reçeli yaptığımız için fiyatımız çok uygun olacaktır. Piyasada satılan 200-300gr fiyatlarına 1kg incir reçeli sizlere göndereceğiz.
İstenildiği takdirde cevizli, bademli, susamlı incir reçelide yapabiliriz. Kişiye özel reçelde üretebiliriz.

Kuru incir reçeli özellikleri
  • Kuru incirden yapılmaktadır. Taze incir değildir.
  • Dağlık bölgelerde yetişen yabani, sulanmayan incirlerden yapılmaktadır.
  • İncirler tamamen doğal, katkısız, ilaçsız ürünlerdir.
  • Bir kg incir reçelinin içerisine 100gr civarında üzüm pekmezi konulmaktadır.
  • Şeker kesinlikle yoktur. Tadına baktığınızda çok iyi anlayacaksınız.
  • Koruyucu yoktur. Daha fazla dayanması için herhangi bir madde konulmamaktadır.

İncir reçelini odun ateşinde bakır kazanda yaklaşık 4-5 saat civarında kaynatıyoruz. Kaynama anında ideal kıvamı yakalamak için üzüm pekmezi koyuyoruz. İdeal kıvama geldikten sonra hemen cam kavanozlara incir reçellerini dolduruyoruz. Sıcak sayesinde doğal vakumlama oluşuyor. Kavanoz kapağı açılmadan 1 yılı aşkın süre dayanmaktadır. Kavanozun ağzını açtıktan sonra 1 hafta civarında incir reçelini tüketmenizde fayda var. İçerisinde koruyucu veya katkı maddesi olmadığı için fazla dayanmaz. Bu yüzden 7-10 gün içerisinde tüketmeniz gerekir.

  • NASIL ALABİLİRİM?
  • Köyümüze gelerek  görerek alabilirsiniz. Bu durumda fiyat avantajı sağlanacaktır.
  • İletişim kanallarından bize ulaşarak kargo adresi, isim-soyisim, telefon bilgilerini vererek siparişinizi verebilirsiniz. (Ürün elinize ulaşmadan ödeme almıyoruz. Güven bizim için çok önemlidir)  

NOT= Yazdığımız durumlar haricinde birşeyle karşılaştığınızda ürününün ücretini ödemeyiniz. Önceden ödeme almıyoruz.

NOT= Kafanıza takılan her türlü soru, bilgi için yazabilirsiniz. Ürünlerimizden almanız şart değildir.

Karaot Köyü Üreticileri olarak görüşlerinizi ve düşüncelerinizi yazmanız bizi mutlu eder.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ana Sayfa
WhatsApp
Instagram
Alışveriş
0