HAM YEŞİL ZEYTİN (KURULMAMIŞ ZEYTİN)

Yeşil zeytin zamanı geldi. Ekim, Kasım ayları yeşil zeytin almak için ideal zamanlardır. Bütün ürünlerimizi zamanında ve taze olarak satmaya özen gösteriyoruz. Ekim, Kasım aylarından isteyenlere ham yeşil zeytin olarak gönderim yapabiliyoruz. Evinizde yeşil kırma zeytin veya salamura zeytin yapabilirsiniz.

Piyasada genel olarak salamura zeytin yapımı çok yaygındır.

Salamura yeşil zeytin nasıl yapılır?

Bizim gönderdiğimiz organik yeşil zeytinlerin başından sonuna kadar olacak şekilde iki tane çizik atmak gerekmektedir. Ancak çizik atarken çekirdeğe dokunmamaya özen gösteriniz. Çizdiğiniz zeytinleri saf suyun içerisine atıyoruz. Suyun kireçli olmamasına özen gösteriniz. Eğer kireçli su olursa zeytinlerde erime olabiliyor. 5 kg bidon içerisine 100gr civarında kaya tuzu ve yarım limonu keserek atınız.

Yeşil kırma zeytin nasıl yapılır?

Özellikle ege bölgesinde çok yaygın olarak yapılmaktadır. Salamura zeytine göre çok daha tatlı ve doğaldır. Biz özellikle kırma zeytin yapılmasını öneriyoruz. Gönderdiğimiz organik yeşil zeytinleri sert bir zemin üstüne koyup üstünden vurunuz. Çekirdeğe zarar vermeden zeytinin bir miktar ağzının açılmasını sağlamaya çalışacaksınız. Kırdığınız zeytinleri hemen suyun içerisine atmanız gerekmektedir. Aksi halde hemen kararma yapmaya başlar. Suyun içine bir miktar limon atabilirsiniz. Limonu atma sebebimiz zeytinlerin sertliğini korumasını sağlamak içindir. Yaklaşık 1 ay sonra açıp afiyetle yiyebilirsiniz.

Ham yeşil zeytin mi? Kendi hazırlayacağım zeytin mi almak mantıklı?
Zeytininizi kendinizin yapacağınıza inanmıyorsanız veya yapma imkanınız yoksa güvendiğiniz daha önce denediğiniz bir üretici varsa devam etmenizi öneririm. Çünkü damak tadınıza uygun zeytin bulmak çok zor. Ama bu işin ideali Ekim-Kasım aylarında kırılmamış zeytin alarak evinizde kendinizin hazırlamasıdır. Tuzlu, zeytinyağlı, limonlu nasıl seviyorsanız o şekilde hazırlarsınız. Hazırlamak çok basittir. Yapılışını yakın zamanda detaylı bir yazı ile anlatacağım.
Zeytin neden erime yapar?
Zeytinin erimesi yapılış esnasındaki su değişikliği, tuz miktarı ile alakalıdır. Bunlar ayarlandığı sürece 1 yıl boyunca afiyetle yiyebilirsiniz. Bunların ayarlanmadığı zeytinlerde erime olabilir.
Biz zeytini nasıl gönderiyoruz.
Ekim-Kasım aylarında dalından zeytini topluyoruz. İçerisinde küçük ve uygun olmayan zeytinleri ayıklıyoruz ve 1gün içerisinde kargoya veriyoruz. Önceden toplanmış zeytin göndermiyoruz. Eğer kırılmış zeytin isterseniz bütün yıl boyunca özel olarak hazırladığımız zeytinlerden gönderiyoruz.

Ham yeşil zeytin hakkında bilgi almak veya bilgi vermek için whatsapp adresinden bana yazabilirsiniz.

Karaot Köyü Üreticileri olarak görüşlerinizi ve düşüncelerinizi yazmanız bizi mutlu eder.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ana Sayfa
WhatsApp
Instagram
Alışveriş
1