YEŞİL HAM ZEYTİN

Ürünlerimiz için tıklayınız
Yeni Mahsül
158,00 690,00 

Zeytin zamanı geldiğinde birçok kişi kendi zeytinini kurmak ister. Sizlere bu yazımda yeşil ham zeytin konusunda bilgiler vereceğim. Yeşil ham zeytin nasıl satın alabilirsiniz, yeşil kırma zeytin nasıl yapılır konularında bilgiler vermeye çalışacağım.

Yeşil kırma zeytin veya salamura zeytin yapmak zor değildir ama ince detayları tabi ki vardır. Ayrıca birçok kişi kendi zeytinini kurmak ister. İçerisine koyduğu maddeleri bilerek ve kendi emek verdiği zeytini yapmak önemlidir. Ancak kaliteli, organik ve ilaçsız yeşil zeytin bulmak oldukça zordur. Bildiğiniz gibi ülkemizde bulunan birçok meyve, sebze gibi zeytinlerde de tarımsal ilaçlar bolca kullanılmaktadır. %100 doğal zeytin yapmak için yola çıktıysanız, ilk olarak ilaçsız ve doğal yeşil zeytini seçmeniz gerekmektedir.

Organik yeşil zeytin nasıl üretiyoruz

Zeytin tarlamızda sadece hayvansal gübreleme yapıyoruz. Hastalık ile karşılaştığımızda doğal ve geleneksel ilaçlama yapıyoruz. Kimyasal ilaçlama kesinlikle yapılmaz. Zeytinlerin hiçbir aşamasında doğal olmayan yöntemler uygulamıyoruz. Yeşil zeytinleri Eylül, Ekim, Kasım aylarında topluyoruz. Zeytinlerin içerisinde asit oranı en düşük seviyede olmaktadır.

Not: Yeşil zeytin erken hasat dönemine denk geldiği için siyah zeytine göre daha kalitelidir. İçerisinde yüksek asit olmaz. Dalından toplanıp işlemi hemen yapılan zeytinlerde asit oranı sıfır seviyesindedir.

ÖNEMLİ : Zeytin dalından toplandıktan sonra fazla bekletilmeden işleminin yapılması gerekir. Zeytin bekledikçe asit oranı yükselir ve kalite düşer. Bu durum birçok kişi tarafından bilinmez veya önemsenmez ama kaliteli zeytin yapımında en önemli konulardan biridir.

Biz nasıl gönderi yapıyoruz

Zeytinleri kargoya vereceğimiz gün tarladan toplayarak göndermeye özen gösteriyoruz. Zeytinleri özenle seçiyoruz. Kurtlanma bulunan zeytinler ayıklanarak gönderim yapıyoruz. Zeytinler sorunsuz şekilde evinize ulaşmaktadır.

Yukarıda bahsettiğim gibi amacınız sadece zeytin yapmaksa bunu birçok yerden zeytin bularak yapabilirsiniz. Ama amacınız her aşaması ile doğal, organik zeytin yapmaksa doğru adrestesiniz. Karaot Köyü’nde üretim yapan üretici olarak özenle yetiştirdiğimiz yeşil zeytinleri evlerinize gönderiyoruz. Diğer bütün aşamalarda kullanacağınız ürünleri seçmek ve yapımını ayarlamak size kalıyor.

100-150 yıllık eski ege dağ ağaçlarından topladığımız yeşil zeytinleri gönderiyoruz. Bizden aldığınız yeşil zeytinler ile nasıl zeytin kuracağınızı bilmiyorsanız bu konuda da size destek olabiliriz. İstediğiniz zaman bizimle iletişime geçebilirsiniz. Yeşil kırma zeytin ve yeşil salamura zeytin konusunda size yardımcı oluruz.

YEŞİL HAM ZEYTİN” yazısında 17 düşünce

  1. Bülent Atak diyor ki:

    Merhaba, 20kg ham yeşil zeytin almak istiyorum, yardımcı olabilirmisiniz. Hangi kargo firmasını kullanıyorsunuz, bu çok önemli Aras kargodan başka firma malesef buraya çok geç ulaşıyor. Teşekkürler.

    • Admin diyor ki:

      Bülent bey merhaba,
      20kg organik ham yeşil alımı için size yardımcı olabiliriz. Tarladan toplayarak aynı gün kargoya verebiliriz. Kargo anlaşmamız Sürat kargo ile. İsterseniz Aras kargo ile gönderirim ama anlaşmamız olmadığı için kargo ücreti fazla tutmaktadır.

      İyi günler dilerim.

Karaot Köyü Üreticileri olarak görüşlerinizi ve düşüncelerinizi yazmanız bizi mutlu eder.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ana Sayfa
WhatsApp
Instagram
Alışveriş
0