Papatya Yağının Faydaları

Sizlere bu yazımızda papatya yağının faydaları konusundan bahsedeceğim. Aynı zamanda papatya yağı nasıl yapılır sorusuna geniş çapta cevap vermiş olacağım.

Doğada bulunan bütün bitkilerin aslında bir amacı vardır. Sadece bunları bilmek ve doğru zamanda kullanmak gerekir. Binlerce yıldır doğada bulunan bitkiler ile şifa bulduk. Teknolojinin gelişmesi, kentlerden köye göçün çoğalması maalesef bu durumu çok azalttı. Kentte yaşayan insanlar tabiki doğadan uzaklaştı. Bu sebeple birçok doğal çözümden habersiz duruma geldiler. Biz Karaot Köyü üreticileri olarak doğada herşeyin çözümü olduğunu biliyoruz. Doğal olarak ürettiğimiz ürünleri çoğaltmaya ve geleneklerimizi yaşatmaya devam ediyoruz. Sizlere bu yazımızda papatya yağının faydaları konusundan bahsedeceğim. Aynı zamanda papatya yağı nasıl yapılır sorusuna geniş çapta cevap vermiş olacağım.

Papatya yağı nasıl yapılır

Papatya yağı yapımında dikkat etmeniz gereken önemli durumlar vardır. Toplamış olduğunuz papatya çeşidi, yağın kalitesi, bekleme süresi, saklama koşulları gibi birçok faktör papatya yağının kalitesini etkilemektedir. Bu sebeple papatya yağını yaparken bilgili olmanızı tavsiye ederiz. Aksi halde zararı olmayacağı gibi faydasınıda göremeyebilirsiniz.

Papatya yağı yapımında dikkat edilmesi gerekenler
  • Papatya seçimi kaliteyi doğrudan etkilemektedir. Bu sebeple doğada bulunan her papatyadan kaliteli ürün elde edemezsiniz. Bu sebeple bilen kişilerin papatyayı toplaması daha doğru olacaktır. Papatyaların daha sert, büyük ve iç kısmı daha dolgun olanları vardır. Onları seçerek papatya yağı yapmanız size çok kaliteli ürün elde etmenizi sağlayacaktır. Eğer bu konuda bilginiz yoksa diğer papatyalardan da üretebilirsiniz. Ancak kalitesi bir miktar düşük olacaktır.
  • Papatya yağı yapımında en önemli faktör kullanılan yağın kalitesidir. Papatya yağı yapımında kesinlikle zeytinyağı kullanılmalıdır. Zeytinyağı dışında kullanılan yağlar ile yapılan masaj yağının hiçbir anlamı olmadığını söyleyebilirim. Zeytinyağı kalitesini üst düzeyde tutmanızı tavsiye ederim. Bulabileceğiniz en kaliteli zeytinyağını tercih etmeniz gerekir.
  • Papatya yağı yapacağınız kabın içerisine, toplamış olduğunuz papatyaları koyun. Zeytinyağını kabı dolduracak biçimde doldurun. Papatya yağı üreteceğiniz kabın cam veya şeffaf bir kap olması gerekir. Kabı direk güneş gören bir yere koyun.
  • En az 2 hafta güneşte beklemesi gerekir. Havanın durumuna göre dışarda bekleme süresi değişecektir. Eğer güneş çok yoğun değilse bu süreyi daha fazla tutabilirsiniz.
  • 2 haftanın sonunda yağın renginin değişmeye başladığını görürsünüz. Ayrıca yağın yoğunluğu değişmeye başlayacaktır.
  • Papatya yağının güneşte bekleme süresi bittikten sonra güneş görmeyen alanlarda saklayınız.

Papatya yağının faydaları

Papatya yağının diğer adı masaj yağıdır. Genelde cilt güzelleştirme, masaj yardımcısı olarak kullanıldığı için masaj yağı ismiyle anılmaktadır. Özellikle kimyasal ürünlerden uzak durmak isteyen kişiler için doğal yollar ile üretilmiş masaj yağı çok fazla tercih edilmektedir.

Sizlere bu yazımızda papatya yağının faydaları nelerdir. Özellikle hangi tarz tedavilerde kullanılıyor. Bu konularda sizi bilgilendireceğim.

  • Papatya yağı düzenli olarak kullanılırsa cilt yenilenir. Cildin pürüzsüz hale gelmesini sağlar.
  • Cilt nemlenmesine yardımcıdır. Ayrıca nemlendirici kullanmanıza gerek kalmaz.
  • Saç bakımında çok fazla kullanılmaktadır. Papatya yağı ile yapılan saç bakımı sonrasında saçların güçlenmesi sağlanır. Ayrıca saçlarda dökülme azaldığı bilinmektedir. Kepeklenmeninde önüne geçer. Saçların daha güçlü ve diri kalmasına yardımcı olur
  • Saçların renginin açılması sağlanır. Saçlarda bakım amaçlı kullanılırsa saç rengi açılır. Doğal saç rengi açıcı olarak kullanılır.
  • Tabiki en fazla masaj yağı olarak kullanılır. Vücutta bulunan ağrılı bölgeler üzerinde masaj yaparak uygulanır. Masaj yapılan bölgede ağrıların azalmasını sağlamaktadır. Doğal ağrı kesici olarak kullanılmaktadır.
  • Masaj yağı olarak vücutta kullanılması çok yaygındır. Sadece rahat masaj yapılmasını sağlamaz. Aynı zamanda vücudun pürüzsüz olmasını sağlar. Vücudun yaşlanmasını geciktirir. Vücudun nemli kalmasını sağlar.
  • Ciltteki hücrelerin yenilenmesine yardımcı olur. Bu sayede vücudun yaşlanmasını geciktirir.
  • Kuru cilt bildiğiniz gibi büyük sorundur. Ciltin nemli kalmasını sağlar ve deri dökülmelerinin önüne geçer.
  • Sivilcelerin yok olmasına etkisi çok fazladır.
  • Papatya yağı aynı zamanda sindirim sistemi içinde faydalıdır. Mide ve sindirim sorunları yaşadığınızda içebilirsiniz. Kabızlık gibi sorunlara kesin çözüm olarak gösterilir.
  • Kadınlarda regl döneminde kullanılır. Adet söktürücü olarak bilinir.

Karaot Köyü’nün bakir topraklarında yetişen papatyaları topluyoruz. Sadece köyümüzde yetişen yabani papatyalardan üretim yapıyoruz. Kendi üretmiş olduğumuz doğal zeytinyağı ile papatya yağı üretimini yapıyoruz.

Bizden almış olduğunuz papatya yağını güneş görmeyen yerde saklayınız. 2 yıl hiç bozulmadan tüketebilirsiniz.

Karaot Köyü üreticilerinden papatya yağı satın almak için mağaza bölümünü ziyaret edebilirsiniz. Papatya yağının faydaları konusunda daha fazla bilgi almak için whatsapp üzerinden bize yazabilirsiniz.

Karaot Köyü Üreticileri olarak görüşlerinizi ve düşüncelerinizi yazmanız bizi mutlu eder.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ana Sayfa
WhatsApp
Instagram
Alışveriş
0